|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Obciąć czy nie? Pomocy!
Może dziś mi się uda zamieścić ten wątek, wczoraj coś się pochrzaniło.
Otóż przez większą część swojego życia nosiłam krótkie lub bardzo krótkie włosy (nawet 18mm i mniej), jednak od dwóch lat zapuszczałam i obecnie mam dłuższe niż kiedykolwiek-do ramion jeszcze nie dotykają, ale już wiele im nie brakuje Problem w tym, że włosy mam raczej cienkie, nieciekawe, zniszczone i jestem już nimi zwyczajnie zmęczona i znudzona. Kiedyś bez zastanowienia poszłabym do fryzjera i powiedziała "tnij pan na krótko", ale wygląda na to, że z wiekiem straciłam odwagę Już sama nie wiem, czy powinnam nosić krótkie czy dłuższe włosy, jakie tak naprawdę mi pasują.Nie proszę o dopasowanie konkretnej fryzury, bo mam swoje pomysły i masę zdjęć, z którymi mogę iść do fryzjera. Chodzi mi o ogólną poradę, czy bardziej pasują mi króciutkie czy dłuższe włosy (takich naprawdę długich nigdy nie miałam i mieć nie chcę). Załączam swoje zdjęcia: długości jaką mam obecnie, jeża i odrośniętego jeża (tę osobiście lubię najbardziej ) Nie wiem, czy na zdjęciach to widać, a przy doborze fryzury chyba też się liczy-jestem raczej niska (163cm) i bardzo szczupła.Dzięki za sugestie. |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Obciąć czy nie? Pomocy!
Moim zdaniem powinnas odpuścic krótkie włosy,wygladasz w nich nie kobieco.Za to na pierwszym zdjeciu jest zupełnie inaczej.Mysle zepowinnas zostac przy dluzszych włosach i jakims naturalnym kolorze.Odradzam ta czerwień która jest na zdjeciach.Widze Cie w ciepłym brazie i jasniejszymi delikatnymi refleksami
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Ha, mnie nie za bardzo zależy, żeby wyglądać kobieco
![]() Kolor mój naturalny jest na pierwszym zdjęciu. Jest OK? Bo farbowania chciałabym uniknąć... |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Witaj! Moim zdaniem, powinnaś się kierować wygodą a nie sentymentami
Skoro twierdzisz, że czujesz się zmęczona tymi włosami, to znak, że czas na zmiany! Osobiście uważam, że w dłuższych włosach wyglądasz bardziej dziewczęco, grzecznie, w krótkich zaś praktycznie, "żywo" i z pazurem ;> . Decyzję pozostawiam Tobie, ale jestem pewna, że po wyjściu od fryzjera będziesz zadowolona Tak jak ja ostatnio.. (włosy sięgające prawie do tyłka, pocieniowałam. Jestem zadowolona, a nowa fryzura jest bardziej zadbana i mniej uciążliwa ) Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Według mnie najładniej wyglądasz na zdjęciu nr dwa
Jeżyk pasuje Ci jeszcze bardziej niż odrośnięty jeż. Stawiam na dwójkę ![]() PS - Madelaine_16 - nie każdej kobiecie pasują długie włosy. Nie rozumiem błędnego przekonania, że wszystkie muszą mieć właśnie takie. Krótkie też są piękne. |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ha, ha, ile osób, tyle opinii
![]() A może powinnam zdecydować się na opcję pośrednią... Coś jak w załączniku?... |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście nie zdecydowałabym się na taką fryzurę, bo lubię długie włosy, ale Tobię myślę, że Tobie będzie pasować Choć przyznam szczerze, że najbardziej podobasz mi się na 1 zdjęciu, tak jak pisałam w innym wątku. Ale po co masz się męczyć z włosami, które Cię denerwują? Tnij! ![]() Swoją drogą - dlaczego nie za bardzo Ci zależy, żeby wyglądać kobieco? Rzadkie podejście, zaciekawiło mnie to
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, sama nie wiem, nigdy mi specjalnie nie zależało
Wprawdzie etap golenia się na 1 cm i ciężkich buciorów mam juz dawno za sobą, ale nadal nie jestem fanatyczką kobiecości. Jak chcę wyglądać bardziej kobieco, robię ładny makijaż ![]() Bardziej cenię wygodę;-p Chyba mam dużo pierwiastka męskiego w sobie Mąż się chyba już z tym pogodził (to zdjęcie środkowe to ze ślubu;-) )
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci jeszcze, że rozumiem Twoje dylematy fryzurkowe. Sama nosiłam zazwyczaj długie włosy, rekordowo sięgały prawie do pasa, potem obcięłam, teraz znów zapuszczam, sięgają do łopatek, a ja się zastanawiam czy ich nie skrócić. Bo męczą mnie, są cienkie, delikatne, plączą się i w ogóle No i tak się zastanawiam co zrobić. Też jestem niewysoka (164 cm), bardzo drobna i szczuplutka, i mam kwadratowy kształt twarzy. Więc dobrać mi odpowiednią fryzurkę to naprawdę wyczyn ![]() To się pożaliłam, przepraszam za zaśmiecanie wątku, pozdrawiam i uciekam
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
czesc, jak dla mnie drugie zdjecie jest super, ale co do koloru to faktycznie, rudy nie jest najlepszym wyborem. Ale krotkie wloski Ci zdecydowanie pasuja.
|
|
|
|
|
#11 |
|
BAN stały
|
Moim zdaniem drugie zdjęcie jest najlepsze. Na pierwszym jest trochę nijak - co z tego że długie włosy mogą być kobiece, skoro często jest tak, ze po prostu wyglądają nijako. W krótkich masz charakter
Może faktycznie taka pośrednia fryzura? Zawsze to jakaś zmiana
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
No ja też jestem za tą 2.
W długich jakoś tak... może i kobieco ale rzeczywiście nijak. A może czarny kolorek do tego? Tak jak na tej foci co dodałaś później?? ![]() ![]() Zgadzam się z Zielonka02 |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ladnie Ci w krotkich wlosach. Ale ja widze Cie tez w tej dluzszej fryzurce, ale uzupelnionej prosta grzywka. Myslalas o tym?
wydaje mi sie, ze swietnie by wygladala przy Twoich rysach twarzy.
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Ale Tobie powinno być super . Jeżyk też jest ok, ale taka fryzurka zostawia jeszcze spore pole manewru jesli chodzi o stylizację, więc nie będziesz się nudziła. No i jest moim zdaniem bardzo kobieca (nie wiem, czy to dla Ciebie plus czy minus ).
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
krótkie włosy ci pasuję ( o niebo lepiej ty w nich wygladasz nic np ja bym miała miec taka fryzurę).
Mi osoboscie duuużo bardziej się podobasz w dłuższych, aleja nie jestem do końca obiektywna bo po prostu nie lubie tak krótkich wlosów u kobiet. Uważam, że wiele tracą taką fryzurą( kobiecości). Wiem, że na tym ci nie zależy. Jeśli źle się czujesz w takiej długości to może powinnas ściąć w końcu TWOJE samopoczucie jest najważniejsze. ( ale gdzies tam cichy głos każe napisać : a czy nie warto się "poświecić" i pozostawić taką długość jak woli wybranek? w końcu jesteś jego kobietą i dobrze by miał coś do powiedzenia ... ) pozdrawiam
|
|
#16 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I powiem więcej- ten kolor ze zdjęcia Ci pasuje... w zdjęciu nr 3 już mi osobiście mniej się podobasz.. jeżyk jest świetny Cytat:
Pewnie, krótkie włosy to mniej problemów i gdy są cienkie to nawet długich nie ma co zapuszczać. na 1 zdjęciu rzeczywiście wyglądasz bardzo dziewczęco ale jeżeli jesteś już znudzona i... nie zależy Ci na "kobiecości" (chociaż wg. mnie można być szalenie kobiecą też w krótkich włosach) to..... TNIJ!! Po co się męczyć.. i zrób fryzurkę w której czułaś się najlepiej!
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
No zgadzam się z kolezankami. Obetnij się tak, jak uważasz że lepiej się czujesz
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie się jeszcze wstrzymuję, w każdej chwili mogę przecież się zdecydować
![]() Dziękuję za wiele miłych słów i opinie
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Według mnie najlepiej wyglądasz na trzecim zdjęciu, i kolor naturalny bym zostawiła.
Wiem, że nie zależy Ci, na kobiecości, ale uważam, że kobieta, która nosi krótkie włosy również wygląda bardzo kobieco! |
|
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dokładnie ! ja też postanowiłąm obciać włosy... takie za ramiona troszke ;P Obcinam sie na Agyness Deyn, ona ma boskie włosy moze Tobie tez sie spodoba? Obejrzyj jej fryzurkę jest krótka i zarazem kobieca
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Agynes wygląda świetnie
Też się nad taka fryzurką zastanawiam
|
|
|
|
|
#22 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też wolę krótką wersję - zdjęcie nr 2
Ostatnio przekonuję się, że krótkie włosy mogą być bardziej zmysłowe od dłuższych. Wystarczy ciemniejszy makijaż oczu i piękne kolczyki, żeby 'stworzyć' prawdziwego wampa
Be the girl a man needs. Edytowane przez Laity Czas edycji: 2008-05-31 o 15:59 Powód: poprawka |
|
|
|
|
#23 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
. + makijaż (ja akurat wolę podkreślać usta i kości policzkowe, bo to mam chyba najlepsze ) i właśnie kolczyki - efekt może być naprawdę fajny!
|
||
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Agyness w ogóle jest bardzo ładna i jej na pewno pasują krótkie włosy. Myślę, że mnie też
Coraz bardziej skłaniam się ku obcięciu, chociaż postanowiłam dać sobie czas, aż do momentu, w którym będę pewna, że tego chcę |
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
moim zdaniem ślicznie CI w krótkich tak jak na zdjęciu nr 2
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
masz regularne rysy dlatego krótkie włosy są na pewno dobrym rozwiązaniem żeby podkreślić swoją urodę
ale całkiem na jeża? hmm.. skoro nie jesteś pewna może właśnie wybierz coś pośredniego.. jakaś grzywka? ale najlepiej w trakcie obcinania zadecydować wtedy najlepiej wszystko wychodzi no i zależy dużo od fryzjera....
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Przepięknie wyglądasz na zdjęciu nr 1
jeżeli już MUSISZ obciąć (bo tak Ci akurat w duszy gra) to rzeczywiście nie na jeża a coś z dłuższym przodem Grzyweczka opadająca na czoło (coś w stylu Rihanny ..nie wiem czy dobrze napisałam .. sama bym się tak ścięła ale niestety mam uszka elfie ) Pozdrawiam Buziaki |
|
|
|
|
#29 |
|
Rozeznanie
|
Jeżeli czujesz potrzebę zmiany, to obetnij : ) Inaczej to nie będzie Ci dawało spokoju.
Przecież włosy zawsze można zapuścić : ) To nie jest wyrok na całe życie.
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
Też mam ten problem,dziś idę do fryzjera i obetnę się jak Agnes.Tak teraz wyglądam a za 3 godz dodam fotkę po ścięciu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.

Już sama nie wiem, czy powinnam nosić krótkie czy dłuższe włosy, jakie tak naprawdę mi pasują.
) Nie wiem, czy na zdjęciach to widać, a przy doborze fryzury chyba też się liczy-jestem raczej niska (163cm) i bardzo szczupła.

Osobiście nie zdecydowałabym się na taką fryzurę, bo lubię długie włosy, ale Tobię myślę, że Tobie będzie pasować

No i tak się zastanawiam co zrobić. Też jestem niewysoka (164 cm), bardzo drobna i szczuplutka, i mam kwadratowy kształt twarzy. Więc dobrać mi odpowiednią fryzurkę to naprawdę wyczyn 

. Ale Tobie powinno być super ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Coraz bardziej skłaniam się ku obcięciu, chociaż postanowiłam dać sobie czas, aż do momentu, w którym będę pewna, że tego chcę