|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wyliczenie wieku ciązy według USG
Witam, mam podobny problem, jak niektóre panie - obawiam się, czy mój pęcherzyk ciążowy nie jest pusty....Pierwsze usg pokazało tylko ciemny pęcherzyk wielkości 12,5 mm, w którym nie widać było żadnego zarodka. Wg wyliczeń lekarza - od ostatniej miesiączki - powinien być to początek 5 tygodnia. oglądałam zdjęcia usg dostępne w internecie z 5 tyg. ciąży - tam już widać malutkie fasolki, a na moim usg nie. pomylili się, czy mam poważne powody do obaw? Na następne usg idę 2 października, powinien być to teoretycznie początek 9 tygodnia. Bardzo się martwię i proszę o poradę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyliczenie wieku ciązy według USG
Cytat:
przesuwam ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Witaj
wszystko zalezy od aparatu usg im starszy typ tym gorzej widac. Myśle,ze narazie nie masz czym sie martwic.5 tc to bardzo wczesnie i nie jeden lekarz nie jest w stanie nic zobaczyc. Przykładem jest moja znajoma.W jednym szpitalu powiedzieli jej ,ze ma cyste i trzeba przeprowadzic zabieg.Poszła prywatnie do lekarza,,ten widział ,ze jest to ciąza a nie zadna cysta.Jednak nie był w stanie okreslic czy zarodek jest zywy ,bo było za wczesnie. Właśnie około 9 tc dowiedziała sie ze wszystko jest w porządku i teraz ma 3 letnia córcie. Nie martw sie bedzie dobrze
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
5 tydz to wczesnie bardzo.... u mnie w 3 to nawet nie widzieli ciazy tyke ze okresu nie mialam to mowili ze przyjdzie okres pewnie hehehe stary aparat mieli poszlam za 2 tyg w 5 tyg do prywatnej kiniki i pecherzyk bylo widac i zarodek tez ale bicia serca nie a teraz jestem w 16 tyg ciazy i jesto wsio dobrze ( odpukac)
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
nie ma co sie martwic na zapas, wcale tak szybko widocznie byc nie musi zarodek... a co do serduszka, to ja np bijace serduszko zobaczylam dopiero w 9 tygodniu, a uslyszalam jeszcze pozniej... tez mnie straszyli,ze wczesniej powinnam i wogole, ale guzik prawda... nie martw sie na zapas, tylko dbaj o siebie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z dziewczynami!
Mi gin kazał z wizytą czekać do kolejnego spodziewanego terminu następnej miesiączki, czyli tj 2 miesiące. Jak poszłam na wizytę gin spojrzała na usg i mówi 9 tydzień. Więc lepiej zaczekać i mieć wiek ciązy jasno określony. Cierpliwości i ZERO stresów!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
nie no ja byłam wcześniej... już wam mówię kiedy... u mnie na teście wyszło, że jestm w ciązy ok 10 maja... test pokazał dwie kreski, ze dwa dni poźniej byłam u ginekologa, a ostatnią miesiączkę miałam 9 kwietnia... więc od ostatniej miesiąckzi minął miesiąc... powiedziala, ze w sumie to najprawdopodobniej ciąża,ale zeby przyjsc do niej gdzies za dwa tygodnie... przyszlam za trzy dni,bo zaczelam plamic, bylam na wizycie w szpitalu, i juz bylo widac pecherzyk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja mialam USG 6tyg i 2 dni liczac od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki - i bylo widac bijace serduszko, a malenka fasolka miala 7mm. Wczesniej nawet lekarz nie chcial robic USG
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.