|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Jakie dodatki do sukni? Kobietki pomożcie :)
Tak jak w temacie proszę Was o pomoc.
W październiku ślub - na Cyprze, a więc czasu mało i wszystko na wariackich papierach, wiem, że Wy jesteście pełne pomysłów i z Wami szybciej sobie poradzę ![]() Mam już sukienkę i zakupiłam buty - proszę zobaczcie fotki. Jak myślicie co moge do tego dobrać? Czy jakiś szal czy bez? Myślałam tez o długim naszyjniku...? Kolczyki ? Kurcze nie chcę aby było tego za wiele, bo bedę wyglądac jak choinka ![]() No i błagam może macie jakiś pomysł co do bukietu, fryzurki i makijażu (fryz i makeup będe musiała wykombinować sama i torchę mnie to martwi ![]() Aha mam ciemną karnację, włosy bardzo ciemne-prawie czarne proste za ramiona, oczy piwne i oprawa oczu czarna - spróbuje też później wrzucić fotkę. Czekam na rady i pozdrawiam ciepło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie dodatki do sukni? Kobietki pomożcie :)
JA to widzę tak, rozpuszczone włosy, ładnie zakręcone plus kwiat we włosach z wiązanki ślubnej. Na szyję złoty łańcuszek (głupio to zabrzmi, ale złoto będzie pasowało do butów w których są złote akcenty). Łańcuszek raczej krótki (ale nie jak obroża) do tego deikatne złote kolczyki. Lub zamiast złotego łańcuszka jakieś drobne perełki. Myślę, że szal będzie pasował.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Izuńka ja mialam właśnie bardzo podobny pomysl do Twojego:
włosy lekko podkręcone, raczej rozpuszczone z upiętym gdzieś kwiatem we włosach, delikatny ale dłuższy naszyjnik i kolczyki (napewno ze złotem, lub złoto i biel), złoto jest przy butach i przy sukience. Myślałam też o makijażu w kolorach czekolady i złota - co o tym myślicie? Koniecznie muszę coś skombinować na ramiona, bo niestety może się zdarzyć lekki wiatr, takze trzeba się zabezpieczyć. Wiem że szal albo lekkio bolerko bybylo dobrym rozwiązaneim, ale nie moge nigdzie nic ciekawego znaleźć, proszę może macie jakieś konkretne pozycje ![]() No i bukiet... chyba postawię na jasne róże, ale nie wiem, jeszcze nie szuakałam bukietów, zaraz się za to zabiorę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie wybieram bukiet, bardzo podobają mi się takie jak na fotkach. Napewno kwiatki jaśniutkie i chyba raczej skłaniam się ku różom, choć te drugie tez mi się bardzo podobają.
A jak Wy uważacie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Sliczna sukienka, butki też. Gdybym miała wybierać bukiet wybrałabym alno ostatni z prawej w dolnym rzędzie albo ten w którym widać rękę pani w zielonym sweterku-piękny jest. (czyli w drugim rzędzie bukiet pierwszy z lewej lub pierwszy z prawej).
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Żadnych więcej pomysłów? Dziewczyny proszę....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Kasiu gratuluje
![]() ![]() Znalazła parę fryzur oczyiwście wszystkie dodatki np: kwity powinny by np w kolorze Twojej sukienki lub w kolorze kwiatów z bukietu. Ja miałam na ślubie wpietą we włosy rózyczkę w kolorze sukni. Jeśli chodzi o dodatki to bardziej była bym skłonna za tym żeby były złote nie srebne bo masz złote dodatki w bucikach. Niewiem jakie włoski wolisz i jaką masz buzię ale do tej sukni moim zdaniem pasują zarówno rozpuszczone włoski ja i spięte. Jednak w piętych odsłonisz szyję i plecki a to jest napewno atut takiego uczesania, pozatym może by Ci wygodnie. Jeśli planujesz welon to oczywiście króciutki (jedna fryzurka z podanych przezemnie ma tkie upiecie z welnem). Uwazam jednak że najładniej moło by by Ci np:w upięciu z kwiatami białymi. Co do daidemu to proponuję delikatny, w złocie lub z białych kwiatuszków, albo z białych perełek.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dorzucam jeszcze fryzurki z diademami
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Włosy rozpuszczone i spięte bez dodatów:
Edytowane przez Nadin Czas edycji: 2007-09-18 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Nadin dziękuję za pomysły odnośnie fryzur. Najbardziej skłaniałabym się właśnie ku lekkiemu podkręceniu włosów i albo pozostawieniu rozpuszczonych albo lekkie upięcie właśnie z jakimś kwiatem. Obawiam sie tylko jak z tym sobie poradzę, bo sama będę musiała się tym zająć. Bardzo podobają mi się takze te upięcia na Twoich pierwszych fotkach, ale nie ma bata - sama tego nie wykonam
![]() Co do biżu, to napewno złota ew. poszukam białych perełek wg Waszych sugestii, bo i w butach i przy sukience jest kolor złoty, poza tym mój TŻ wybrał sobie kamizelkę haftowaną własnie złotą nicią ![]() ![]() A poza tym rozpaczliwie poszukuję czegoś na ramiona!!! ;( Jak narazie bezskutecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mi kwiat we włosach też najbardziej się podoba
![]() Co do ramion to może bolerko, szkoda sukienki zasłaniac (najlepiej żeby było proste i przylegające bo dół jest już sam w sobie ozdobny. Na zdjęciu jest z kołnieżem, ale ja uwazam że lepsze było by bez ![]() Acha na sukience masz ładną tasiemkę, może warto by wkomponowac taką (poszukac takiej lub identycznej) w bolerko np: na rękawki (końcówki) albo do bukietu
Edytowane przez Nadin Czas edycji: 2007-09-18 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Nadin widziałam to bolerko, to z allegro ? Już wszystko przewertowałam, ale powiem, szczerze, że nie zbyt mi się podoba - myślę, ze zepsułoby cały efekt sukienki
![]() Nie szukałabym niczego na ramiona, ale niestety moze sie w połowie października pojawić tam wiatr i co ja wtedy zrobie? Także przygotować się trzeba ![]() Myślałam albo o szalu z takiego materiału jak suknia (tylko skąd ja teraz taki wytrzasnę?!), albo o maleńkim bolerku: białym z satyny (tak jak tasiemka przy sukni ![]() Niestety nic nie moge znaleźć ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Znalazłam takie, i można je kupić. Jest z atłasu.... nie wiem jak to wygląda
![]() Sama nie wiem, nie potrafię sobie wyobrazić jakoś tej sukienki z takim bolerkiem. Mam dziurę w wyobraźni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Bolerko wybrałaś bardzo ładne, ja jednak wolałabym z długim rękawkiem prosty gładki przylegajacy do ciała na plecy, ramiona i ręce oczywiście bez kołnierza
![]() ![]() Zdjęcie wzięłam fakycznie z allegro ![]() ![]() ![]() Co do szalu ja miałam uszyty na ślubik szal wrazie chłodu, ale było tak cieplutko że wykorzystałam go jedynie do zdjęc. Co prawda miałam go zaledwie ok 3 godz, ale dla mnie nie był on zyt wygodny. Czułam się w nim mało swobodnie. Uszyty był z podobnego (identycznego) materiału co suknia. Możesz i Ty uszyc sobie bolerko lub szal pod warunkiem, że znajdziesz odpowiedni materiał i chętnego do szycia z umiejętnościami ![]()
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Znalazłam jeszcze takie na Allegro, ale sama nie wiem.
Idę dziś na miasto na poszukiwania, ale wątpię , że u siebie coś znajde, ewentualnie zakupię może to bolerko co znalazłam jako pierwsze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chyba darowała sobie to bolerko bo jakoś mi nie pasuje do takiej zwiewnej sukienki, już lepiej by chyba wyglądał szal z cienkiego materiału. Może nawet w odcieniu złota, ładnie by się komponował ze złotymi dodatkami i kamizelką narzeczonego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie mi też jakoś bolerko- jakiekolwiek do tej sukienki nie podchodzi.
Boję się tylko że będę zmuszona coś zarzucić na ramiona i dlatego chce się przygotować, jeśli nie bedzie potrzeby do wyskocze w samej sukience ![]() Też skłaniam się ku szalowi, ale jak narazie żadnego nei znalazłam ... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
A moze jakis efektowny szal, lekki, ale na tyle duzy, aby oslonil ramiona w razie wiatru... Najlepiej bez wzorow
![]() Bolerko bardzo nie pasuje mi to charakteru sukienki ![]()
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Sprawa ramion załatwiona
![]() Kupiłam szal, kolor jak suknia, materiał też pasuje, gładki tylko przy końcach ma ładne hafty, ale w identycznym kolorze jak całość szala ![]() Ufff udało się, i to w pierwszym sklepie - ale moim ulubionym... Teraz jeszcze biżu... już wiem jaka także nie powinno być problemu ![]() Gorzej z włosami i makeupem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.