|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pytanie do ciemnowłosych - macie jakieś sposoby na jaśniejsze odrosty?
Jak w tytule - zwracam się do wszystkich wizażanek, które farbują włosy na kolor ciemniejszy, niż naturalny.
Jak sobie radzicie z wyraźnym odrostem? Szczególnie z takim, który przy ciemnej farbie wygląda na szaro-brązowy - czyli niezbyt atrakcyjnie ![]() (chodzi mi o sposoby poza nałożeniem farby na odrosty ![]() Macie jakieś tajemnicze triki? ![]() Dziewczyny, które rozjaśniają włosy, mają fajnie... są te wszystkie rozjaśniające spraye z joanny, palette i rossmanna, którymi można potraktować odrost pomiędzy kolejnymi farbowaniami/rozjaśnieniami. Nie istnieje może jakiś spray przyciemniający ![]() Szlag mnie trafia po prostu, jak widzę swój, hm, szarobury przedziałek. Włosy rosną mi szybko, i nie będę przecież farbować włosów/odrostów co dwa tygodnie ![]() Czekam na pomoc... może ktoś coś wie, i się podzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie do ciemnowłosych - macie jakieś sposoby na jaśniejsze odrosty?
Ja znam taki jeden patent, ale to tylko od okazji do okazji, jak musimy przyciemnić "przedziałek". Mianowicie tusz do rzęs- ale włosy tego nie lubią, więc nie polecam stosować "regularnie"
![]() Poza tym można kombinować z przyciemniającymi płukankami ziołowymi, niestety efekt jest dość słaby (przy dużym kontraście farba- odrost na niewiele się to zda)
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Uuu no to kiepsko
![]() Naprawdę kiepsko... te przyciemniające indyjskie olejki to też na nic? Nie no, przecież MUSI istnieć coś co działa! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja swego czasu mazialam je czarnym cieniem do powiek w kamieniu, troche pomagalo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
O kurczę, nie chodziło mi o aż takie sposoby
![]() Myślałam bardziej o jakichś płukankach, szamponach itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Up, up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Też mam taki problem :/ W październiku nakładałam ciemną czekoladę z Palleta i na moich jasno brązowych/szarych włosach praktycznie wyszła czerń. Mam już odrost z 6cm, bo chcę dojść do naturalnych włosów i wygląda to strasznie
![]() ![]() ![]() Gdyby dało radę przyciemnić trochę ten odrost to jakoś bym przeżyła tę różnicę, bo tak jak teraz to masakra jest ... ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
nie ma szamponow szarnych sa tylko szamponetki al one gorzej niszcza od farb. poprostu trzeba zrobic odrosty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.