|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
dość obfite krwawienie po stosunku
Witam, mam mały problem. Wczoraj, pare godzin po stosunku z moim partnerem, zauważyłam na bieliźnie ślady krwi, dzisiaj rano-przy oddawaniu moczu również je zauważyłam. Może "ślady" nie jest dobrym określeniem, bo tej krwi jest naprawdę sporo. Czy powodem może być...zbyt brutalny seks? Dodam, że to był jeden z tych pierwszych razów, nie wiem-może z 4? U ginekologa byłam półtora miesiąca temu i nie zauważył żadnych zmian (nie wspominał o nadżerce), do tego biorę 3 opakowanie tabletek antykoncepcyjnych. Powinnam udać się do ginekologa? Czy po prostu jestem trochę "zadrapana"?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dość obfite krwawienie po stosunku
Ja bym się zaniepokoiła, mimo wszystko.
Jeśli był sam stosunek to raczej jest to dziwne, ale jeśli wcześniej robił Ci dobrze ręką, to mógł zadrapać paznokciem ściankę pochwy i stąd krew. Jednak zawsze lepiej na wszelki wypadek pójść do lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
hej, ja miałam tak. Byłam u lekarza na kontrolnym badaniu i stwierdził nadżerkę- nie wielką. Potem dzien po stosunku trafiłam z silnym bólem brzucha, wymiotami i osłabnięciem do szpitala i tam inna gin stwierdziła że to przed okres, żadnej nadżerki nie ma i że tak bywa ;/. No i kazała brac tabsy. Tydzień pozniej znowu poszlam do tego lekarza co stwierdził nadzerkę ale powiedział ze już nic nie widzi i ze mam brac te hormony . Także sama nie wiem skąd te bóle były i krew po stosunku a raczej w czasie stosunku. Tak to jest z tymi lekarzami , aby kasa w błoto idzie ;/
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- *przez okres |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja tez tak mialam raz ale to bylo w czasie stosunku ze sie zaczelo lac ale prawdopodobnie poprostu zostalo cos uszkodzone przez tarcie albo nadzerka zostala naruszona bo ja mialam. U lekarza z tym nie bylam
Albo jak piszesz ze 3 opakowanie tabsow bierzesz to moze to bylo plamienie od tabletek? ja tak mialam przy 2 opakowaniu ze prawie przez wiekszosc opakowania mialam plamienia, przestalo leciec dopiero pare dni przed przerwa kiedy to znow krwawilam z odstawienia Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-08-19 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wcześniej uprawialiśmy niezbyt delikatny petting, więc faktycznie mógł mnie udrapnąć paznokciem, ale żeby aż tak?
Moja pani doktor ma aktualnie urlop, więc suma summarum muszę na nią poczekać, chociaż faktycznie niepokoi mnie myśl o nadżerce. Faktycznie, mogą to być plamienia przez tabletki, biorę to jak najbardziej pod uwagę jednak znowu-aż tak? Te krwawienie utrzymywało się mniej więcej 24h po stosunku, z godziny na godzinę było o wiele mniejsze i krew była "jaśniejsza" jednak na początku to była żywa czerwień, przez znowu zbrązowiała no i na samym końcu była prawie różowa, wszystkie odcienie. ![]() Z błoną dziewiczą miałam osobny WIELKI problem, jednak jestem pewna, że się z nią jakiś czas temu uporałam, w końcu! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Też kiedyś miałam taki problem,z tym że mój TŻ był za granicą i widywaliśmy się co trzy miesiące,no i wiadomo już pierwszej nocy seksik te sprawy a rano zauważyłam krew,tez taką świeżą,co gorsza mój TŻ rano obudził się brudny na twarzy,nie będę się wdawać w szczegóły od czego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.