![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Czy na codzien tez takie jestescie ?
Przeczytałam wiele wiele watkow i troche sie dziwie niektorymi wypowiedziami mianowicie chodzi mi o to czy na codzien faktycznie jestescie takie milusie jak w wypowiedziach na forum? nie raz przeczytalam tak glupi watek ze zdazylo mi sie na kogos najechac i nie raz oberwalam za to nie ukrywam ze jestem osoba czasami porywcza ale staram sie nie slodzic ludziom i zamydlac im oczy jakie to jest oh ah jesli faktycznie tak nie jest , a jak z wami jest jestescie 24/7 milusie slodzicie ludziom chociaz faktycznie nie ma czego slodzic czy poprostu jestescie soba to co myslisz to piszesz ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy na codzien tez takie jestescie ?
ja jestem neutralna, bez powodu ani nie słodzę, ani się nie czepiam. często czytam, oglądam ale się nie udzielam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Na forum są różne osoby- są dziewczyny miłe ale też najzwyczajniej złośliwe.
Ja powiem szczerze, że na forum jestem wręcz mniej miła niż w realu, jestem odważniejsza i bardziej wygadana. Nie znam osobiście osób z forum wiec staram się ich nie oceniać, nie jestem też miła "na siłę". Nie wiem czemu Ci przeszkadza miła atmosfera w niektórych wątkach- dziewczyny piszą ze sobą na dany temat, poznają się trochę i są dla siebie miłe - to nic złego. W innych wątkach się kłócą i są niemiłe- to normalne. Jednyne co nie podoba mi się na forum to podlizywanie się niektórym osobom, prywatne rozmowy i żarciki zamiast to robić na pw. Ale to tylko forum wiec niech sobie piszą w sumie. Ja nie ukrywam, że Wizaż nie jest idealny, czasem mnie denerwuje tutejsza atmosfera,czasem mnie nudzi. Ale to skarbnica wiedzy na temat urody itp. wiec po prostu biorę jak dają ![]() Uważam , że ten Twój wątek pasuje do wątku "absurdy na forum" tam dziewczyny piszą co im się nie podoba.
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
ten portal ma juz taki klimat, wg mnie
![]() ja staram sie byc neutralna ![]() przypominam tez,ze na wizazu byly i sa wyraziste 'osobowosci', ktore dodaja pewnej ostrosci w wielu watkach i rownowaza slodka atmosfere ![]()
![]() |
#5 |
... choć nie Westwood
|
Skoro wszystkie Wizażanki są takie milusie, to skąd się wziął wątek o Wybitnie Złośliwych Wizażankach?
Myślę, że komuś porywczemu trudno jest zrozumieć kogoś spokojnego i odwrotnie. Po prostu czasami trzeba wykazac sie klasą. Forum to jednak forum, jakby każda wizażanka najeżdzala na kogos w każdym głupim watku to by było fatalnie. A bycie miłym po prostu się opłaca. i w życiu i na forum. Jeśli chodzi o mnie- nie jestem przesadnie miła, ani tez przesadnie złośliwa. Czasem mnie może nerwy poniosą, ale staram sie zachować stosownie do sytuacji. Po co mam sobie nerwy psuć czyimś wątkiem? i w drugą stronę tez to działa- nie słodzę nikomu, jeśli nie widzę potrzeby i powodu. Chii1986, wątek "Absurdy na forum" został zamknięty z tego co pamiętam.
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Trudno jest mi zrozumieć, że niektórym trudno zrozumieć, że można po prostu być miłym. To przykre.
Jak jest miło na forum, to źle, jak ktoś nie przebiera w słowach, jest złośliwy albo ironiczny, to też jest źle. To jak jest dobrze? Trochę mnie już zaczynają nużyć takie wątki. Po co analizować to, że ktoś jest miły? Czy to jest aż takie podejrzane? I czy jak ktoś jest miły, to automatycznie znaczy, że udaje?
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na forum są różni ludzie i nie każdy musi lubić "mądre wątki" tym bardziej, że jest to forum gł. dotyczące wizażu i urody.
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy z bycia niemilutkim trzeba zaraz robić atut czy uznawać to za postawę właściwszą? Rozumiem wszystko, niektóre wypowiedzi są słodsze niż wymioty po chałwie i czytanie ich przyprawia o mdłości ale skąd bierze się tendencja do uznawania ich za z gruntu fałszywe czy gorsze? Czy świat nie jest na tyle wredny, że czasami warto się oderwać od niego i popływać sobie w słodkim sosie komplementów, ćwierkania, buziaczków i miłych słówek? Jeśli są ludzie, którzy tego potrzebują to czemu odbierać im prawo do bycia sfffitaśnym? ![]() Jest mi za słodko - nie czytam, nie uczestniczę, nie opowiadam pierduł. Ale w pełni akceptuję to, że ktoś inny ma na to inny pogląd.
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
na codzień też jestem taka miła i uprzejma
![]()
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
... choć nie Westwood
|
Mnie też szkoda, ale widocznie niektórzy przekroczyli granicę...
Cytuję ostatni post AgiZ: Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...hlight=absurdy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
nie na codzien nie jestem taka jak tu.Głupio agdam, nei na temat, niemilo sie odnosze. Tylko jak tu wchodze to sie zmieniam- na chwile.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Tak, zawsze jestem mila
![]()
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Chciałabym powiedzieć, że zawsze jestem milusia, ale niestety jeszcze nikt mnie nigdy tak nie określił.
![]() Czy mam dobre wrażenie, że dla autorki wątku miła i milusia to niekoniecznie to samo? Milusia kojarzy mi się z przesłodzeniem... chałwą na przykład jak to dobrze określiła goldfish. W wolnym tłumaczeniu chodzi więc o to, czy w życiu też tak sobie słodzicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Jestem taka jak w życiu.
I jeśli komuś powiem parę miłych słów to tylko dlatego, że w moim odczuciu na nie zasłużył. Nie widzę w tym nic dziwnego. Potrafię być też zmierzła i uszczypliwa- takie życie ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
jestem sobą i tu, jak i na codzien .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
A ja nie umiem krytykować ludzi. Nie wiem, czy to dobrze, czy źle, ale nie umiem. Nawet jak o kimś źle pomyślę, to potem mam wyrzuty sumienia.
Podobno z czymś takim nie da się żyć i coraz częsciej zauważam, że jest mi ciężko, np. w pracy...
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Heh, jestem i miła, i złośliwa, i krytyczna, i wiele innych, zależy od sytuacji. No i jestem dobrze wychowana, w życiu codziennym nie ubliżam ludziom, staram sie ograniczać przeklinanie etc. A że tu jest net - no cóż, nie korzystam z pseudowolności jaką daje net poprzez anonimowość, nie będe się zachowywać inaczej i folgować sobie tylko dlatego, ze mnie fizycznie nie znacie, i nie będę sobie "dodawać" kosztem innych. Wręcz przeciwnie, to ze piszę, a nie mówię, pozwala mi zatrzymac się na chwilkę i stonować wypowiedź, w końcu słowo pisane jest odbierane inaczej niż mówione. Jeżeli ktoś to uważa za słodzenie, to jego problem, ja tego zmieniać nie bede
![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Hmmm, chyba tu jestem milsza niż w zyciu ale to wynika z tego że tutaj panuje sympatyczna atmosfera . Większość wizażanek jest bardzo sympatyczna. A w życiu trzeba się zmierzyć z problemami , codzienością i nieżyczliwością innych ludzi .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
no to zalezy,ale jesli chodzi o wizaz to wydaje mi sie,ze ejstem wlasnie bardziej zlosliwa niz w rzeczywistosci...nie wyjdzie to skromnoscia,ale w rzeczywistosci jestem o wiele bardziej mila niz tutaj...poniewaz tutaj jak siade zla to nie gryze sie w jezyk tylko pisze,a w rzeczywistosci jesli np.wkurza mnie wykladowca i uwazam ze gada bez sensu to przeciez mu tego nie powiem,a tutaj komus to powiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
jestem taka jak na codzień
niby po co miałabym być tylko na Wizażu miła? poza nim też jestem milusia ![]() ale nie do przesady, nie mam na celu się nikomu tu podlizywać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Milusie?
Nie wiele tu osób jest milusich, wręcz przeciwnie, dużo jest osób asertywnych czy złośliwych wręcz. ![]() Ja nie jestem ani taka ani taka, czasem wole sie po prostu nie wypowiadać.
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Tak,jestem taką samą osobą w realu jak i tu na forum.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() totalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ja nie jestem ani przesadnie miła, ani złośliwa, myślę że nie popadam w żadną skrajność
![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
jesli mam ochote napisac cos zlosliwego-najzwyczajniej w swiecie tego nie robie, bo wiem ze mimo to ze to tylko internet, czasem niektore slowa sprawiaja przykrosc.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Tak jak w życiu. Zachowuję się normalnie, nie słodzę przesadnie, nie krytykuje też niepotrzebnie. Najczęściej omijam wątki, w których dziewczyny się kłócą, bo zaraz najchętniej bym wsadziła swoje 3 gorsze i na pewno dostała bana
![]() Poza tym miła i spokojna atmosfera na wizażu jest ... miła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Dezzire życie a internet nie zawsze muszą się pokrywać.
![]() Ja czytając fora widzę, że jeśli komuś się coś nie podoba, to to mówi, niekoniecznie słodząć aż do obrzydzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Hm.. jest granica pomiędzy byciem miłym a kulturalnym. Ja chyba jestem taka i taka na forum.
A w realu.. ![]() W domu jestem uważana jak to określił mój brat "za najbardziej krytyczną osobę" ![]() ![]() Nauczyciele z nowej szkoły określają mnie jako niepoprawną osobę, nonkonformiskę
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.