|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Skrócenie II fazy porodu
Dziewczyny okulista napisał że nie widzi wskazania do cc ale widzi wskazanie do skrócenia drugiej fazy porodu co to wg Was znaczy
Bardzo proszę o odpowiedź. Dodam tylko że jestem już po jednym cc z powodu wąskiej miednicy i niewspółmierności porodowej |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Skrócenie II fazy porodu
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Skrócenie 2 fazy porodu to tak jak napisała Madabell albo użycie kleszczy albo próżniociągu, z nacięciem krocza. Przy takim wskazaniu od okulisty mogą zrobić Ci tez od razu cc.
Pozdrawiam serdecznie i życzę szczęsliwego rozwiązania |
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
niuncio ja też ślepk- mam -7,5 d na prawe oko i - 4,5 na lewe, wskazań do cc nie mam, ale jest szansa, że jak bęzie się przedłużać to aby skrócić okres parcia zastosują kleszcze lub próżnociąg.
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
O rany na słowo kleszcze lub próżnociąg cierpnie mi skóra myślałam że się już tego nie używa sprawdzę przez koleżanki położną znajomą co w moim szpitalu się przez to rozumie dzięki.
Na szczęście nie mam tego wpisanego w kartę ciąży muszę to sprawdzić |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Oznacza to tylko tyle że jeśli 2 faza wydłuża się powyżej 30 minut to należy zrobić cięcie, ponieważ może odkleić się siatkówka od zbyt długiego i dużego wysiłku. Okulista nie może zlecić cc - dlatego taka jest formułka którą się pisze.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Livdragon dziękuję Ci kochana za te słowa przeżyłam jedno cięcie przeżyję i drugie.
Jesteś tak samo jak ja z Gdańska rodziłaś może na Zaspie |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Nie ale znam osoby które tam rodziły i sama chyba tam się wybiorę. Ogólnie chętnie cesarki tam robią - owiele chętniej niż w Wojewódzkim. Jeżeli to towja druga cesarka to raczej nikt nie będzie chciał abyś rodziła drogami natury. Po pierwszym cięciu mięsień macicy jest osłabiony w miejscu nacinania. Wraz z brzuszkiem się rozciąga i jest tam bardzo cieniutki. Przy porodzie naturalnym jest ryzyko że by mógł pęknąć .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.