|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jecie/dajecie dziecku żywność ekologiczną?
Witajcie
![]() Zbieram informacje na temat tego, czy kobiety w ciąży i mamy małych dzieci wybierają żywność ekologiczną. Sama ostatnio sięgam po nią coraz częściej. Jak to jest u Was? Proszę o sięgnięcie do ankiety: http://www.ebadania.pl/689d053ac0c2d1ef |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jecie/dajecie dziecku żywność ekologiczną?
Nigdy nie dawałam dzieciom jakiejś specjalnej, eko żywności-często warzywa mam z ogródka, ale często też kupuję w zwykłym warzywniaku i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja wychodzę z założenia, że jak ktoś nie ma pod nosem dobrej farmy, ogródka, to sprowadzanie ekologicznej żywności z drugiej części ziemi, która poddawana jest zabezpieczeniom, aby przetrwała podróż mija się z celem.
lubię wybierac natomiast, dobre, sprawdzone produkty lokalne, w zależności od pór roku i tego gdzie akurat jestem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bloger
|
Od kilku lat próbujemy żywności ekologicznej. Nie stanowi ona jakiegoś znaczącego % naszych wydatków na żywność. Głównym powodem są koszty i mała dostępność. Jeśli już jemy coś ekologicznego to głównie kładziemy nacisk na lokalne warzywa, owoce suszone (daktyle), mleko roślinne i płatki owsiane.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie, bo nie mam dostępu. Poza tym ceny są sporo wyższe. Eko wybieram tylko niektóre produkty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja na szczęście mam naturalne jedzenie od teściów ze wsi
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.