|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Opieka nad starszą osobą
Moja znajoma ma 87 lat i mieszka sama, niestety tak daleko ode mnie, że mogę jej pomagać jedynie sporadycznie.
Ona jest w miarę sprawna fizycznie, ale potrzebuje pomocy codziennej: zakupy, ugotowanie obiadu itp. Ma głodową emeryturę więc nie stać jej na opłacenie opiekunki. Ponieważ kompletnie się na tym nie znam, powiedzcie czy jakaś instytucja się tym zajmuje i jak się to załatwia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Opieka nad starszą osobą
Cytat:
"Zakres oraz wymiar usług opiekuńczych ustalane są w drodze wywiadu środowiskowego, zaś odpłatność uzależniona między innymi od wysokości dochodu osoby/rodziny." "Miesięczny dochód osoby lub rodziny ubiegającej się o pomoc nie może być wyższy od kwoty określonej w ustawie o pomocy społecznej /tzw. kryterium dochodowe ustalone zgodnie z art.8 ust. 1/. Obecnie obowiązujące od 1 października 2015r. kwoty wynoszą odpowiednio: osoba samotnie gospodarująca, której dochód nie przekracza kwoty 634 zł" Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2016-10-26 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Opieka nad starszą osobą
Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.