|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
prenumerata czasopisma
Chce zrobic TZowi prezent na gwiazdke, w postaci prenumeraty czasopisma 'Swiat motocykli', jednak nigdy takiej prenumeraty nie zamawialam i nie wiem co dalej.
Chodzi mi przede wszystkim o to kiedy powinnam sie tym zajac, skoro ma to byc prenumerata na przyszly rok?, czy kazdy numer kolejny przychodzi na wskazany adres od stycznia? skoro ma to byc prezent to czy bede miec cos, co bedzie moglo symbolizowac ten prezent? jakis kwitek? No i czy do wysylki musi byc moj adres, czy moze byc jego? http://prenumerata.agora.pl/czasopisma_karta.asp?KP=SM to link do tej prenumetaty - czy w ta cene 65 zl wliczone sa juz koszty wysylki? Prosze o pomoc, kazda sie przyda bo zielona jestem w tej kwestii... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: prenumerata czasopisma
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mozesz juz teraz zamowic, lepiej wczesniej, a i tak bedzie od stycznia
![]() wpisz jego adres bo w koncu do niego ma przychodzic ![]() raczej nie dostaniesz kwitka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Heheh no domyslam sie, ze nie beda wiedziec, ze to prezent
![]() Czyli, ze jak zamowie teraz to on sie nie dowie wczesniej niz wtedy kiedy dostanie 1 numer w nowym roku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no a kwitek... cos moze dostaniesz ale nie wiem czy nie dopiero przy 1 numerze nie przysla np ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Kiedy ja zamawialam prenumerate - oczywiscie sporo wczesniej - to dostalam wczesniej list potwierdzajacy, tzn. dziekujemy za to, ze sie pani zdecydowala ... bla bla... Pierwszy numer, jaki pani dostanie, to bedzie... itd. W razie problemow prosze sie skontaktowac z nami pod nr tel...
Ale ja zamawialam swoja prenumerate poza granica, wiec nie wiem, jak jest w kraju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Sylwia*** a czy moglabyś mi powiedziec jaki jest koszt preumeraty za granice, bo też sie nad tym zastanawiam od jakiegoś czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Poszukam jakichs danych kontaktowych i zapytam tam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja mamie placilam za prenumerate medyczna na poczcie i byl kwitek taki cos w stylu o wplate na konto, ale z tej gazety mama go wyciela/dostala, nie wiem, w kazdym razie musi byc jakis dowod dla ciebie, ze wplacone zostaly pieniazki, bo pozniej jaki sie okazalo, ze nie wysla, to co zrobisz... a tak bedzie ten dowod nadania. wtdaje mi sie ze tak przy kazdej prenumeracie bedzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja planuje zamowic ta prenumerate przez internet, wiec moze w takim razie cos do wydrukowania bedzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
wyslalam do nich maila z kilkoma pytaniami, zobaczymy, czy w ogole cos odpisza...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Prenumerata za granice jest koszmarnie droga i nijak sie ma do oplaty za przesylke pocztowa ![]() Albo w Polsce komus zostawic pieniadze i poprosic o przysylanie gazetki co miesiac. Albo zamowic prenumerate w kiosku, kupic znaczki, zaplacic komus za wysylanie i juz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Sylwia*** dziekuje za odp
![]() Mieszkam w Irlandii. Sa tutaj dostepne polskie gazetki, ale niestety nie zawsze uda mi sie kupic te, na ktorych mi zalezy. Chyba poprosze mame, żeby mi wysylala raz w miesiącu skoro prenumerata jest droga. ![]() Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo prosze
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Napisalam tego maila do nich, ale nikt nie raczyl mi (jeszcze) odpisac. Dziewczyny, a czy w tej cenie jest juz wliczona wysylka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
No i dostalam maila:
Obecnie przujmujemy zamówienia na prenumeratę od nr 1/2007. Czasopismo będzie wysyłane pocztą na adres podany przy rejestracji po zaksięgowaniu przedpłaty. Nr 1/2007 będzie wysyłany prenumeratorom ok. 11 grudnia. Po złożeniu zamówienia wysyłane jest potwierdzenie na adres e-mail podany przy rejestracji. Możemy na życzenie wysłać rachunek. Pozdrawiam, I kurcze albo sie gosciu machnal z tym, ze pierwszy numer ok 11 grunia przyjdzie, albo musze sie spieszyc... I najwyrazniej TZ bedzie mial wczesniejsza niespodzianke. Chyba, ze podam moj adres, ale znow co miesiac beda do mnie wysylac? Eee nie chce... to juz chyba lepiej zeby dowiedzial sie wczesniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Gaga,
na pewno oplata pocztowa jest wliczona w cene. W zadnej prenumeracie nie trzeba doplacac za przesylke ![]() Podaj adres TZa, nwet, jesli bedzie mial miec wczesniejsza niespodzianke. Bo jesli podasz swoj, to on bedzie mial z tego duzo mniejsza radosc - to Ty bedziesz dostawac przesylke i mimo, ze mu ja potem przekazesz, to juz nie bedzie to samo. Najfajniej jest, jak sie nowa gazetke dostaje prosto do domu, dostarczona przez listonosza ![]() Od 11 grudnia jest juz 1szy numer, to calkiem mozliwe, ale w takim razie moze powinnas zamowic prenumerate od 2go numeru? Dowiedzialas sie juz, jak zamowic taka prenumerate? Np. przez Internet? Sprawdz, czy da sie rozpoczac prenumerate od dowolnego numeru. Pewnie tak, ale pisze o tym na wszelki wypadek, bo moze trzeba od 1go (watpie). Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
No ten pan napisal mi, ze zbieraja teraz zamowienia na penumerate od 1go numeru, a realizacja zamowienia trwa ok 14 dni najdluzej. Wczoraj wplacilam pieniadze, mysle ze dojdzie od 1go numeru bez problemu
![]() A najlepsze jest to, ze wlasnie sobie uswiadomilam, ze TZ i tak pozna koszt tego bo w gazecie bedzie pisac ile kosztuje prenumerata ![]() I powiedzialam mu, ze dostanie 12 paczek (no powiedzmy, ze paczek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
No to fajnie
![]() ![]() Pan powiedzial, ze zbiera teraz od 1go numeru, bo na poprzedni byloby juz za pozno, ale mysle, ze od 2go numeru tez mozna zaczac prenumerate (zeby w styczniu dopiero przyszla). Ale moze Ty bys tak nie chciala nie od poczatku. Niewazne, juz masz to zalatwione i bedzie ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
No szczerze mowiac wole zeby przyszlo wczesniej ale te 12 numerow od pierwszego
![]() A zaczal sobie wyobrazac ze jest to model motoru i mowi do mnie tak: ej ale to chyba musi byc model wielkosci rzeczywistej skoro tyle paczek, to gdzie ja go wstawie.... No to mi sie troche rozczaruje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Motor
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
nie no, on zartuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
zastanawiam się czy nie zamówić sobie prenumeraty czasopisma Hot Moda & Shopping, w najnowszym numerze przeczytałam, że taka prenumerata ( 10 egzemplarzy ) wyniesie mnie 19,90zł. ( 1,99zł. za każdy numer ) + 4zł. przesyłka pobrana przy otrzymaniu pierwszego egzemplarza + prezent gwarantowany. Co o tym myslicie ? czy to nie za tanio ? czy może gdzieś kryje się jakiś haczyk ? aha, jak zamówię u nich tą prenumeratę to normalnie płacę pieniądze na ich konto ? na dole przeczytałam - płatność kartą.
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Platnosc karta? ![]() Ja za ta prenumerate przelewem placilam, wiec troche dziwne. Nie wiem o co tutaj moze chodzic... Skontaktuj sie mailowo z nimi, zadaj pytania, ktore Cie nurtuja i powinni odpisac, przynajmniej w moim przypadku sie pofatygowali, a korespondowalam w sumie duzo, bo lekko namieszali z wysylka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.