|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mieszkanie w wiejskim stylu
Szukam zdjęć i pomysłów na urządzenie mieszkania w stylu wiejskim z domieszką orientu i artystyczną duszą. Dużo ciepłych barw, drewna i czerwonej cegły. Klimat, klimat i jeszcze raz klimat - na tym zależy mi najbardziej
![]() Kilka szczegółów: - mieszkanie małe, 2-pokojowe, - aneks kuchenny oddzielony od salonu ceglanym murkiem, - w (małej) sypialni przez czas jakiś materac zamiast łóżka - może znacie jakieś rozwiązania, co by i materac mógł wyglądać ciekawie i "nie przypadkowo"? Dziękuję z góry i pozdrawiam świątecznie ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mieszkanie w wiejskim stylu
Ja mam wizję bardzo hmmm... no sama ocenisz ^^
KUCHNIA Myślę o ciemnych niebieskich ścianach do połowy <z dołu> ozdobionych ciemnymi cegiełkami. Popowieszać różne talerzyki z kurami itp. <kupisz je na targu>. Potem kupisz kilka warkoczy z czonsku i powiesisz je przy staroświeckiej szafeczne, na której będą książki kucharskie. U góry stawisz na niej słoiki z przetworami. Zabudujemy też radio, wieżę w ścianie która zakryta będzie otwieraną deseczką. Kupujemy staromodne meble, antyki i wstawiamy je do środka. Potem dam ci inne pomysły ^^ http://dziendobrytvn.onet.pl/1368512,domotwarty.html - tu jeszcze linczek... wejdź w dom Piotra Galińskiego ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam cos takiego.
Aha i jeszcze coś. Ponieważ pora jest niesprzyjajaca do związłych wypowiedzi pozwole sobie na hasła, które mi kojarza sie z stylem wiejskim, ale wydaje mi się, ze to wystarczy. ->meble, drewnania, z widocznymi słojami, koronki, zazdrostki, cegły, rzeczy stare, lub stylizowane na stare, misa z jabłkami na duzym masywnym stole, dużo kwiatów polnych, cegły, kamień, kredens z piękną ceramiką, bibloteczka pełna ksiązek, bujany fotel z cieplutkim pledem, doniczka w starej, blaszanej konewce, można ustwić we wnętrzu wiejskie sprzety dawniej uzywane np: maselnicę, kołowrotek itp.patchwork (tak to sie chyba pisze), miotłę postwić w rogu, piękne kafle. Zasłyszane: jesli przy stole masz krzesła "kazde z innej parafii" tym lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
i ostanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dzięki serdeczne
![]() Najbardziej spodobały mi się te zdjęcia: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1167173637 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1167173737 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1167173737 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1167173891 To prawdopodobnie wykorzystam: - "Potem kupisz kilka warkoczy z czonsku i powiesisz je przy staroświeckiej szafeczne, na której będą książki kucharskie. U góry stawisz na niej słoiki z przetworami." - "cegły, rzeczy stare, lub stylizowane na stare, misa z jabłkami, dużo kwiatów polnych, bibloteczka pełna ksiązek, bujany fotel z cieplutkim pledem, doniczka w starej, blaszanej konewce, piękne kafle." Nie chciałabym w urządzaniu tego wnętrza popaść w przesadę i stworzyć absolutnego wrażenia wiejskiego domu. Ma on być jedynie inspiracją w stworzeniu stylu, o którym pisałam wcześniej - mieszanki (oby nie wybuchowej ![]() Napewno będę chciała kupić używane meble (na Allegro jest chyba spory wybór) i odnowić je - zawsze odnoszę wrażenie, że nowym meblom brak jest "duszy" ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
i ja coś znalazłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
ooo a to kilka przydatnych informacji, znalazłam kiedyś na jakimś blogu
Wiejski StylElegancki, prosty bez nadmiaru mebli w dobrej jakosci z polaczeniem drobnych kwiatowych wzorow. Kolory – mietowa zielen, niebieski, zloty, pastele (szary, niebieski, morelowy, terracotta, kremowy) Meble – komody, stoliki, narozne szafki, skrzynie, Windsor krzesla, tradycjonalne lustra Wzory – pelne kwiaty, roze, pasy, gotyckie, tradycyjne Struktura – skora, polerowane drewno, metal bawelna, koronka, jedwab, welna, Sciany – drewniane panele, tapety, tkaniny Sufity – drewniane belki Podlogi – polerowane drewno, parkiet, ciemne, twarde drewno, klepki, kamien (ulozone w szchownice), welniane dywany Dodatki – srebro, naczynia cynowe, miedziane, gliniane, krysztal, suszone kwiaty i trawa, wyszywane poduszki, chinska porcelana, obrazy: olejne krajobrazy, akwarele, portrety; miedziane swieczniki, koszyki na drewno, ksiazki oprawione w skore, poszewki na lozko koronkowe lub patchwork, delikatne zyrandole, kolekcja muszelek, miniaturek, kamieni polszlachetnych, kwiaty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
i zdjęcia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
i już chyba ostatnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Życzę powodzenia w urządzaniu i oczywiście czekam na zdjęcia efetu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
wyszperane z moich zbiorow
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Polecam stronę Pani Moniki Kantor http://www.monikakantor.art.pl/portfolio.html
Nie wymaga komentarza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.