|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Boję się bólu ...
Hej Dziewczyny
![]() mam taki nietypowy problem,bo mój TŻ coraz częsciej myśli żeby założyć rodzine ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: boje się bólu ...
OMG czym Ty się przejmujesz?
Ja mam tak samo. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
też boję się porodu i zupelnie sobie go nie wyobrażam, dlatego zafunduję sobię cesarkę.
NIe zatruwaj sobie życia problemami, które jeszcze realnie nie istanieją. Wyobrażenia o problemie są często dużo gorsze niż sam problem. Pyszczek do góry. NO chyba że obawa przed bólem ma zamaskować jakiś głębszy problem, obawę przed zrobieniem kroku naprzód , wzięciem odpowiedzialności za łasne, dorosłe już życie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
anitko, spokojnie, to normalne, że boisz się bólu, nikt normalny za nim nie przepada.
Każdy ma inny próg bólu i nie powinnaś się tym martwić. Z czasem chyba człowiek się uodparnia, bo przecież ból jest wpisany w życie człowieka. A podczas porodu to nie ból jest najważniejszy, ale sam cud narodzin. Rodzi się człowiek ![]() ![]() a o bólu się potem nie pamięta. Ważniejsze jest czy jesteś psychicznie przygotowana na dziecko i wszystko, co się z tym wiąże począwszy od radykalnych zmian w dotychczasowym życiu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja też się boję bólu. Pobieranie krwi - dramat, zrobię wszystko żeby nie pójść, a jak pójdę to zemdleje, mimo że najpierw uprzedze pielegniarke że panicznie się boję i poprosze żeby pobierała w pozycji leżącej
![]() ![]() ale z drugiej strony myślę że kiedy "dorośniemy" do tego, będziemy w stu procentach pewne że z naszym partnerem chcemy mieć dziecko właśnie teraz, to ten strach przejdzie na drugi plan ważniejsze będą inne kwestie i bęeziemy w stanie przecierpieć te wszystkie straszności ![]()
![]() |
#6 |
BAN stały
|
hej dzieki za odp.jakoś lepiej sie czuje ja to czytam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja też się bałam.Znajoma położna stwierdziła "to ma boleć i będzie boleć".
Nie wiedzę sensu w "fundowaniu sobie cesarek". Moja znajoma jest po cesarce i powiem wam że ja czułam się lepiej po porodzie naturalnym. A tak na marginesie jak już zajdziesz w ciąże to raczej wyjścia mieć na odwrót nie będziesz ![]() Nie Ty pierwsza i nie ostatnia.Zresztą to jest ból zapomniany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
ja tez panicznie boje sie bolu przy porodzie, mysle o tym dosyc czesto. jednak z drugiej strony jak pomysle ze taka piekna mala istotka bedzie ze mnie wychodzila to az mi sie chce leciec i plodzic
![]() tysiace kobiet rodzi codziennie i jakos zyja. takze nie ma sie czym zamartwiac, uwazam ze jak zajdziesz w ciaze to twoje nastawienie sie zmieni.
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci jednak ze im jestem starsza tym mniej sie boje. Sa sprawy które po prostu się dzieję i trzeba się im poddac. Jakies 3 miesiące temu zemdlałam w autobusie. Zawieźli mnie do szpitala, zrobili wszystkie badania, załozyli welflon, pobrali krew. Tak się źle czułam że tego nie zauwazyłam. Myslę gdy jest się w ciazy w ogóle przestaje sie myslec o bólu. Mysli się tylko o tym by dziecko było zdrowe, by wszystko się udało i nie było komplikacji, a to czy Ci igłe w tyłek czy w kręgosłup wbija nie jest wcale wazne. Ja w kazdym razem nie boje się ciazy ze wzgledu na ból, lecz zdrowie dziecka.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ehh ile my kobietki musimy przejść,a pozatym są znieczulenie to myśle żę nie bedzie tak zle jesli chodzi o ciąże ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
To normalne, że się boisz, bo nikt nie przepada za bólem. Również nie polecam cesarek na życzenie - sama jej chciałam i dziś jestem szczęśliwa, że jednak nie zdecydowałam się na nią, która jest bądź co bądź w końcu operacją! Rodziłam naturalnie i dziś nie ma śladów po tamtym porodzie, a gdybym kazała się kroić, miałabym do końca życia mniejszą lub większą bliznę.
Przekonałam się tylko o jednym - ból przy porodzie to jest zupełnie inny rodzaj bólu. Dlatego że cała gama Twoich hormonów działa wtedy tak jak natura przykazała. Odwracają uwage od bólu, kobieta jest w swego rodzaju transie a to wszystko po to by nie panikowała i traciła energię na zawodzenie jak strasznie boli ![]() Najważniejsze to zdecydować się na ten krok, począć dziecko i poddać się naturze bo ona wie co robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.