|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
zestaw ćwiczeń na nogiWitam pozdrawiam![]() Podczas przeszukiwania moich zbiorów znalazłam skany zdjęć z ćwiczeniami z Shape'a(stary numer,z lutego 2004).Mam je z jakiegoś sportowego forum,więc być może tu też już się przewinęły.Zrobiłam te ćwiczenia przed chwilą i wydają mi się całkiem sensowne,ale nie jestem w tej dziedzinie ekspertką,więc chciałabym poprosić specjalistki o ich ocenę.Moim celem jest przede wszystkim zmniejszenie obwodów ud i bioder oraz oczywiście wzmocnienie tych partii ciała i nóg. Czy te ćwiczenia mi w tym pomogą,czy będą skuteczne?Jeśli sądzicie,że tak,to z jaką częstotliwością polecacie je wykonywać?Nie chciałabym tracić czasu,wolę wykonywać od razu coś skutecznego,bo wiem,że na efekty i tak trzeba czekać.Najchętniej znów zaczęłabym chodzić na siłownię,ale to w tej chwili niestety nie jest możliwe. Oczywiście nie proszę Was tu o wróżenie z fusów-czy i na ile dzięki nim poprawię moją sylwetkę,ale o ocenę ich od strony powiedzmy"technicznej". Będę wdzięczna za odpowiedź ![]() buddha.b |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zestaw ćwiczeń na nogi
Większość ćwiczeń sama w sobie OK, ale robienie długiego treningu na jedną partię ciała nie przyniesie moim zdaniem dobrych rezultatów. I obciążenie 2-4 kg to o wiele za mało, żeby miało jakiekolwiek znaczenie dla mięśni nóg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź.
Oprócz tego zestawu robię oczywiście także ćwiczenia na inne partie ciała. To w takim razie przy jakim obciążeniu mogłabym liczyć na jakieś zauważalne efekty? Czy to jest do wykonania w warunkach domowych? I jak często ćwiczyć?Mogę codziennie,ale to chyba za często. Albo co zamiast tego?(bo tak jak pisałam,siłownia na razie niestety odpada). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Obciążenie dobierz tak, żeby po zrobieniu pełnej serii każdego ćwiczenia starczało Ci siły max. na 2-3 powtórzenia, nie więcej. To na pewno nie będzie 4 kg
![]() Ten zestaw jest za długi, żeby robić go na każdym treningu (nie ma sensu ćwiczenie codziennie, co drugi dzień jest OK, tak żeby wychodziło 3 x tyg.) - wystarczy po jednym ćw. na każdą dużą grupę mięśni, cały trening nie powinien przekraczać 45-50 minut, a tu na same nogi zejdzie Ci ponad pół godziny pewnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.