|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Widziałyście? Nowy makijaż Isa Dory!
Te cienie są śliczne! Wszystkie cztery kolorki z zestawu są połyskujące,ale te dwa jaśniejsze połyskują bardziej. Myślę że można nimi wyczarować śliczny makijaż! Jak myślicie, będą one pasowały do ciemnobrązowych oczu (włoski też ciemny brąz)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: Widziałyście? Nowy makijaż Isa Dory!
jasne, że bedą pasowały do ciemnych oczu: kolor niebieski, a także np. fiolet ładnie podkreślają brązowy kolorek oczu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Hexa napisał(a):
> Te cienie są śliczne! Wszystkie cztery kolorki z zestawu są połyskujące,ale te dwa jaśniejsze połyskują bardziej. Myślę że można nimi wyczarować śliczny makijaż! Jak myślicie, będą one pasowały do ciemnobrązowych oczu (włoski też ciemny brąz)? Makijaż z palety Isa Dory nigdy nie daje takiego efektu kolorystycznego jak zdjęcie z kampanii, która tenże kwartet reklamuje. Uwielbiam cienie Isa Dory - i myślę, że jeśli kolory Ci się podobają to warto zakupić zestaw - niemniej dopchaj się do testera i wypróbuj wszystkie kolory na wierzchu dłoni, aby się nie rozczarować.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a tu spostrzeżenie innej Wizażanki:
http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1071481273
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a szminka?
a mnie nurtuje cos innego- bardzo mi sie podoba makijaz ust kobiety na zdjeciu, wopisie jest, ze wykonano go brazową szminką i takim tez błyszczykiem, w ogóle mi to na brazowy kolor nie wyglada :\\ ja w brazpowych w ogole nie moge, a ten tu mi sie tak podoba [na zdj] :chlip:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Re: a szminka?
merigold napisał(a):
> a mnie nurtuje cos innego- bardzo mi sie podoba makijaz ust kobiety na zdjeciu, wopisie jest, ze wykonano go brazową szminką i takim tez błyszczykiem, w ogóle mi to na brazowy kolor nie wyglada :\\ ja w brazpowych w ogole nie moge, a ten tu mi sie tak podoba [na zdj] :chlip: juz prędzej makijaż ust wykonany został kosmetykami z tej fotki, gdzie nie ma buzi modelki ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
a mnie urzekł inny makijaż Isa Dory,gdzie modelka ma takie czekoladowe usta, a cienie są śliwkowo, brązowo(?) beżowe. Jest poprostu piękny
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
hmm, nie wiem jak wy, ale mi się ich makijaże w ogóle nie podobają, tzn. wydają mi sie takie straszne plastikowe i tandeciarskie, zero naturalności - Adobe Photoshop górą
![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Mi takze nie podobaja sie te cienie. Nie ma szans na wymalowanie sie tak i sadze ze bedzie wygladalo to beznadziejnie. Jednak to tylko moje skromne zdanie
![]() Co do ust modelki-fakt, ladne, jednak wszystko zalezy od karnacji (moze wlasnie dlatego tu nie wygladaja do konca na brazowe...poza tym oswietlenie i dobry program komputerowy ![]() Merigold jezeli nie mozesz w ogole w brazach na ustach, polecam Ci moj ulubiony blyszczyk Collection 2000-tani, pachnie nawet przyjemnie, nawilza...a co najwazniejsze-kolorek sliczny i wydaje mi sie ze podobny wlasnie do tego (choc jak wspomnialam zalezy od karnacji). Ojjj zapomnialabym dodac o jaki kolorek chodzi ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
OOO, mówię właśnie o tym. CUDO
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ANKA napisał(a):
> hmm, nie wiem jak wy, ale mi się ich makijaże w ogóle nie podobają, tzn. wydają mi sie takie straszne plastikowe i tandeciarskie, zero naturalności - Adobe Photoshop górą ![]() Mi się te makijaże bardzo podobają, ale tylko na zdjęciach - jako forma "sztuki" - niekoniecznie użytkowej ![]() Na jedno zwróciłam uwagę - modelki z ich fotosów mają przeraźliwie syntetyczną [czytaj: Photoshopową] cerę] - aż plastikową..
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
nie wiem czy wyczytałyście dokładnie, myślę że cienie z quartetu są pomocne, ale są tam tez cienie kremowe - wonder shade z aplikatokiem i myślę że to one nadaja taki piękny mieniący się egzotyczny kolor(odcien butterfly,mermaid do tego makijażu) i na niego mam chrapkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
No tak, reklama... Ale ja się nawet przez chwilę nie łudziłam że makijaż wykonany tymi cieniami będzie wyglądał tak jak na zdjęciu
![]() ![]() ![]() Buziaki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Re: Widziałyście? Nowy makijaż Isa Dory!\\do Sarimarthy
No , ten to jest cudo, nad cudami. A jak go wykonać? Sarimartho, ty zawsze wiesz jakie kolorki i techniki? Może mi polecisz coś ze swojego zbioru kosmetyków do tego make-upu (tzn. polecisz jakiś produkty , tańsze od Isadory, którymi będę go mogła wykonać)?
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
witaj rajzerku, dopiero teraz spostrzegłam twojego posta na poczcie
![]() ![]() jeśli chodzi o makijaz oczu to trzeba się zaopatrzyć w miękkie kredki do oczu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.