|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() moja 6 latka:-)))
hej
mam na imie magda i 6 no prawie 7 letnia corke mieszkam yw niemczech odo prawie 3 lat moja mala chodzi tu juz do pierwszej klasy...bardzo dobrze sobie radzi ![]() mam pytanie do innych mam 6-7 -8 latkow czy u was tez tak bywa ze przy odrabianiu prac domowych wysiadaja wam nerwy..to najgorsza godzina w ciagu mojego calego dnia..juz naprawde staram sie zachowywac spokoj i panowac nad soba ale codziennie ta sama historia wiercenie sie madrzenie itd.typowo dla tej grupy wiekowej wiem wiem...ale mimo wszystko szalu dostaje i z tego co wiem nie tylko ja inne mamy tez!!!! ![]() prosze tylko niemowcie mi ze mam sie zastanowic nad soba bo juz to robilam ---poprostu moj maly szczerbolek tak sie madrzy ze potrafi w ciagu pieciu minut wyprowadzic mnie z rownowagi... ![]() moze ktos z was ma jakis pomysl kiedy najlepiej odrabiac lekcje?my przewaznie po szkole jemy obiad i w tedy zaczyna sie odrabianie moze pozniej albo odrazu po szkole sama nie wiem wiem ze czym dluzej odwlekane tym jeszcze gorzej ![]() licze na wasza pomoc i porady pozdrawiam serdecznie magdalena |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: moja 6 latka:-)))
Madziu ja mam syna prawie 17-letniego (temat lekcji przerabiamy od kilku lat) i 10 - miesięcznego (lekcje przede mną).
Powiedz, a czy musisz z córcią robić te lekcje? Piszesz, że radzi sobie w szkole bardzo dobrze. Może mogłabyś dać jej więcej swobody i niech sama odrobi lekcje a Ty byś je tylko na koniec sprawdziła? (chociaż na próbę). Wiem z doświadczenia swojego i moich koleżanek, że ciągłe odrabianie z dzieckiem lekcji przyzwyczaja je do tego, że mama/tata zawsze odrabiają lekcje i dziecko uważa że to tak ma być. Staje się mniej samodzielne w tym temacie, nie odrobi lekcji samo bo przecież lekcje odrabia się z kimś. A uwierz mi, że w późniejszych latach zabraknie Ci czasu na "odrabianie wszystkich lekcji" i normalne prowadzenie domu oraz może pracę zawodową. A jeszcze jak masz z córci taką małą mądralę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
hej
musze sie przyznac ze na to nie wpadlam moze faktycznie powowinna sama odrabiac ?ale mysle ze to by twalo wiecznosc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie dlaczego z nia odrabiasz lekcje ?Moje mlode chodzi do 1 klasy ,pokazuje mi co ma do zrobienia, wyjasniamy gdy nie rozumie polecenia ,siada i robi sama pozniej ja sprawdzam i to tyle.
Narazie ma bardzo malo zadawane ,zazwyczaj uwija sie w 15 minut ,czasami nie ma nic do zrobienia plus wieczorne czytanie ,zadnych nerwow,madrzenia sie nie ma. Ja juz swoje lekcje sie naodrabialam teraz moge jedynie pomoc,wytlumaczyc lub w pozniejszych klasach razem poszukac rozwiazania . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Magdzia20012 no i jak tam lekcje?
![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
hej
sprobowalam i idzie calkiem nie zle czasami jeszcze kombinuje w trakcie lekcji albo sie wscieka ze za duzo ma zadane...bo naprawde przesadzaja nawet z religi ma kilka kartek do odrabiania...bede nad tym pracowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
mysle ze masz racje on amusi sama nad tym pracowac ja jej ewentualnie moge pomoc tak jak ty..
pozdrawiam magda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.