Suknia ślubna - opinie i pomoc - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-11, 17:46   #1
massowa
Raczkowanie

Wink

Suknia ślubna - opinie i pomoc

oto suknia moich marzeń - idealna, piękna, poprostu cudo
czekam na Wasze opinie co o niej sądzicie, i na pomysł jak można zasłonic ramiona, ewentualnie zmienić trochę górę ... ;-)
Powiem że mam 154 cm okolo 50 kg czy taka suknia bedzie dla mnie odpowiednia?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image001_morilee_duze.jpg (23,3 KB, 177 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image002_morilee_duze.jpg (26,7 KB, 77 załadowań)

Natalka - nasza córeczka ) 22.05.2010

massowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-11, 17:49   #2
Chii1986
Zakorzenienie

Dot.: SUKNIA ŚLUBNA - OPINIE i POMOC !!!

Cytat:
Napisane przez massowa Pokaż wiadomość
oto suknia moich marzeń - idealna, piękna, poprostu cudo
czekam na Wasze opinie co o niej sądzicie, i na pomysł jak można zasłonic ramiona, ewentualnie zmienić trochę górę ... ;-)
Powiem że mam 154 cm okolo 50 kg czy taka suknia bedzie dla mnie odpowiednia?
Sukienka śliczna ale nie wiem czy przy takim wzroście nie bedziesz wyglądać zbyt masywnie i nie da to efektu przytłoczenia do ziemi... po prostu sukienka jest szeroka na dole, może z węższym dołem byłaby lepsza...ale i tak jest śliczna
Stary 2007-09-11, 18:33   #3
karolinaa
Wtajemniczenie

Gratulacje wyboru , suknia jest piękna , coś innego a zarazem skromna , jednak ten tiul ( nie wiem czy tak to fachowo sie nazywa ) może cię jeszcze bardziej zmniejszyć , chociaż nie koniecznie , trzebaby było zrobić zdjęcie na tobie . Ja jednak bym nieco przekształciła , mniej więcej w taki sposób :
sorci ze takie małe zdjęcie ale mam problem z zapisaniem , ale będę próbowac dalej .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg d_150275.jpg (11,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t_402.jpg (4,1 KB, 50 załadowań)

Chcesz podarować uśmiech dzieciom wyślij kartkę więcej na: http://marzycielskapoczta.pl/
karolinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-11, 21:35   #4
Nadin
Zakorzenienie

massowa a może podeślesz swoją fotkę łatwiej będzie coś w tedy powiedziec co do Ciebie pasuje

Nadin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-12, 07:59   #5
jaskier
Raczkowanie

GG do jaskier

Mam podobną figurę - 158 i 48 kg Już jestem po poszukiwaniach tej jedynej (aktualnie odpoczywa na kanapie i czeka na jej wielki dzień). Troszkę jej się naszukałam - przymierzałam różne fasony. Mi najbardziej odpowiadały suknie w kształcie literki A - co nie oznacza, że nie są szerokie na dole - po prostu ważne jest to aby suknia nie "odcinała się " w pasie jak w przypadku tej na zdjęciu bo to optycznie skraca Najlepiej jak ozdoby są najwidoczniejsze na biuście a dalej jest jednolity materiał lub jak biust jest oddzielony jakimś akcentem np tasiemką -to optycznie wydłuży sylwetkę. Przynajmniej takie miałam wrażenie podczas mierzenia. To są tylko moje sugestie - najlepiej samemu pochodzić i pomierzyć. W poszukiwaniu sukni ślubnej naprawdę nie warto kierować się zdjęciami w internecie czy katalogach - trzeba mierzyć.
jaskier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-12, 08:24   #6
MoniaK
Zakorzenienie

Ważne aby Tobie się podobała i abyś Ty się w niej dobrze czuła
Ja bym Cię widziała w innej sukni, gdyż myślę że niskie dziewczyny taka suknia może jeszcze bardziej skrócić i przytłoczyć. Co do zakrycia ramion idealny jest taki szal jak na fotce
Przymierzaj i jeszcze raz przymierzaj i zobaczysz, że nie zawsze to co ładnie wygląda na zdjęciu, ładnie wygląda na nas

Osobiście suknia mi się nie podoba.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-12, 08:26   #7
mary lu
Raczkowanie

SUKNIA ŚLUBNA - OPINIE i POMOC !!!

Sukienka jest sliczna dokładnie taka jak mi sie podobają. Ja miałam na swoim ślubie bardzo podobną, dokładnie w takim fasonie. Nie wiem jak Ty sie czujesz w takich sukienkach ale to był fason wymarzony dla mnie. Tylko w tych wygladałam jak Panna Młoda a nie jak dziecko komunijne Ja równiez jestem niewysoka mam niewiele ponad 160 cm wzrostu i waże 50 kg. Sukieneczka cudo!!!!

a co do zakrycia ramion to ja uszyłam sobie bolerko

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-09-12 o 16:20 Powód: post pod postem
mary lu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-12, 11:46   #8
Imagine
Magda

sukienka ladna (co prawda ja jestem zwolennieczka fasonu rybki), ale mysle podobnie jak Wizazanki, ze taka suknia moze Cie optycznie skrocic i mozesz ostatecznie wygladac jak beza (a wierze, ze nie o tak iefekt Ci chodzi). Modelka na zdjeciu ma pewnie ok 180 cm i na nizszej osobce suknia moze wygladac zle.
Polecam przejsc sie do kilku salonow, przymierzyc rozne fasony, wziac ze soba siostre lub przyjaciolke, ktora powie szczerze w jakim fasonie wyglasz najpiekniej.
Co do zakrycia ramion (ja bym nie zakrywala, zeby nie przedobrzyc), moze jakies male bolerko..?
Imagine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-19, 13:49   #9
ktosia86
Zakorzenienie

Dot.: Suknia ślubna - opinie i pomoc

Suknia bardzo ładna, ale obawiam się, że bardzo by Cię skróciła, bo fason bezy pasuje raczej na wysokie kobiety. Tobie przydałoby się chyba cos, co Cię optycznie wydłuży, czyli jednoczęściowa suknia z zaznaczoną talią. Chyba że się nie znam
Stary 2007-09-25, 00:18   #10
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Ja bym Cię widziała w innej sukni, gdyż myślę że niskie dziewczyny taka suknia może jeszcze bardziej skrócić i przytłoczyć. Co do zakrycia ramion idealny jest taki szal jak na fotce
Musze sie zgodzic z powyzszym. Jednak to twoj dzien, wiec jesli naprade to jest twoja suknia marzen...
Przymierzalas juz ta sukienke lub cos w tym stylu?
Stary 2007-09-27, 21:57   #11
ulka_j
Raczkowanie

Czesc dziewczyny.Ja dopiero bede poszukiwala tej wymarzonej sukni slubnej. Slub w maju 2008 roku wiec trzeba by zaczac poszukiania. Czy znacie moze jakis stronki w internecie z sukniami i ich cenami,bo jak narazie nie udalo mi sie takiej znalezc. Albo moze ktos polecia dobry salon w Nowym Sączu i okolicach?
Mi bardzo podoba sie taka suknia. Mam 164cm wzrostu i waże 54kg, czy taka bedzie do mnie pasowala?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1497a.jpg (18,8 KB, 19 załadowań)
ulka_j jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości