|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
pytanie o przerwy między treningami
W innych wątkach nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania więz zakładam nowy. Chodzi mi o to jak długie powinny być przerwy między kolejnymi treningami, z jednej strony polecane są jednodniowe przerywy, z kolei inni polecają ćwiczenia codziennie, czy ktos mógłby mi wyjaśnić z od czego to zależy, jakie efekty daje itd, itp czyli wogóle z czego to wynika?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pytanie o przerwy między treningami
Generalnie w tygodniu powinien być jeden dzień całkowitej przerwy w treningach przeznaczony na regenerację.
Natomiast trening siłowy i aeroby powinny występować naprzemiennie. Czyli np. poniedziałek - hiit/interwały wtorek - siłownia środa - hiit/interwały czwartek - siłownia piątek - hiit/interwały sobota- siłownia Niedziela-dzień regeneracyjny - bez treningu. Natomiast nie powinno się ćwiczyć siłowo lub interwałowo dwa dni pod rząd Oczywiście należy też wziąść pod uwagę intensywność ćwiczeń i ewentualnie zwiększyć ilość dni regeneracyjnych. Jeżeli ktos ćwiczy regularnie,intensywnie przez dłuższy czas to może sobie zrobić nawet tydzień,dwa przerwy treningach.
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pytanie o przerwy między treningami
wszystko zależy od treningu
nie powinno sie siłowo ćwiczyć tych samych grup mięśniowych dzień po dniu, jak ktoś robi FBW musi mieć pzrerwę jak split to nie regeneracja i pzrerwy są bardzo istotnym elementem przemyślanego planu treningowego
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.