|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jak sie umalowac na impreze??/Aga, Sam, dziewczyny pomozcie!!!
Hm... tak wlasciwie to sie zastanawiam czy sie sama umalowac, czy moze pojsc do jakiegos specjalisty przed tym moim nieszczesnym balem...
PS Pewnie juz widzialyscie mnie na fotkach ale na wszelki wypadek podsylam jeszcze raz i cierpliwie czekam Wasza Margarecia :P |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Re: Jak sie umalowac na impreze??/Aga, Sam, dziewczyny pomozcie!!!
Achai nie mam juz takich miedzianych wloskow, tylko ciemny braz, ale na bal bede miala balejaz i tez nie moge sie zdecydowac ale to beda na opewno brazy pewnie wezme jakas ciemnobrazowa baze i na to jasne cienkie pasemka
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Hej Margaretko
że jesteś śliczna czarno-białych... Wydaje mi się, że jaskrawe kolorki nie za bardzo do Ciebie pasują, do Twojego wyglądu i do charakterku - tak jak Cię kojarzę z Wizażu Może na oczki cień np. kremowo-złoty? Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi: coś takiego, że w pudełku wygląda jakby był kremowy, a na powiece mieni się złoto (mam taki Lancome - mogę sprawdzić numerek). I do tego ciemniejszy, np. ciemnobrązowo-złoty... Takie kolorki przyszły mi do głowy, jak Cię zobaczyłam na tych zdjątkach |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
HEj Kinga
Ojejkus dzieki za takie mile slowa No to jak laski pomozcie PS Lee-lak wiem ze to przeczytasz i dlatego pisze ze oficjalnie zarzucam focha! |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Margaretko zobacz na te zdjatka, któe podsyłam. Może coś się zainspiruje.
A tak na marginesie, jak looknęłam na te zdjęcia to pierwsze skojarzenie to kontrast dla tych włosów - umalowałabym cię na zielono pzodrawiam serdecznie udanego balu |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
No tak... ale ja bede mialaz brazowy balejaz :P
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
no to proponuje to zdjatko Lanocme co zamieściłam, oczywiście jeżeli sukienke bedziesz mogła do niego dobrać
jeszcze raz udanej zabawy |
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
O kurde, wytropiłaś mnie
Skad wiedzialas ze bede czytac? Bosszzz nie umiem sie przyzwyczaic do nowego wyglądu stronki... Misia, pedze na poczte i ślę maila! ps. kupilam dzis sztuczne rzęsy, ale cosik mi się dziwnie przyklejają
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Lancome to to pierwsze?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
jak juz pisalam, ja musialam sie nieźle nagimnazstykowac z tymi rzęskami, ale jak kupisz te "droższe" (bo ja kupilam takie na probe za 10 zl) to moze beda lepsze jakościowo
cmokas
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Może Ci się spodoba
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
margar3tka napisał(a):
> Ojejkus dzieki za takie mile slowa to może wypróbuj pomarańcz, seledyn? a oczy takie piękne, że tylko malować...... |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Baaardzo fajne! Tylko obawiam sie ze sama tak niepotrafie
Panie Tomku... seledynki to raczej nie wiem.... bo sukienke bede miala pewnie biala albo czarna albo bialo-czarna... a na wlosach balejaz z blondow i ciemnych brazow... takze chyba niebardzo bedzie pasowac... kurcze nei wiem z reszta ;(( Moze poradzicie cosik jeszcze? |
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
jaki tam panie!!!! ????
w końcu jesteśmy tutaj na Ty czarna albo czarno-biała kreacja... no tak, to na myśl mi przychodzi tylko coś, co albo bardzo przypada do gust, albo wręcz przeciwnie - makijaż francuski polecam Twojej uwadze, bo masz też bardzo ładne, kształtne usta możesz go zobaczyć np tu: http://studiowizazu.webpark.pl/galeria2.html pozdrawiam |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
A wiec... tomaszq
Bylabym ogroomnie wdzieczna... za udzielenie mi jeszcze kilku rad |
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Margaretko, a jaki kolor mają Twoje oczka w naturalnym
świetle? Jeśli są takie szaro-zielone jak widać na zdjęciu, to może pasowałaby taka dość intensywna oliwka? I jako, że to ma być wieczorowo, to będę się upierać przy delikatnym złotym połysku |
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
Albo zupełnie inaczej - przydymiony róż?
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
margar3tka napisał(a):
> A wiec... tomaszq > Bylabym ogroomnie wdzieczna... za udzielenie mi jeszcze kilku rad > ufff, no nie śmiem odmówić ale... polecam dalej swoje kolorki natomiast na dzień może po prostu maluj jasnym matowym cieniem całą powiekę (tzw podkładem) w zgięciu powieki nałóż ciemniejszy cień a na środek powieki ruchomej daj delikatną kapkę jasnego (może lekko połyskiwać) cienia. podkreśl górną powiekę kredką (proponuję brąz lub szarą) i tego samego koloru tusz do rzęs na wieczór można to zrobic intensywniej - błyszczący jasny cień na podkład, ciemniejszy cień w zgięciu i czarny eyeliner i czarny tusz - i tu mogą się pojawić kępki rzęs - przyklejaj je od zewnątrz oka - tak ze 3-4 kępki co 2-4 mm. zobaczysz, jak rzęsy ożyją i zaczną się zalecać pozdrawiam a taki już naprawdę wieczorowy, to myślę, że lepiej będzie, jeśli to zrobi ktoś, kto robi to codziennie i jeszcze jedno, zastanawiałem się, jaki masz kolor włosów naturalny... bo być może idziemy cały czas w złym kierunku kolorystycznym?? |
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Naturalne włosy mam rude a oczy zielone
wybieram sie wlasnie niedlugo na zakupki moze do sephory sobie wskocze w w-wce i dletgo zastanawialam sie nad cieniami... a takie na cala powieke nakladane? Co o tym myslicie? Takie jak miala Stacy Orico w teledysku w ktorym wybrala sie na bal |
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Acha... i co z dolna kreska?????
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Stacy Orico??? a kto to jest???
chyba z innej planety jestem (z Marsa mam mieszane odczucia odnośnie cieni na całych powiekach... poza makijażem francuskim i makijażem na oczach wypukłych w zasadzie nie lubię (osobiście) całych kresek na dolnych powiekach, proponuję tak makisimum od zewnętrznej granicy źrenicy do zewnętrznego kącika - tak 1/4-1/3 oka a jeszcze o kolorkach - idziemy w dobrym kierunku pozdrawiam |
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja sie tak napalilam na ta dolna kreske :P :P
A co powiecie na to?? Tomku?? Dziewczyny?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.