udka z kurczaka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2005-05-27, 07:37   #1
lola23
Wtajemniczenie
 
Avatar lola23
 
Zarejestrowany: 2005-04
Wiadomości: 2 522

udka z kurczaka


W jaki sposób przyrządzacie udka z kurczaka?Ja do tej pory najczęściej piekłam je w naczyniu żaroodpornym przyprawione przyprawą do drobiu z cebulką iczosnkiem.

Edytowane przez lola23
Czas edycji: 2006-03-04 o 17:46
lola23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-27, 09:56   #2
syyyylwia
Raczkowanie
 
Avatar syyyylwia
 
Zarejestrowany: 2005-03
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 414
Dot.: udka z kurczaka

ja bardzo lubię udka przyprawione imbirem. Pięknie się wtedy rumienią. Czasami tez robie taki sosik miodowo-imbirowy( plus cos ostrego) i je polewam. mh pychotka
syyyylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-27, 09:57   #3
syyyylwia
Raczkowanie
 
Avatar syyyylwia
 
Zarejestrowany: 2005-03
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 414
Dot.: udka z kurczaka

Cytat:
Napisane przez lola23
W jaki sposób przyżądzacie udka z kurczaka?Ja do tej pory najczęściej piekłam je w naczyniu żaroodpornym przyprawione przyprawą do drobiu z cebulką iczosnkiem.
A nie sa wtedy zbyt suche?
syyyylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-27, 11:58   #4
beliczek
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2003-04
Wiadomości: 3 310
Dot.: udka z kurczaka

aja lubię udka w liściach laurowych. udka przyprawiamy solą, przyprawą do kurczaka i pieprzem i ..pod skórę w kładamy listki laurowe. poza tym mięs nakrawamy do kości i tak staramy się wepchnąć przyprawy - wtedy mięso jest równomiernie [przyprawione a nie tlyko na wierzchu liście nadają udkom przepyszny aromat!
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-27, 13:43   #5
evee
Wtajemniczenie
 
Avatar evee
 
Zarejestrowany: 2004-03
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 2 997
GG do evee
Dot.: udka z kurczaka

a ja lubie udka w..ketchupie..i smazone(ketchup mieszam z chili i sola- robie z tego zalewe ktora zalewam udka i na cala noc do lodowki- niech nasiakna)a potem na paltelnie w gleboki tluszczyk- wiem ze to oryginalne i bardzo zdrowe he he- ale co mi tam
albo bardziej lagodna wersja- w smietanie z marchewka- ale kosteczki wyciagam ( ta wersja jest gotowana )
evee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-27, 20:09   #6
lola23
Wtajemniczenie
 
Avatar lola23
 
Zarejestrowany: 2005-04
Wiadomości: 2 522
Dot.: udka z kurczaka

Cytat:
Napisane przez syyyylwia
A nie sa wtedy zbyt suche?
Nie są suche.Jeśli naczynie jest przykryte w czasie pieczenia wytapia się cały tłuszczyk i inne ''soczki''.Można to po upieczeniu odlać będzie mniej kalorycznie lub wykorzystać jako sosik.Jest doskonale doprawiony.
Jadłam kiedyś udka panierowane majonezem,jogurtem naturalnym i mąką iczymś tam jeszcze.Nie wiem jak to było robione i co jeszcze dodawało się.Może wy wiecie?
lola23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-27, 22:20   #7
Nefretete
Zadomowienie
 
Avatar Nefretete
 
Zarejestrowany: 2003-02
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 1 759
GG do Nefretete
Dot.: udka z kurczaka

ja robię tak

najpierw podsmażam je na patelni z odrobiną oliwki, na dość dużym ogniu. Wrzucam do brytfanny.
Pieczarki[ najlepiej malutkie] oraz cebulki[ rówież malutkie] z pół kg z każdych, dorzucam do brytfanny, dodaję 1-2 szkl.wytrawnego czerwonego wina, listek laurowy, sól, pieprz, można ząbek czosnku, szklankę wody i wszystko dusictrzeba z 1-1,5 godzinki. Można ale nie trzeba zagęścić masełkiem z mąką [ łyżka masła + łyżka mąki]. Podawać z ziemniaczkami,kaszą, ryżem i surówka




Nefretete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-27, 22:39   #8
BeataWi
Wtajemniczenie
 
Avatar BeataWi
 
Zarejestrowany: 2004-07
Wiadomości: 2 143
GG do BeataWi
Dot.: udka z kurczaka

Cytat:
Napisane przez lola23
Nie są suche.Jeśli naczynie jest przykryte w czasie pieczenia wytapia się cały tłuszczyk i inne ''soczki''.Można to po upieczeniu odlać będzie mniej kalorycznie lub wykorzystać jako sosik.Jest doskonale doprawiony.
Jadłam kiedyś udka panierowane majonezem,jogurtem naturalnym i mąką iczymś tam jeszcze.Nie wiem jak to było robione i co jeszcze dodawało się.Może wy wiecie?
O panierowanych majonezem nie slyszalam ale... osobiscie przyprawiam udka (na oko) sola, pieprzem, curry i vegeta a nastepnie wstawiam do lodowki na ok. godzinke, zeby przeszly przyprawami. Po wyjeciu smaruje je dosc obficie majonezem i wkladam do nagrzanego piekarnika Od czasu do czasu polewam je troszeczke woda. Smakuja naprawde suuuuper Palce lizac
__________________
Wszystkim zlodziejom przepisow mowie NIE

Becia69


http://www.pajacyk.pl/
http://www.polskieserce.pl/
BeataWi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-28, 07:17   #9
lola23
Wtajemniczenie
 
Avatar lola23
 
Zarejestrowany: 2005-04
Wiadomości: 2 522
Dot.: udka z kurczaka

Czy w piekarniku pieką się pod przykryciem?Jaki efekt kulinarny daje majonez
Dziękuję za odzew.
lola23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-28, 11:43   #10
BeataWi
Wtajemniczenie
 
Avatar BeataWi
 
Zarejestrowany: 2004-07
Wiadomości: 2 143
GG do BeataWi
Dot.: udka z kurczaka

Cytat:
Napisane przez lola23
Czy w piekarniku pieką się pod przykryciem?Jaki efekt kulinarny daje majonez
Dziękuję za odzew.
Udka pieczemy w piekarniku odkryte. Przygotowane z majonezem sa naprawde bardzo smaczne mieciutkie, na kosci nie pozostaje ani kawalek miesa a skorka chrupiaca, ze hoho..
Doslownie bajka
__________________
Wszystkim zlodziejom przepisow mowie NIE

Becia69


http://www.pajacyk.pl/
http://www.polskieserce.pl/
BeataWi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-28, 13:27   #11
beliczek
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2003-04
Wiadomości: 3 310
Dot.: udka z kurczaka

Jak ten majonez brzmi samokowice!!!! mniam!!!!! w poniedziałek robię takie majonezowane udka na obiadek!
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-05-28, 14:54   #12
Yolla
Rozeznanie
 
Avatar Yolla
 
Zarejestrowany: 2004-02
Lokalizacja: Białystok
Wiadomości: 753
Smile Dot.: udka z kurczaka

Cytat:
Napisane przez beliczek
Jak ten majonez brzmi samokowice!!!! mniam!!!!! w poniedziałek robię takie majonezowane udka na obiadek!
To samo pomyślałam ale Beciu smaka narobiłaś
Yolla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-29, 09:31   #13
lola23
Wtajemniczenie
 
Avatar lola23
 
Zarejestrowany: 2005-04
Wiadomości: 2 522
Dot.: udka z kurczaka

Zrobiłam wczoraj udka według przepisu który jest na opakowaniu przyprawy do kurczaka po staropolsku KAMISA.,z jogurtem naturalnym.były pyszne ale ja cały czas szukam tamtego smaku/udka mięsiste,lepkie,obmaziane smacznym sosikiem a nie tłuszczykiem,śmietanowo złociste,soczyste-ni to pieczone ni gotowane/Nie spocznę w poszukiwaniach tego przepisu.
Te w majonezie przypominają mój ideał?
lola23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-29, 12:49   #14
trynosz
Zakorzenienie
 
Avatar trynosz
 
Zarejestrowany: 2005-01
Wiadomości: 7 196
Dot.: udka z kurczaka

O tak tak Popieram wczesniejsze wypowiedzi o udkach w majonezie. Pychota. Normalnie nie lubie skorki z kurczaka, ale ta w majonezie jest taka chrupiaca... mmmm... Pozatym moja mama czesto piecze udka na soli. Skorka tez jest wtedy chrupiaca, ale to juz dla wielbicieli slonych smakow. Pozatym fajnie wychodzi caly kurczak pieczony na puszce od piwa (kiedys Pascal to pokazywal). Puszka nie moze byc pelna (3/4). Chodzi o to, ze caly tluszcz z kurczaka skapuje na dol i jest chudziutki. Smacznego!
trynosz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-29, 13:36   #15
BeataWi
Wtajemniczenie
 
Avatar BeataWi
 
Zarejestrowany: 2004-07
Wiadomości: 2 143
GG do BeataWi
Dot.: udka z kurczaka

Robilam juz kilka razy pieczen na soli, ale kurczaka jeszcze nie. Troche mnie dziwi, ze piszesz o wielbicielach slonych smakow, a to dlatego, ze pieczen na soli jest idealna i nic nie przesolona Czyzby z kurczakiem bylo inaczej?
Na puszce jeszcze tez nie robilam, ale za to na butelce Faktycznie, ze skorka jest chrupiaca a miesko soczyste, niestety tak mozna przyrzadzic tylko calego kurczaka, udka nijak nie nabijesz na ta butelke
__________________
Wszystkim zlodziejom przepisow mowie NIE

Becia69


http://www.pajacyk.pl/
http://www.polskieserce.pl/
BeataWi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-05-29, 16:03   #16
lola23
Wtajemniczenie
 
Avatar lola23
 
Zarejestrowany: 2005-04
Wiadomości: 2 522
Dot.: udka z kurczaka

Jak to na puszce?Nie rozumiem .
lola23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-29, 16:30   #17
syyyylwia
Raczkowanie
 
Avatar syyyylwia
 
Zarejestrowany: 2005-03
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 414
Dot.: udka z kurczaka

Cytat:
Napisane przez BeataWi
Robilam juz kilka razy pieczen na soli, ale kurczaka jeszcze nie. Troche mnie dziwi, ze piszesz o wielbicielach slonych smakow, a to dlatego, ze pieczen na soli jest idealna i nic nie przesolona Czyzby z kurczakiem bylo inaczej?
Na puszce jeszcze tez nie robilam, ale za to na butelce Faktycznie, ze skorka jest chrupiaca a miesko soczyste, niestety tak mozna przyrzadzic tylko calego kurczaka, udka nijak nie nabijesz na ta butelke
Przypomniało mi się, że moja mama, jak piecze części kurczaka w piekarniku to wkłada do piekarnika naczynie ( a raczej naczynko) z wodą, żeby mięso było soczyste.
syyyylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-29, 16:36   #18
trynosz
Zakorzenienie
 
Avatar trynosz
 
Zarejestrowany: 2005-01
Wiadomości: 7 196
Dot.: udka z kurczaka

Juz mowie Co do tej soli to faktycznie skorka jest dosc slonawa, wnetrze natomiast nie. A co do puszki czy tam butelki to normalnie wsadza sie calego kurczaka na takowa i piecze
trynosz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-29, 16:37   #19
BeataWi
Wtajemniczenie
 
Avatar BeataWi
 
Zarejestrowany: 2004-07
Wiadomości: 2 143
GG do BeataWi
Dot.: udka z kurczaka

Cytat:
Napisane przez syyyylwia
Przypomniało mi się, że moja mama, jak piecze części kurczaka w piekarniku to wkłada do piekarnika naczynie ( a raczej naczynko) z wodą, żeby mięso było soczyste.
I na tym polega cala filozofia kurczaka na puszce, czy butelce .
Nalewamy do butelki wody, nastepnie nabijamy na nia kurczaka posypanego uprzednio przyprawami, wstawiamy to do jakiejs brytfanki i jazda do piekarnika
Skorka sie ladnie spiecze a woda w butelce, ktora w czasie pieczenia wrze nasacza kurczaka od srodka.
__________________
Wszystkim zlodziejom przepisow mowie NIE

Becia69


http://www.pajacyk.pl/
http://www.polskieserce.pl/
BeataWi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-02, 14:43   #20
arrakis
Zakorzenienie
 
Avatar arrakis
 
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: Jelenia Góra
Wiadomości: 14 725
GG do arrakis
Dot.: udka z kurczaka

hmmm...majonez mowicie??? Wlasnie robie udka wiec sprobuje z tym majonezem....
__________________
...świat obrazów nie zna śmierci ani życia,
gdy nie materia tylko myśl jest ciałem...
arrakis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-02, 15:14   #21
makadamia
Raczkowanie
 
Avatar makadamia
 
Zarejestrowany: 2005-11
Lokalizacja: wawa
Wiadomości: 328
Dot.: udka z kurczaka

Cytat:
Napisane przez lola23
Zrobiłam wczoraj udka według przepisu który jest na opakowaniu przyprawy do kurczaka po staropolsku KAMISA.,z jogurtem naturalnym.były pyszne ale ja cały czas szukam tamtego smaku/udka mięsiste,lepkie,obmaziane smacznym sosikiem a nie tłuszczykiem,śmietanowo złociste,soczyste-ni to pieczone ni gotowane/Nie spocznę w poszukiwaniach tego przepisu.
Te w majonezie przypominają mój ideał?
kiedyś na przyprawie do kurczaka Kamisa (teraz to jest kurczak złocisty i przepis jest inny) był taki przepis:
roztrzepać jajko z jogurtem dodać drobniuteńko pokrojoną cebulkę i wsypać przyprawę do kurczaka dokladnie wymieszać udka panierować w tym i w mące, ułożyć w naczyniu i odstawić na jakieś pół godziny potem skropiuć z wierzchu roztopionym masełkiem i wstawić do gorącego piekarnika na ok 40 min, aż się zrobi taka rumiana skorupka...pyszności a mięsko soczyste, że się rozpływa
__________________
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać

Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą.
Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie:
może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem

Théophile Gauthie
makadamia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-03, 09:45   #22
arrakis
Zakorzenienie
 
Avatar arrakis
 
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: Jelenia Góra
Wiadomości: 14 725
GG do arrakis
Dot.: udka z kurczaka

wyprobowalam wczoraj ten majonez i rzeczywiscie..... rewelacyjne
__________________
...świat obrazów nie zna śmierci ani życia,
gdy nie materia tylko myśl jest ciałem...
arrakis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-03, 10:48   #23
jucha
Wtajemniczenie
 
Avatar jucha
 
Zarejestrowany: 2005-02
Wiadomości: 2 191
Dot.: udka z kurczaka

ale co z tym majonezem robicie? bo ja chyba ślepa jestem i nie mogę się doczytać polewacie udka po prostu?
jucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-03, 15:26   #24
arrakis
Zakorzenienie
 
Avatar arrakis
 
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: Jelenia Góra
Wiadomości: 14 725
GG do arrakis
Dot.: udka z kurczaka

ja posmarowalam tak po wierzchu....
__________________
...świat obrazów nie zna śmierci ani życia,
gdy nie materia tylko myśl jest ciałem...
arrakis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-05, 12:54   #25
evie
Raczkowanie
 
Avatar evie
 
Zarejestrowany: 2005-10
Lokalizacja: Lubelskie
Wiadomości: 79
Dot.: udka z kurczaka

hmmmmm..... chyba zaraz wypróbuje ten majonez bo właśnie zauwarzyłam udka w lodówce anie miałam pomysłu na obiad
evie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-07, 13:28   #26
gosik79
Zakorzenienie
 
Avatar gosik79
 
Zarejestrowany: 2004-12
Wiadomości: 4 009
Dot.: udka z kurczaka

Najbardziej mi smakują wg przepisu bodajże z CKM, chociaż tam były w przepisaie skrzydełka- też pysznie wychodzą.

Marynatę robię z 3 łyżek miodu, łyżki sosu sojowego, łyzeczki papryki chili(takiej prawdziwej, mocno ostrej), łyzeczki pieprzu i posiekanego ząbka czosnku. Pałki oblepiam marynatą, zostawiam na pół h. Potem tylko trzeba je wstawić w naczyniu żaroodpornym ( ja je juz w nim marynuję) i piec w 200 stopniach ok 40 minut - zależy od piekarnika. Pyszności.
gosik79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-07, 22:36   #27
una creatura bella
Wtajemniczenie
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 2 144
Dot.: udka z kurczaka

A ja często przyrządzam udka kurczaka po turecku. Z prawdziwą kuchnią znad Bosforu mają najprawdopodobniej tyle wspólnego, co nasza fasolka po bretońsku z haute cuisine, ale co mi tam. Ważne, że pyszne są a przy tym można nawet rzec, że dietetyczne

Rzecz robi się tak:
Ujmujemy udka w dłoń i obdzieramy je ze skóry. Jest to najmniej przyjemna część całej procedury, ja zwykle czuję się w tym momencie jak Kuba Rozpruwacz. Nacieramy przyprawami: solą, słodką papryką, curry, pieprzem i odstawiamy na jakiś czas do lodówki. W międzyczasie kroimy w półplasterki jedną cebulę oraz dzielimy na ćwiartki 1 jabłko (kwaśne) i 1 pomarańczę (obraną ). Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą albo innej brytfanny wkładamy udka wraz z przyległościami, dodajemy garść rodzynek i taką samą ilość posiekanych grubo orzechów bądź migdałów. Skrapiamy sosem sojowym, przykrywamy i dusimy na małym ogniu do miękkości. Do tego oczywiście ryż lub coś w tym stylu i jakaś zielonka .
una creatura bella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-10, 15:48   #28
makadamia
Raczkowanie
 
Avatar makadamia
 
Zarejestrowany: 2005-11
Lokalizacja: wawa
Wiadomości: 328
Dot.: udka z kurczaka

Cytat:
Napisane przez una creatura bella
A ja często przyrządzam udka kurczaka po turecku. Z prawdziwą kuchnią znad Bosforu mają najprawdopodobniej tyle wspólnego, co nasza fasolka po bretońsku z haute cuisine, ale co mi tam. Ważne, że pyszne są a przy tym można nawet rzec, że dietetyczne

Rzecz robi się tak:
Ujmujemy udka w dłoń i obdzieramy je ze skóry. Jest to najmniej przyjemna część całej procedury, ja zwykle czuję się w tym momencie jak Kuba Rozpruwacz. Nacieramy przyprawami: solą, słodką papryką, curry, pieprzem i odstawiamy na jakiś czas do lodówki. W międzyczasie kroimy w półplasterki jedną cebulę oraz dzielimy na ćwiartki 1 jabłko (kwaśne) i 1 pomarańczę (obraną ). Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą albo innej brytfanny wkładamy udka wraz z przyległościami, dodajemy garść rodzynek i taką samą ilość posiekanych grubo orzechów bądź migdałów. Skrapiamy sosem sojowym, przykrywamy i dusimy na małym ogniu do miękkości. Do tego oczywiście ryż lub coś w tym stylu i jakaś zielonka .
mmmmmm brzmi pyszniście
__________________
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać

Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą.
Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie:
może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem

Théophile Gauthie
makadamia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 17:04   #29
malgosia80
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2005-06
Wiadomości: 58
Dot.: udka z kurczaka

ja robie udka duszone w cebuli.

surowe udka nacieramy obficie pieprzem i solimy. podsmazamy je z obu stron na rumiano na oleju. nastepnie dodajemy duuuuzo cebuli pokrojonej, mniej wiecej 1 cebula na 1 udko. podsmazamy chwilke i zalewamy calosc goraca woda. dorzucamy grzybki suszone uprzednio namoczone. przykrywamy i dusimy 1h-1.5h. podnosimy pokrywke, podkrecamy gaz i odparowujemy chwilke sosik mieszajac, az zrobi sie gesciutki.
do tego ziemniaki pure lub kopytka, maczamy je sobie w tym cebulowym sosie.

kurczak po prostu rozplywa sie w ustach.
malgosia80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-23, 13:13   #30
paula78
Zakorzenienie
 
Avatar paula78
 
Zarejestrowany: 2003-01
Lokalizacja: z daleka
Wiadomości: 34 839
Dot.: udka z kurczaka

Cytat:
Napisane przez BeataWi
O panierowanych majonezem nie slyszalam ale... osobiscie przyprawiam udka (na oko) sola, pieprzem, curry i vegeta a nastepnie wstawiam do lodowki na ok. godzinke, zeby przeszly przyprawami. Po wyjeciu smaruje je dosc obficie majonezem i wkladam do nagrzanego piekarnika Od czasu do czasu polewam je troszeczke woda. Smakuja naprawde suuuuper Palce lizac

jutro robie udka i szukam inspiracji
beciu,na jak długo wrzucasz je do piekarnika?
czy do jakies brytfanki czy luzno na blaszce z piekarnika?
__________________
Mleko migdałowe:
http://pichceiknoce.blogspot.com/


paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.