|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
UW - chcą nas przenieść do innego miasta niż tego,w którym się przyjmowaliśmy!PROBLEM
Witam!
Nie wiedziałam, w którym dziale stworzyć wątek, więc robię to tutaj. Mój problem dotyczy uczelni. Przyjęto mnie na Uniwersytet Warszawski - Punkt Konsultacyjny w Płocku. Chciałam być po prostu blisko domu (jak za pewne większość studentów, którzy uczęszczają do tej samej placówki). Przyjmowaliśmy się w Płocku, wszystkie sprawy studenckie również tutaj były załatwiane. Teraz się okazuje, że na kolejnych semestrach będziemy odbywali zajęcia tylko w Warszawie. O czym nie było mowy na poczatku - zajęcie miały być tylko w płocku. Mój (i nie tylko mój) problem polega na tym, że nie po to przyjmowałam się na zajęcia w Płocku, żeby wylądować w Warszawie. Czy uczelnia ma takie prawo, a my nie mamy nic do powiedzenia? Czy w tym przypadku petycja coś pomoże? Jeśli przeniosą nas do warszawy to będę zmuszona przerwać naukę, czy w związku z tym należy mi się zwrot chociaż części wpłaconych pieniędzy? Zapłaciłam już łącznie 2800zł. Studia są oczywiście niestacjonarne,magistersk ie. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Podbijam. To bardzo Ważne dla mnie. Pomocy!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: UW - chcą nas przenieść do innego miasta niż tego,w którym się przyjmowaliśmy!P
Niestety muszę Cię zmartwić - z tego co wiem uczelnia ma takie prawo... Wiem, że na uczelni na której poprzednio studiowałam np. kazali wszystkim przenieść się na studia zaoczne - i tyle. Może to inna sprawa, ale w związku z nią zainteresowałam się tym problemem i to co udało mi się dowiedzieć wielu rzeczy - niestety mogą was przenieść do Warszawy, a przynajmniej tak mi się wydaje
|
|
#3 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: UW - chcą nas przenieść do innego miasta niż tego,w którym się przyjmowaliśmy!P
Cytat:
Nie pamiętam czy taka wzmianka była, ale w przyszłą sobotę w szkole poproszę o wgląd do umowy i zobaczę czy tak jest. Nie będę mogła podjąć dalszej nauki w Warszawie, a już tyle pieniędzy wpłaciłam Czuję się teraz oszukana...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
a nie masz własnej kopii umowy?
![]() Jeśli w umowie masz wyraźny zapis że TYLKO w Płocku miały się odbywać, i nic od tamtej pory dodatkowego nie podpisałaś (jakiś aneks do umowy), to wg mnie możesz żądać zwrotu wpłaconych pieniędzy. Inna kwestia że czasem da się zwrócić pieniądze gdy w ogóle przerywasz naukę z jakiegokolwiek powodu - ale to zależy od uczelni. Wczytaj się dokładnie w umowę
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli nie pamiętasz żebyś co innego podpisywała to pewnie innej umowy nie ma
![]() A w tej co masz nie ma tego wyszczególnionego za co płacisz i na jakich warunkach? |
|
|
|
|
#7 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Orientujesz się może w jakich przypadkach zwracają pieniądze w czasie rezygnacji? Pewnie trzeba jakoś dobrze uzasadnić rezygnację, żeby cokolwiek zwrócili... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Miałaś zajęcia w Punkcie Konsultacyjnym - to nie filia, lecz jedynie punkt konsultacyjny. Prawdopodobnie, a raczej na pewno, uczycie się nielegalnie w tym miejscu. U mnie w mieście była identyczna sytuacja, studenci uczyli się w Punkcie informacyjnym. Okazało się to nielegalne, studenci teraz poprzenosili się do innych miast.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.

Czuję się teraz oszukana...