![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
dlaczego chcecie miec dzieci?
były juz pytania kiedy zdecydowac sie na dziecko, ile dzieci chciałybyscie miec,jak je ponazywac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dlaczego chcecie miec dzieci?
Hmm. Nie chcę. W ogóle.
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dlaczego chce miec dzieci to bardzo proste,bo bardzo je lubie,a wręcz kocham.Opiekowałam się już dziećmi sąsiadek,kuzynek czy moją bratanicą.Mam od jakiegoś dłuższego czasu wzmożony instynkt macierzyński.Bardzo pragne/pragniemy obydwoje mieć dziecko,a nawet dwójke.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego?Bo fajnie będzie patrzeć na taką małą istotkę, która będzie miała cechy moje i mojego TŻ.Bo chciałabym, żeby na starość miał mi kto zrobić herbatkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Po prostu chcę mieć dzieci i już. Nie wyobrażam sobie mojego przyszłego życia bez dzieci. Chcę patrzeć jak rosną, jak z małych szkrabików przeobrażają się w buntownicze nastolatki, a później w dorosłych ludzi. Chcę mieć swój udział w tym wszystkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Chciałabym mieć dwójkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
nigdy nie chcialam -chociaz te male brudne,bezzebne stwory bardzo sie do mnie zawsze mnie garnely
![]() Ale mam -ciesze sie z tego ,wiecej nie chce. kocham tylko swoje dziecko i zadne inne nie jest wstanie mnie zachwycic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
bo je bardzo kocham
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Slicznie napisane ![]() Tez tak chcialam napisac ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
W zupełności się zgadzam. To piękne przezywać wraz z dzieckiem i te piękne i te trudne chwile.
Gdyby została Ci tylko jedna godzina życia, i mógłbyś zadzwonić tylko do jednej osoby, lub tylko z jedna osoba mógłbyś spędzić tą godzinę, do kogo byś zadzwonił? z kim byś spędził ten czas? I dlaczego jeszcze zwlekasz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
chcialabym dlatego ze dziecko powstaloby z wielkiej milosci do mojego TZ, bylaby polaczeniem Jego i mnie.....mialoby jego oczka np ale moj nosek itp....
ale sie rozmarzylam.............. ......................... to cos cudownego jak z milosci powstaje cos namaclanego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem. Po prostu chcę. Pewnie tak już zostałam zaprogramowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja na dzien dzisiejszy wogole nie czuje instyktu macierzynstwa, ale i tak jest jakis postep - w razie jakies wpadki, pogodzila bym sie z losem. Dawniej to nawet taka opcja mnie przerazala.
przez najblizsze kilka lat nie planuje (ale plany planami, a zycie zyciem ![]() Dlaczego - nie wiem. Chyba instykt, chyba chec przedluzenia gatunku. troche wplywy kulturowe. Na razie zachwycam sie roczna coreczka kolezanki - aczkolwiek na razie nie jestem przygotowana, ani psychicznie, ani materialnie na takie zobowiazania. Dziecku przeciez trzeba zapewnic dobry byt i przyklad. No i rezygnacja z wielu wlasnych przyjemnosci z ktorych w najblizszym czasie nie chcialabym rezygnowac. Podsumowujac dzieci tak, ale dopiero za jakis czas. NIe w najblizszej przyszlosci. Edytowane przez Rena Czas edycji: 2006-10-09 o 18:54 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Bardzo lubię dzieci i one też mnie lubią - tak mi się przynajmniej wydaje
![]() ![]()
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jeszcze nie, bo jesteśmy studentami studiów dziennych, bo jeszcze nie jesteśmy małżeństwem, ale pewnego dnia będzie to najpiękniejsza rzecz jaka człowieka może spotkać...i myślimy obydwoje tak samo... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
wstyd się przyznać ale ostatnio jakis instynkt mi się załączył..i pomyślałam że miło by było mieć męża i baby
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Nie chcę. Nie wiem dlaczego miałabym chcieć.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Chce mieć dzieci, bo...
chce pkomuś przekazać moją wiedę i zdolności, chce kogos nauczyć jak żyć, chciałabym widzieć jak takie małe stworzonko, wpołowie takie jak ja, rośnie, rozwija sie kształtuje swój umysł! Chciałabym mieś coś co bedzie połączeniem mnie i ojego cudownego , nieługo, meza ![]() Chciałabym naszego owocu miłości ![]() a wogóle dzieci sa fascynujące dla mnie i sadze ze posiadanie dziecka byłoby nową przygodą w moim Życiu ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
przyjdzie taki dzien ze sama zrozumiesz.......
Ja niestety przezylam juz 2 poronienia -i najgorsze- to dla mnie mysl ze moze nigdy nie donosze ciazy-ale i tak chce probowac.......
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wierze że wkoncu ci sie uda ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Bo czujemy się z mężem na to gotowi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym bo bedzie to owoc miłosci i napewno umocni zwiazek mój z mojim mezszczyzna
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Chcę mieć dzieci,bo...a kto powiedział ,że chcę?
![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
a ja już nie chcę nowych - mam 3
![]() moje dzieciaczki są kochane jeden to już jak mówi moja mama: "kawaler" ![]() a jedną istotkę to mam taka małą 14 miesięczną i jest słodka - rośnie mała dziewczynka - wizażynka i jeszcze jest środkowy "kawaler" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
hm, bo jak tak patrze na mnie i TZ to mysle ze moglibysmy stworzyc prawdziwy IDEAL!
hehe, tak powaznie: czy to nie cudownie, ze dwie kochajace sie osoby daja zycie tej nastepnej, ktora jest w polowie NIM a w polowie NIA? pozatym smiesznie jest obserwowac jak dzieci dorastaja, wyklocaja sie o ktorej maja byc w domu albo wykradaja w nocy na potajemne randki, jak kiedys ich rodzice ![]() fajnie brzmi, ale ja poczekam jeszcze jakies 5-6 lat na potomka ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
bo chcę.
i już. nie czuję potrzeby uzasadniania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Mrs Mrau
|
nie myślałam o tym "chceniu" czy "nie chceniu"...Nie wybiegam myślami tak daleko.Żyję chwilą obecną...może to źle,może dobrze.Wszystko wyjdzie w praniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Mam córeczkę i chce miec jeszcze jedno przynajmniej.A chce dlatego ze nie wyobrażam sobie życia bez dzieciaczków,poza tym dziecko to moim zdaniem owoc miłości dwojga ludzi,miło jest tez patrzec jak dorasta,mówi mama,tata,bezinteresownie sie przytula,mówi ze kocha.Dziecko to kawałek mnie i drugiej najbliższej mi osoby czyli mego tż-ta.
Poza tym dzieci sa wyjątkowe. A to moja córa ![]() Edytowane przez jastin83 Czas edycji: 2007-01-28 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.