|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
a w czym na studia (uroczysta inauguracja)?
tak się zastanawiam w co się ubrać.
wiem, że na pewno elegancko no ale to też nie jest podstawówka i biało-czarny 'mundurek' chyba odpada. macie może jakieś pomysły jak się ubrać elegancko, modnie i z fantazją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: a w czym na studia (uroczysta inauguracja)?
o właśnie! ja też bym chciała o jakieś porady ;d przyłączam się do prośby
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
u mnie na inauguracji wszyscy byli na galowo
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja idę w białej bluzce koszulowej (z krótkim rękawem), czarnej spódnicy, balerinkach, a na wierzch zarzucę pewnie grafitową marynarkę.
Myślę, że możesz założyć spodnie (w kant), a do tego nawet czarną górę (np. bliźniak lub jakiś blezerek na bluzkę w innym, ale stonowanym kolorze). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja na swojej byłam w brazowej kopertowej sukience z krotkim rekawem i czarnych czółenkach. Reszta dziewczyn róźnie,zarówno galowo jak i bardziej na luzie typu dzinsowa spodnica,koszula biała,japonki. Panowie z roku tez różnie-jedni w gajerkach,a inni tak oldskulowo troche
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja bym proponowala strój elegancki ewentualnie lekko przełamany jakims bardziej codziennym czy sportowym elementem, bo jak wyskoczą profesorowie w futrach, żeby mole przegonić, to tak troche głupio w wytartych dzinsach i t-shircie się pojawić
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
mam spodnie szare w kant biala koszule z krotkim rekawem i marynarke do kompletu
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
...czarne rurki...buty w szpic...czarną koszulke elegancką z dł rekawkiem i na to kamizleke elegancka,beżową
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja sie wbijam w moj zestaw maturalny :P czarna ołówkowa spódnica, bluzka koszulowa czarna w białe groszki wiązana pod szyją na kokardkę i na to czarny żakiecik z krótkim rekawem z bufkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
ja na swojej byłam w czernych kant spodniach , białej koszuli i kamizelce białej w romby ze serbną nitką
ogólnie wiekszość dziewczyn to był zestawik czerny- spódnica biała koszula i marynarka ...jak dla mnie zbyt urzędowo ![]()
fotografia wykorzystana dzieki uprzejmości ~kalasznikova http://www.digart.pl/praca/422738/Sl..._portrait.html VIVA! Akcja dla zwierząt! http://www.viva.org.pl/index.php?id=strona_glowna ![]() Malum est in necessitate vivere, sed in necessitate vivere necessitas nulla est. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
miaumiau to pewnie zalezy od uczelni, w mojej "starej" na inauguracje szly tylko osoby zaproszone
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja rok temu na swojej miałam krótką spódniczkę na szelkach i prostą białą koszulę z krótkim rękawem. do tego jakieś buty na obcasie -było ciepło więc chyba sandałki.
ogólnie mało osób było elegancko. prawie wszyscy zachowali kolorystykę bieli i czerni ale przy całkiem zwyczajnych ciuchach -np czarne dżinsy i biała bluzka/sweterek/cokolwiek. dużo dziewczyn miało spodnie w kant. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja prawdopodobnie bede wchodzic ze sztandardem. Mialam juz okazje to robic, ale nie podczas inauguracji roku akademickiego. Pojde chyba w czarnych butach na obcasie, w takim samym kolorze spodnie i zakiet + biala koszula + czarna apaszka. Chyba bedzie ok, co ?
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Sportowa elegancja chyba najbardziej wskazana w tym przypadku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
sportowa elegancja czyli co konkretnie na przykład
![]() myślałam o czarnych rurkach jakiejś eleganckiej tunice i żakiecie no ale nie wiem czy to odpowiednie jak na mój pierwszy kontakt ze studiami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.