|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak to sie robi?
Dziewczyny, pomozcie!
Zarazilam sie po dlugim czytaniu tego forum i ogladaniu waszych pieknych rzeczy! Ja tez chce robic biuterie! ![]() Bardzo mi sie podoba technika wire-wrapping, ogladalam juz strone Pani Izy i rowniez Pani Magdy B (tez Enioken!). Osobiscie bardzo mi sie podoba styl Pani Magdy z tyloma malymi koraliczkami!Cuda! Wlasnie kupuje sobie narzedzia i chcialam sie spytac gdzie mozna takie male kamienie polszlachetne i szlachetne kupic? Jaki to mniejwiecej rozmiar? Przegladlam juz linki do sklepow i wybralam sobie juz pare u ktorych zrobic zakupy ale nie mam pojecia co na poczatek jest dobre, jakia wielkosc, srednica? Moze mi cos podpowiecie z doswiadczenia? Moje drugie pytanie odnosi sie do tej techniki przyczepiania tylu malych kamyczkow, jak to sie robi? podaje linka jako przyklad: http://bp0.blogger.com/_UO-sGw4MR8A/.../necklace2.jpg i jeszcze jeden: http://www.etsy.com/view_listing.php?listing_id=7477032 Pozdrawiam tosia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak to sie robi?
Czy ja dobrze zrozumiałam, że ty dopiero zaczynasz???
Nie ma to jak rzucać się na głęboką wodę!! A jakiej średnicy chcesz kamienie to już twój wybór- myślę że to najmniejszy problem. Nie zaśmiecaj nam forum- wystarczyło sie wpisać w wątku dla zupełnie zielonych.- napewno wiesz gdzie on jest jak przeglądałaś forum ![]() Pzdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie, nie wiedzialam, ze jest watek dla zielonych!
Zasmiecanie forum jak dla mnie to odpowiedzi, ktore odpowiedziami nie sa ![]() Wiem, ze jestem szalona, rzucam sie na gleboka wode, bede cwiczyc i cwiczyc, bardzo mi sie ta bizuteria podoba! Czy ktos mi napisze, jak sie sie splata tyle kamieni ze soba? Pozdrawiam tosia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Tosiu!
Jaśmina 23 ma rację - jeśli dopiero zaczynasz - nie rzucaj się na głęboką wodę! Zacznij od prostych projektów! Ja zaczęłam swoją przygodę z biżuterią ponad roku temu i dopiero teraz powstają moje bardzo nieśmiałe próby wykonania biżuterii metodą wire-wrapping - cierpliwości! Proponuję przejrzeć wspomniany kurs dla totalnie zielonych! Zainwestuj w szczypczyki, druty, kuleczki i trochę koralików - i próbuj! ![]() POWODZENIA! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Witaj
![]() Te kamienie są doczepione do łańcuszka. Każdy jest nasadzony na szpilkę, a szpilki poprzetykane przez oczka łańcuszka, często i gęsto ![]() Pozdrawiam!
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
a wy wszystkie rozumy biżuteryjne pozjadałyście
![]() niektóre biżuteryjki przez dwa lata nie załapują tego co inne załapią przez dwa miesiące, więc można by pomóc sensowną odpowiedzią zamiast się mądrzyć.
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Właśnie Asto, węc nie zniechecaj
![]() Tosiu, trzymam kciuki za udany debiut i ... za wytrwałość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A ja uważam że możesz zaczynać od jakiej techniki chcesz :P Chcesz mieć bizuterię w technice wire wrapping, ok, tylko tez wiem że zanim ona będzie porządnie wyglądać to zmarnujesz mase materiałów i godzin.
ta duza ilość koralików to tak jak już napisała któraś dziewczyna po prostu każdy koralik nawleczony na szpilkę, zrobiony loopik i loopikiem przyczepiony do łańcuszka - masa takich koralików bardzo gęsto doczepiana.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Oczywiście niech dziewczyna zacznie od wire-wrappingu jak tylko chce. Co jej bronić, tylko po co zakładać nowy wątek?? Jak odpowiedzi na jej pytania są już na forum pozadawane setki razy i uzyskały jusch konkretne odpowiedzi??
Za niedługo na tym forum nic nie będzie można znaleźć, bo będzie to jedne wielkie śmietnisko (mimo, że moderatorzy pracują i pracują). "Baby" to chyba tak mają, wystarczy porównać to forum z bardziej męskim i wtedy zobaczycie różnice od razu. Tam się oszczędza miejsce i czas jaki człowiek musi poświęcić na znalezienie odpowiedzi na gnębiące go pytanie. A tu samowolka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
samowolka i terror
![]() ja rozumiem że może nie jest to mega potrzebny wątek, ale oprócz delikatnej uwagi na ten temat można napisać jak to się robi ![]() Może Tosia nie chce robić koralików na druciku bo jej się nie podobają? ![]() ![]() jak już raz pisałam, biżuteria na wizażu jest i tak dość uporządkowanym forum. peace ![]()
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, wrapy wcale nie sa przeciez takie trudne. jak sie pocwiczy, to sie zrobi. co do zakładania śmieciowych watkow zamiast pytać w istniejących - tu się niestety watkow nie kasuje. więc... mamy calee stronyy śmiecia, czego należy unikać - do oczywiście do tosi. a mi podoba sie podejscie dziewczyny do tematu - ambitnie i dobrze. ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, dziekuje wam bardzo i za pomoc i za mile slowa
![]() Obiecuje, ze nie bede juz zasmiecac forum i znalazlam nawet ![]() Jeszcze raz dziekuje! Tosia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.