|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Aplikowanie do pracy bez konkretnej oferty
Drogie Wizażanki,
zamierzam zmienić pracę i chcę wysłać aplikacje nie tylko do firm ogłaszajacych aktualnie nabór na pracownika ale równiez do tych które nie szukaja teraz nikogo. Prosiłabym o pomoc jak napisac taką krótka informację mailową, żeby zainteresowć osobę czytającą do przejrzenia załączonego CV. Jak odpowiadam na konkretną ofertę to jest wszysko jasne: pisze że w odpowiedzi na ogłoszenie..... pragnę zgłośić swoja aplikację na stanowisko............... .A jak nie ma ogłoszenia to co napisać??? Z góry dziękuję za pomoc Jeżeli był gdzieś juz taki watek to przepraszam szukałam w wątku zbiorczym o pracy ale nie znalazłam |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aplikowanie do pracy bez konkretnej oferty
Napisz, że jesteś zainteresowana pracą w ich firmie (i dlaczego) i jeśli będą rekrutowali na stanowisko zgodne z Twoim wykształceniem i umiejętnościami, to prosisz o kontakt.
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aplikowanie do pracy bez konkretnej oferty
Jeżeli aplikujesz do dużej firmy, to poszukaj na ich stronie internetowej zakładki, która umożliwia pozostawienie im dokumentów. Bardzo często się zdarza, że akurat w tej chwili nie mają wolnego stanowiska do obsadzenia ale zachęcają do pozostawienia CV na przyszłość.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.