|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Chcą pozwolić strzelać do ciężarnych i dzieci
http://janpinski.nowyekran.pl/post/6...kobiet-w-ciazy
Wklejam linka do artykułu który znalazłam na necie. I szczęka mi opadła. Nie dość, że policja nie będzie musiała ostrzegać przed oddaniem strzału to jeszcze będą mogli strzelać do kobiet w widocznej ciąży i dzieci poniżej 13 roku życia. Czy oni poszaleli? Obawiają się, że w końcu społeczeństwo wyjdzie na ulice i da im popalić? Polska robi się krajem bandycki. Ot co! A co Wy o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
na przekór do celu
|
Dot.: Chcą pozwolić strzelać do ciężarnych i dzieci
Cytat:
świat oszalał. Polska oszalała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2012-07-27 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A ja nie widzę w tym zagrożenia. Jakoś nie wyobrażam sobie, by normalny człowiek strzelał do kobiety w ciąży, bądź do dziecka. Nie było takich sytuacji w Polsce i zakazy nie mają tu chyba wiele do powiedzenia. Natomiast oddawanie strzału ostrzegawczego- to uważam głupota- i należy czym prędzej tę paranoję zlikwidować. Wystarczy, że policjant musi krzyknąć "stój, bo strzelam!", co wielokrotnie, w starciu z bandytami, naraża jego życie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że to nie przejdzie; czy to dobrze - to już nie jestem na 100% pewna. Raczej małe prawdopodobieństwo, by kobieta w ciąży pakowała się w sytuację na tyle niebezpieczną, by do niej strzelano
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Wklejam to samo, co napisałam na drugim takim samym wątku
![]() Aa, słyszałam już o tym. (...) Teraz też mają prawo strzelać do tych osób, więc jak dla mnie szału nie ma z tą ustawą, takie tylko oficjalne potwierdzenie tego, co już jest ![]() Co do strzału ostrzegawczego to jak mówi rzecznik Komendy Głównej - ten zwyczaj jest już tak zakorzeniony u policjantów, że będą go nadal praktykować. Nie uwierzę, że teraz będą sobie pukać tu i tam bez konsekwencji, zabić człowieka to nie takie hop siup. A media jak zwykle robią szum i z policjantów zwyrodnialców żadnych krwi ![]() Edytowane przez Andriejewna Czas edycji: 2012-07-14 o 23:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Zawsze miałam wrażenie, że do służb mundurowych idą faceci, którzy mają za dużo testosteronu, czasem nawet psychopaci. Nie mówię, że wszyscy, ale mam wrażenie, że niektórzy tacy są, wykorzystują sytuację, aby sobie legalnie kogoś pobić, albo nawet postrzelać...
Edytowane przez Jestem boogata Czas edycji: 2012-07-15 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie, najlepiej zabronić im wszystkiego i niech giną z rąk bandziorów jak żaby. Słyszałaś kiedyś, żeby policjant za damski ch... kogoś zabił? Bo ja nie. Słyszałam za to o policjantach zamordowanych śmietnikiem, bo interweniowali kiedy nawalona gównażeria rozdupcała miasto. Do policji idą ludzie, którzy muszą być niekarani. Co to znaczy? To znaczy, że nie mieli wcześniej konfliktów z prawem. A dalej oznacza to, że pod tym względem są porządnymi ludźmi. I tak Ty sobie wyobrażasz, że taki człowiek bedzie strzelał do ludzi na ulicy jak do gołębi? A osobowości psychopatyczne są potrzebne, mogą nimi być np. wybitni śledczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Ja mam niestety takie odczucie.., że w niektórych mundurowych głeboko siedzi ten nadmiar testosteronu. Jak byłam mała mojego tatę przez nieporozumienie zabrała policja na całą noc, rano wrócił pobity, choć mój ojciec z natury był bardzo łagodny... Innym razem słyszałam o policjancie, skakającym po mężczyźnie, który ukradł bułkę w supermarkecie i nie stawiał oporu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
na przekór do celu
|
Rany, policjant też człowiek. Zdarza się, że wzorowy tatuś morduje swoje dzieci, to zdarzy się też nadpobudliwy policjant. Ale nie można uogólniać i na podstawie pojedynczych przypadków oceniać wszystkich.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
mam wśród bliskich znajomych świeżo upieczonego policjanta - odkąd posłuchałam o tysiacu ograniczeń jakie maja wzgledem używania broni, przemocy itp. trochę inaczej na to patrzę. Przez procedury giną dzieci i policjanci, bo przestępcy nie trzymają się procedur i są przez to szybsi. Brzmi strasznie: będa sstrzelac do dzieci i ciężarnych, ale przeccież nie na placu zabaw. A jak ćpunka z brzuchem będzie wymachiwała siekierą, to co?...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A jak na przykład w Polsce powstaną tłumy przeciw Wiejskiej i zaczną się strajki i rewolucja to będą mieli prawo strzelać do ludzi jak do kaczek. Mnie się wydaje że po to jest to prawo/.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.