|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
skora atopowa (z tradzikiem?) - pielegnacja
na pewno sie powtarzam itp, za co przepraszam bardzo Was na wstepie
![]() po zmianie dermatologa okazalo sie, ze jestem posiadaczka skory atopowej, koncza mi sie kosmetyki i prosze Was o rady w co sie wyposazyc? nigdy nie myslalam o mojej tradzikowej cerze jako o alergicznej itp, a tu sie okazuje ze to bedzie jakas alergia pokarmowa ![]() moja skora nie toleruje zadnych szamponow, ciagle swedzi, przetluszcza sie i w ogole. na twarzy mam pelno rozdrapancow (wysyp po diacnealu, niestety wszystko powyciskalam;( pan doctor zabronil mi uzywac kwasow, wiec pewno obsypie mnie zaskornikami itp na dniach. czyli co moglabym uzywac do mycia twarzy, jaki szampon, jaki tonik? z gory dzieki ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: skora atopowa (z tradzikiem?) - pielegnacja
hop
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]()
ja też mam skóre atopową, ale na szczęście bez trądziku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
loss_lauri ogromne dzieki za odpowiedz
![]() chyba wyprobuje ten avene, dostalam narazie masc-antybiotyk i masc sterydowa ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie uzywaj sterydów na twarz!!! Zniszczysz sobie cere. Istnieja 2 mascie niesterydowe o działaniu przeciwzapalnym Elidel i Protopic są niestety drogie (choć i tak staniały w przeciagu ostatnich 3 lat), ale uważam że trzeba. Ja mam juz zaleczone AZS na twarzy glównie dzięki tabletkom antyhistaminowym - Aerius( tez drogie ale w porównaniu do Zyrteców, Claritine i innych o wiele skuteczniejsze). Ponadto proponuje odwiedzic alergologa (miałas robione testy??).
Z kosmetykami ci za bardzo nie pomoge, bo w tej chwili moge już uzywać właściwie wszystkiego, ale polecam spytać o jakąś serię dla atopowców w aptece jest ich dośc dużo Emolium jest dośc dobra. Na kwasy też reaguję podrażniem, ale za to dobrze znoszę retinoidy - porozmawiaj o tym z dermatologiem. uff rozpisałam się, ale jako atopowiec-trądzikowiec mam trochę doświadczenia w walce z tym cholerstwem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
nefretam dzieki za rady
![]() testy mialam robione tylko na wziewne, roztocza, kurz i proch i na psa, takie testy na skorze ![]() ![]() ![]() ![]() mi tez te sterydy sie nie podobaja ![]() ![]() retinoidy tez dobrze znosze, ale akurat mam w domu lysanel, pisze na nim ze do skory tradzikowej i atopowej, mnie nigdy nie podraznial on ![]() moge Cie zapytac czego uzywasz do mycia wlosow? ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
też niedługo zaczynam odczulanie (już 3 sezon)- na trawy i drzewa.
Szamponów używam przeróżnych (często zmieniam) i zaden nie miał wpływu na atopie więc ci nie pomoge. Może spróbuj szamponów dla dzieci albo aptecznych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.