Czy to dobrze wygląda i jaka biżuteria? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-04, 15:13   #1
marialisboa
Przyczajenie

Czy to dobrze wygląda i jaka biżuteria?

Mam już prawie całą stylizację

suknia

welon długi z koronką, po zdjęcie zakładam spinkę/grzebyk
http://lovemydress.pl/krysztalowe-gr...blanca-179-zl/

buty

bukiet

makijaż w tym stylu

fryzura, lekko podniesione gładkie upięcie, z grzywką na bok
http://lovemydress.pl/fryzury-slubne...ne/11-55/#main

Nie mam w ogóle pomysłu na biżuterię....i właściwie nie wiem czy powinnam coś w ogóle dodawać, poza pierścionkiem zaręczynowym i obrączką (białe złoto matowe)
Narzeczony ma garnitur granatowy (to raczej bardzo ciemny granat) do tego chce sobie wybrać krawat w jakimś kolorze, np głębokie bordo (szare, białe i niebieskie nie podobały mu się)
Czy PM musi zawsze być zestrojona kolorystycznie z przyszłym mężem? na zasadzie kolor torebki dobrany do butów i tego typu teorie? W mojej stylizacji nie widzę miejsca na więcej koloru...
Myślałam ewentualnie o butach tanecznych w kolorze czerwonym (są bardzo wygodne w tańcu i przydadzą się gdy nogi odmówią posłuszeństwa)
Proszę doradźcie
marialisboa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-05, 11:23   #2
ada_123
Raczkowanie

Dot.: Czy to dobrze wygląda i jaka biżuteria?

!!Piękna suknia!!

w ogóle masz przepiękną stylizację ślubną, bardzo mi się podoba!

odnośnie Twojego pytania o biżuterię, to do takiej sukni powinno być jej jak najmniej (skromna bransoletka/pierścionek i kolczyki z pewnością wystarczą).

Panna Młoda nie musi być "dopasowana kolorystycznie" do Pana Młodego (a raczej, jeśli już, to powinno być na odwrót- Pan Młody do Panny Młodej). Ty tym bardziej nie musisz, bo wszystko masz w kolorze, który zgrywa się z innymi.

Buty jak najbardziej weź ze sobą, bardzo szybko mogą Ci się przydać.
ada_123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-05, 11:57   #3
kalija
Zadomowienie

Pieknie to sobie wymyśliłaś

"Czy PM musi zawsze być zestrojona kolorystycznie z przyszłym mężem? na zasadzie kolor torebki dobrany do butów i tego typu teorie?"

Nie musi, moim zdaniem nawet nie powinna
Stary 2014-03-05, 12:47   #4
pati0090
Zakorzenienie

świetna stylizacja

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-05, 13:30   #5
anna_belle
Zadomowienie

Wg mnie będą tu pasować złote kolczyki i bransoletka bardzo delikatne jak z resztą cała stylizacjaButy zostawiłabym te, które masz są bardzo ładne
A czy strój panny młodej musi być idealnie dopasowany do stroju pana młodego pod względem kolorystycznym?Jak dla mnie nie
Byłam na jednym ślubie,na którym pan młody miał garnitur dobrany do koloru sukni panny młodej(łosoiowy)i wyglądał trochę śmiesznie Nawet skarpetki miał idealnie dopasowane kolorystycznie
A tak poza tym prześliczna suknia!

KWC

Edytowane przez anna_belle
Czas edycji: 2014-03-05 o 13:31
anna_belle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-05, 13:33   #6
pati0090
Zakorzenienie

tak w ogóle co to za suknia?? jest przepiękna

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-06, 10:21   #7
marialisboa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
tak w ogóle co to za suknia?? jest przepiękna
Allure 2455

Dzięki wszystkim za rady. Myślałam o delikatnym łańcuszku z zawieszką z białego złota, ale nie wiem czy jest sens kombinować przy dekolcie. Boję się przesadzić...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-06, 10:47   #8
ada_123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marialisboa Pokaż wiadomość
Allure 2455

Dzięki wszystkim za rady. Myślałam o delikatnym łańcuszku z zawieszką z białego złota, ale nie wiem czy jest sens kombinować przy dekolcie. Boję się przesadzić...
jeśli tylko naszyjnik i to delikatny, to jak najbardziej
Stary 2014-03-08, 11:11   #9
truskafkowezycie
Raczkowanie

Jeśli mogę się wtrącić Stylizację masz przepiękną i błagam Cię nie zakładaj nic na szyję, bo masz przepiękne koronki na sukni i już wystarczy. Kolczyki to tylko jakieś niewielkie z cyrkonią czy coś w tym rodzaju i pierścionek oraz obrączkę. Nie zakładaj bransoletki, bo w tym dniu masz eksponować obrączkę i i pierścionek zaręczynowy, a nie bransoletkę, która niepotrzebnie rozproszy uwagę. Umiar jest najlepszy.

Takie jest moje zdanie.

Sama będę miała sporo koronek, choć nie aż tak dużo. Welon z koronką i duże kolczyki z ozdóbką do włosów w komplecie i już żadnej inne biżuterii nie zakładam oprócz pierścionka i obrączki rzecz jasna.
To naprawdę wystarczy.

Ślicznie będziesz wyglądać
truskafkowezycie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-08, 12:07   #10
dezire
Zakorzenienie

wszystkie piekne poza fryzurą - bez tapira u góry będzie lepiej, ale pewnie dostosowywanie fryzury masz jeszcze przed sobą

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 17:03   #11
marialisboa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
wszystkie piekne poza fryzurą - bez tapira u góry będzie lepiej, ale pewnie dostosowywanie fryzury masz jeszcze przed sobą
To nie jest dokładnie ta fryzura, to raczej inspiracja, że trochę uniesione i gładko. Mam taki kształt twarzy, że lekko uniesione u góry włosy bardzo mi pasują do tego kok nie może być niski, bo sukienka ma stójkę z tyłu i włosy upięte nisko sprawiłyby, że moja szyja zniknie.

Dzięki za wszystkie rady, faktycznie chyba odpuszczę sobie biżu.
Jeśli mogę jeszcze dopytać co sądzicie o welonie? Długi do ziemi wygląda przy tej sukni i ternie bardzo dobrze, już przymierzałam. Myślałam o takiej ozdobie do włosów i zdjęciu welonu zaraz po ślubie...a może jednak go zostawić? Czy taki długi welon mocno przeszkadza w trakcie wesela? (to nie welon katedralny żeby owijać nim sobie 3 razy rękę)
Może zamienić na krótki potem...ale nie wiem czy to nie zepsuje sukienki...
Stary 2014-03-09, 18:04   #12
anna_belle
Zadomowienie

ja bym na ślub ubrała ten długi welon a potem zostawiła tylko jakąś ozdobę we włosach

KWC

anna_belle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 06:37   #13
truskafkowezycie
Raczkowanie

JEsli dobrze się czujesz w tym długim welonie i Ci się podoba, to myślę, że nie ma przeszkód i spokojnie możesz go założyć do kościoła, a potem przecież możesz zdjąć i założyć tylko na oczepiny lub rzucić czymś innym, np. podwiązką czy kwiatami - możliwości jest wiele.

Ja sama mam w planach welon, choć nie tak długi, ale do bioder, ze sporą ilością koronki i różnych koraliczków, co w rezultacie sprawia \, że jest dość ciężki, ale założę go do kościoła, bo uważam, że pięknie pasuje do całości, a potem ściągnę i zostawię tylko ozdobę we włosach.

Wiele PM ściąga welony w trakcie wesela, bo czasem zwyczajnie są ciężkie, czasem niewygodne, a czasem po prostu taką mają ochotę.

Na oczepinach... hmm.. nie wiem czym będę rzucała, ale możliwości jest wiele. Moja koleżanka nie miała welonu, a kwiatków jej było szkoda, to rzuciła podwiązką i było super
truskafkowezycie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 13:20   #14
helcia86
Raczkowanie

Piękna stylizacja super ze soba połączone wsyztsko, ale ja byłabym za kolczykami - albo wkrętki albo delikatne wiszące. Na szyję nie ubierałabym nic, bo tak jak dziewczyny wcześniej pisały dekolt i koronki sa piękne same w sobie.
helcia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 10:33   #15
itii
Raczkowanie

Całkiem fajnie wyglądają te kolczyku, które ma modelka na zdjęciu. Chyba lepiej bez naszyjnika (masz z tyłu "kołnierz") i bransoletki.
itii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 12:37   #16
ada_123
Raczkowanie

im mniej, tym lepiej
Stary 2014-03-12, 10:50   #17
Kolorow_anka
Przyczajenie

Moim zdaniem bransoletka i naszyjnik odpada. Delikatne kolczyki ładnie będą wyglądać przy upiętych włosach. Koronki i biżuteria to byłby przesyt.
Kolorow_anka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości