|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
sieciówka 45+ ?
Idą Święta i różne okazje, wymyśliliśmy z bratem że kupimy naszej mamie bon do sklepu na zakupy, bo ona zawsze sobie odmawia, myślimy nad działem, typu skórzane torebki/ciuchy. Ale nie mogę się zdecydować na markę. W tej chwili jestem zagranicą, do Polski zjeżdżam tylko na tydzień więc jest mało czasu. Pomóżcie i doradzcie gdzie sobie kupi coś ładnego? Wiek 45 lat, rozmiar L.
Myślałam nad sklepami : C&A Reserved Vogele Camaieu Mam na myśli raczej basicowe rzeczy lub porządne torebki. Edytowane przez 201606201234 Czas edycji: 2012-10-25 o 23:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: sieciówka 45+ ?
Mohito
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Mohito jest młodziezowe...
Monnari, Deni Cler, Wallis |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
młodzieżowy to jest HM, Reseved, Top Secret, Stradivarius czy Pull and Bear. Mohito ma klasyczne ciuszki, które są jednocześnie w 100% zgodne z obecnymi trendami. Ja mając 18 czy 20 lat bym sie tam nie ubrała, bo uznałabym, że są to za poważne ciuchy na ten wiek. I nie wyobrażam sobie maturzystki czy początkującej studentki ubranej w Mohito. Jakiś tam pojedynczy element - tak, np cygaretki, ale ogólny styl stego sklepu nie jest targetowany do młodzieży
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
na ogol chodza tam same 20stki ![]() 45tki predzej mozna zobaczyc w Pretty Girl |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Z tych co wymieniłaś to C&A i Camaieu. Moja mama w podobnym wieku często znajduje coś dla siebie w Top Secret
![]() Edytowane przez mała82 Czas edycji: 2012-10-26 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Monnari, C&A, Kappahl, Tiffi, Simple.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Polecam sklepy tj:
Monnari, Camaieu, Jacqueline Riu, C&A, Bolero, Simple, Solar, Orsay, h&m |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
słowo "młodzież" odnosi się do ludzi do 35 r. życia z tego co wiem
![]() Mohito jest sklepem uniwersalnym jeżeli chodzi wiek ![]() Ja w stylu mohito tzn głównie chodzi mi o ich sukienki ubierałam się od 18/19r. życia bo kocham kobiecy styl, a nie zestawy typu spodnie+bluzka z nadrukiem. Moja mama ma 50lat i ma kilka ciuchów z mohito, lubi ten sklep. Ubiera się też w Pretty Girl, Orsay, Reserved, Quiosque. Myślę że jeszcze Carry, C&A, Zara. Ja bym się sugerowała stylem mamy i pod tym kątem dobrała sklep. Czy lubi elegancję, romantyczne sukienki czy sportowe ciuchy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
bialcon. solar. mohito jak jest szczupla.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Moje typy-> solar, monnari, wallis, carry, quiosque, pretty girl.
Kobiety w wieku 45 lat raczej do mohito bym nie wysłała ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
mojej mamie podobaja sie stamtad ciuchy
![]() Vissavi i Yoshe maja ladne sukienki i zakiety Edytowane przez kennedy Czas edycji: 2012-10-26 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
dodam jeszcze Taranko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Moja mama jest starsza, a ubiera się w takich sklepach jak: zara, h&m, reserved, orsay, solar, mohito, c&a, m&s. W prawie każdym sklepie znajdzie coś dla siebie, więc chyba nie ma sklepów typowo młodzieżowych. Wiadomo, że w jedym sklepie jest więcej młodzieżowych ubrań, a w innym mniej. Wiem, że są teraz karty podarunkowe obejmujące całą galerię handlową. Nie wiem jak to działa dokładnie, ale chyba tak, że obdarowana takim bonem osoba może robić zakupy w dowolnym sklepie tej galerii - może to jakiś pomysł?
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka Edytowane przez PaulinaMigotka Czas edycji: 2012-10-26 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Jackpot bym dodała.
Moja teściowa - 50 lat ubiera się tylko tam, plus Deni Cler. Moja mama 46 lat - Orsay, Reserved, Vero Moda. Wszystko zależy w jakim stylu Twoja mama nosi ubrania.
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
o zapomniałam o Zarze - teściowa uwielbia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Kappahl, Solar, Promod, Jacqueline riu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z typami ,dodałbym jeszcze Promod, Zara ,Camaieu. Mohito według mnie sie nadaje dla kobiety 45+ zreszta sporo tam takich kobiet widuje . Mohito ma dość powazny styl. Zresztą proste sukienki , koszule .płaszcze blazery są dla kobiety w każdym wieku .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
dziękuję za odpowiedzi, powtarzaja się tu podobne sklepy więc krąg mi się zawęził i zrobię tak że po prostu sie przejdę do pasażu do wybranych przeze mnie sklepów i ocenię.
Co do wymiany zdań o Mohito, to jest to jeden z moich ulubionych sklepów, często tam jestem z mamą i wiem że nie trafia niestety za bardzo w jej gust. Ale fakt widuję tam sporo kobiet w jej wieku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Moja mama 50+ często kupuje w Orsay, Monnari, Quiosque, Promodzie i Zarze, więc celowałabym w te sklepy
![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Moim zdanie w każdym sklepie można znaleźć coś w każdym wieku.
Choćby skarpetki ![]() Moja mama, 55+, w Reserved czasem znajdzie żakiet, w H&M sweter, w Orsayu spodnie, w Carry jakiś tiszert. Głównie jednak kupuje w Kappahlu, Monnari i Promodzie. Polecam zajrzeć do Kappahla, C&A, Tatuum, Wallis, Jacqueline Riu czy Qiuosque. Z droższych: Monnari, Hera, Deni Cler, Lisa Campione, Peek &Cloppenburg.
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że różnica zdań na temat Mohito itp wynika m.in. z tego, że różne z nas mają różny obraz kobiety 45+. Jeżeli ktoś w swoim otoczeniu ma zaniedbane "mamuśki" to trudno mu sobie wyobrazić taką panią w kobiecej sukience opinającą sylwetke. W moim odczuciu kobieta 45+ moze jeszcze świetnie wyglądać, być zadbana, elegancka, po prostu atrakcyjna i wówczas nawet typowo młodzieżowy strój na takiej osobie by mnie nie raził
![]() ja też sie spotkałam z kartami obejmującymi całą galerię handlową a nie konkretny sklep -myślę, że to jest świetne rozwiązanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawiasem mówiąc jej szefowa ma 78 lat i wygląda maksymalnie na 60, zawsze na wysokich obcasach, włosy od fryzjera, manicure, idealnie ubrana. Karty obejmujące całą galerię to naprawdę rewelacyjny pomysł.
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
kupilam karty podarunkowe na cala galerie, wszystkim dziekuje za rady. Mysle ze to najlepsze rozwiazanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.