|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ciemne obwódki wokoł tęczówki - pytanie
Witam
Przepraszam jeśli umieściłam pytanie w nieodpowiednim miejscu ale nie wiedziałam właściwie gdzie je dać... Kiedyś przeczytałam artykuł ,że ciemny pierścień wokół tęczówki powstaje na skutek życia w stresie lub problemów trawiennych. Mm zielone oczy. Nie ukrywam ,że jestem troszkę nerwową osobą a ponadto miałam zaburzenia odżywiania.. Nurtuje mnie pytanie czy jeśli moje obwódki wokół tęczówki powstały w wyniku stresu czy problemów z odżywianiem to jest możliwe,że kiedyś one znikną? ![]() ![]() Edytowane przez InTheDark Czas edycji: 2011-03-03 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: ciemne obwódki wokoł tęczówki - pytanie
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie stesuj się tym tak, bo dopiero wtedy Ci się obwódki zrobią
![]() Ty sama najlepiej powinnaś wiedzieć, czy taka Twoja uroda i masz je od dawna, czy jest to coś nowego. No i trudno powiedzieć coś bez zdjęcia. Jak się teraz przyglądam swoim tęczówką, to też mają ciemną obwódkę (cienką), ale to jest normalne ![]() Najlepiej idź do okulisty ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedz. No właśnie nie pamiętam czy miałam już takie czy nie.... Pytam bo przyglądając się innym oczom większość niema obwódek ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Chodzi Ci o takie ciemniejsze cos na zewnatrz oka? [teczowki;p]
TU moje oko, tez jest ciemniejsze, zawsze tak mialam ![]() jak wpiszesz w google 'kolor oczu' to na wikipedii jest fajnie napisane o tym ![]() Ja mam jeszcze pomaranczowa obwodke wokol zrenicy ;p
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dzięki. Tak. O tą obwódkę na zewnątrz. Tylko ,że to oko które wkleiłaś ma własnie ładną obwódkę która ładnie płynnie łączy się z jasniejszym kolorem im bliżej środka oka. Moja jest taka odcięta. ;/ tak jakby ktoś ciemnym pisakiem obrysował mi teczowke do okola. a.. może przesadzam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?...20070609082927
TU tez jest taka mocna obwódka ![]() ![]() Kiedys slyszalam ze z oka mozna 'wyczytac' czy czlowiekowi cos dolega, ale nie znam się na tym ![]() Moim zdaniem taka obwódka jest OK, ale mozesz po prostu zadbac o siebie - starac sie walczyc ze stresem, dbac o diete (pisalas, ze mialas zaburzenia, wiec teraz jest już OK? ![]() ![]() ![]() Przepraszam za takie chaotyczne zdania ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe słowa
![]() Z Anoreksja i bulimią jest bardzo trudno wygrać ale w porównaniu do tego co było to zrobiłam ogromne postępy. Moja waga jest w normie; kiedyś ważyłam 38kg przy 167cm ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A czy masz/mialas jakas terapie, bylas u lekarza? ![]() A i B mogly rozstroic nerwy, ale czy moglo byc tez na odwrot? Stres, nerwy => skupienie sie na myslach o jedzeniu? Ja czasem sie lapie na tym ze sobie mysle 'gdybym np. miala chudsze lydki to nosilabym fajniejsze ciuchy, ludzie by mnie lubili i bylabym szczesliwsza' - to brzmi zalosnie ... Ale tlumacze sobie ze obwod lydek nie da mi szczescia. Zastanawialas sie, dlaczego wpadasz w furie? Trzeba poznac przyczyne i jakos sobie probowac to wytlumaczyc Ja odkad mam aparat w ogole nie jem na miescie, bo widok nie jest ladny ;D No i nie wyobrazam sobie myc zebow w 'restauracyjnej' lazience ;p A rodzine na pewno zalozysz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.