|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Co byś zrobiła gdybyś usłyszała wystrzały? | |||
Poszłabym zobaczyć co się dzieje. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
24 | 28,24% |
Poszłabym w innym kierunku, byle dalej od wystrzałów... |
42 | 49,41% |
Nie zwracałabym na to uwagi... |
13 | 15,29% |
Zadzwoniłabym na policję i czekała co będzie dalej... |
6 | 7,06% |
Głosujący: 85. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Słyszysz wystrzał... i co robisz dalej?
Do założenia tego wątku zainspirowało mnie forum na stronie mojego rodzinnego miasta.
![]() Otóż pewnien Pan, założył wątek, w którym dopytywał się co się stalo, że panowie w kominiarkach biegali po mieście i strzelali... i że nie zdążył dobiec na miejsce na czas żeby zobaczyć wszystko na żywo i że widział tylko koniec tego zdażenia,czyli moment gdy kogoś aresztowano.... No właśnie, co robicie, lub co byście zrobiły gdybyście były na spacerze po mieście/ wracały do domu z pracy/ szły na zakupy i usłyszałybyście wystrzały z broni palnej? Poszłybyście za dzwiękiem aby sprawdzić co się dzieje? Poszłybyście w innym kierunku? Czy może nie zwracałybyście na to uwagi i szły sobie dalej... Zadzwoniły na policję? ![]() Ja bym obrała taką drogę do mojego celu, aby się znaleść jak najdalej od lini wystrzałów... A gdy byłabym już w miare bespiecznym miejscu zadzwoniłabym na policję... (czyli na tyle oddalonym, by mnie nikt nie postrzelił) ![]() A u Was co by zwycięzyło: ciekawość co się dzieje czy instynkt ratowania zdrowia i życia? Wątek może nie całkiem na poważnie, ale jestem ciekawa Waszych odpowiedzi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Słyszysz wystrzał... i co robisz dalej?
nigdy na zywo nie slyszalam wystrzalu z broni palnej, wiec pewno odebralabym to jako wybuch opony (mieszkam przy duzej ulicy, gdzie czasem tirom wybuchaja opony i jest huk niemilosierny) albo glupie zabawy petardami (szczegolnie teraz...
![]() a wiec reasumujac - pewno bym olala i poszla dalej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem pewna, ale moja wrodzona ciekawość kazałaby mi pewnie iść i zobaczyć co się dzieje
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
usłyszałam kiedyś strzały... i kompletnie je zignorowałam.
całe zdarzenie było tak nieprawdopodobne, że huk wzięłam za odgłos toczącego się ulicą gruchota. przyzwyczajona do łomotu z filmów akcji nie przypuszczałam, że i w prawdziwym życiu kiedykolwiek się z tym zetknę. niestety myliłam się.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
zastanawiam się nad odpowiedzią... pracując na Zakaukaziu i Bałkanach - odgłosy strzałów i bomb były dla mnie codziennością - niestety zakaz wychodzenia z domu ograniczał moją ciekawość
![]() a na poważnie - uważam, że pójście w kierunku, z którego dochodzą takie odgłosy jest nierozsądne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
wzielabym nogi za pas i pognala jak najdalej od miejsca wystrzalow.
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Dzwoniłąbym na policje, najpierw oddalając się na bezpieczną pozycję
![]() Strzały słyszałam - kilka lat temu w moim mieście gośno było z powodu historii strzały + policja + uciekinier-przestępca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc nie wiem człowiek w ekstremalnych sytuacjach zazwyczaj reaguje inaczej niż mógłby się spodziewć Myślę że chciałabym się przekonać co się dzieje ale to tylko tak mi się wydaje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Maro
![]() ![]() co do pytania - oczywiście bym zwiewała, a potem wezwała policję. nie jestem ciekawska i nie znoszę tłumu gapiów, kiedy dzieje się coś niedobrego.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja tak samo, spitalałabym jak najdalej, o ile zorientowałabym się wogóle, że to wystrzały z broni, a nie jakaś guma w samochodzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Coś mi sie przypomniało.
Kiedyś wstaję rano, koło 7, patrzę przez kuchenne okno, a w jednej z pobliskich kamienic pali się, że aż strach. Bez namysłu poleciałam do telefonu, gdzie kobieta poinformowała mnie, że już trwa gaszenie pozaru. Ale to był odruch, ten telefon - nawet nie pomyślałam, że pewnie już dawno ktoś to gasi. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
chyba poszłabym w kierunku przeciwnym od wystrzałów
![]() ale nigdy nic nie wiadomo - wszystko zależy od sytuacji.
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Sytuacja jest taka, słyszysz kilka lub kilkanaście wystrzałów w kilku sekundowym odstępie. Wystrzały te nie brzmią ani jak petardy, ani jak guma w oponie, ale jak strzały z pistoletu, (wersja brdziej dyrastyczna: brzmią jak strzały z karabinu
![]() No i co robisz? ![]() Na ja się zastanawiam, co ludzi ciągnie w stronę wystrzałów... Przecież to kompletna głupota!!! ![]() I jakim sposobem ciekawość może wygrać z instynktem samozachowawczym? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A mi przysla do glowy taka troche glupia mysl: skad wiadomo gdzie uciekac jak nie widac miejsca wystrzalu, a tylko slychac odglosy? W miescie na otwartej przestrzeni ciezko oszacowac z ktorej to dokladnie strony. Hehe ja i moje "madre" przemyslenia. Tak czy inaczej bym sprobowala uciekac i mam nadzieje, ze bym wybrala odpowiedni kierunek
![]()
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
W pierwszej chwili pomyslalam ze pewnie z powodu mojej ciekawosci poszlabym zoabczyc co i jak.. Ale tak naprawde.. chyba wzielabym dupe z troki i sie schowala
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Przypomniało mi się pewne zdarzenie,kiedy to wracałam już do domu z PKP (bo odprowadzałam eks tż-ta na pociąg) nagle biegnie jakiś facet i drze się ratunku,oni chcą mnie zabić.Na co mi serce mocniej zaczeło bić,przyspieszyłam kroki nie oglądając się za siebie,aby jak najszybciej dość do domu,a byłam już blisko.Potem dopiero w domu pomyślałam,że może ten facet potrzebował pomocy i mogłam zadzwonić po policje,ale niestety się bałam. :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Bo jakbyś była ciekawa, to byś poszła zobaczyć kto go chce zabić... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
w związku z moim olewczym charakterem poszłabym dalej pewnie zlękniona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Pobiegłabym gdzieś w miejsce w poblizu gdzie byłabym bezpieczna i zadzwoniłabym po policję, podała gdzie słyszałam strzały, ile razy, z której strony dobiegały.
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;6140874]W sumie to tak jakbys wybrała opcję 'byle dalej od wystrzałów'...
![]() ![]() Bo jakbyś była ciekawa, to byś poszła zobaczyć kto go chce zabić... ![]() ![]() Nom ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Nie zwróciłabym uwagi
![]() A ,to dlatego,że jestem żoną żołnierza i mieszkałam w sąsiedztwie strzelnicy ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
ja bym sie schowala gdzies, na klatce schodowej np
![]() i pewnie zadzwonilabym na policje, ale pierwszej kolejnosci do mamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Ja bym wiała aż by się kurzyło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
pewnie poszłabym zobaczyć taka juz mam ciekawską naturę
![]() Poszłabym a nuż komuś trzeba by udzielic pierwszej pomocy.
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Pewnie moja ciekawość by zwyciężyła i poszłabym zobaczyć co się stało
![]()
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() No jak to jest z tą ciekawością? Naprawdę może być AŻ tak silna aby samemu iść w paszczę lwa? ![]() Pytam bez złośliwości,poprostu jestem ciekawa... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Wyjełabym mój karabin
![]() ![]()
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Zaznaczyłąm odpowiedz "Poszłabym zobaczyć co się dzieje." Ale nie z ciekawości, tylko z pomocą... A nawet nie poszła tylko pobiegła. Nie potrafiłabym tak poprostu odejść. Jestem wrażliwa na "cudzą krzywde". Po policje zadzwoniła bym dopiero wtedy, gdybym była pewna, ze to strzał, bo nigdy nie słyszałam i nie wiem czy bym rozpoznała..
Uciekałam tylko jak we mnie koleś (psychopata- naszczęscie go zamkneli) wycelował pistoletem, ale to inna bajka. Był kiedys taki który przy 30 stopniach chodził w garniturze- jak przez całe życiexD A w zimie chdoziłw kapciach po śnieguxD Do kieszeni zawsze miał przczepiony duży drewniany krzyż.. i tak pewnego razu ide z kolezanką i on wyciaga pistolet... no i naszczęscie udało nam się uciec ... Wogóle kolo mnie to sporo akcji takich dziwnych odchodziło... Ale nie myslałabym wtedy o tym ze moze mi sie cos stać... juz taka jestem ze mysle za wszyskich ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;6140698]Sytuacja jest taka, słyszysz kilka lub kilkanaście wystrzałów w kilku sekundowym odstępie. Wystrzały te nie brzmią ani jak petardy, ani jak guma w oponie, ale jak strzały z pistoletu, (wersja brdziej dyrastyczna: brzmią jak strzały z karabinu
![]() No i co robisz? ![]() [/quote] no to jak sytuacja jest jasna i klarowna to tym bardziej spitalam ![]() ![]() zapewne dopiero po chwili spłynęłoby na mnie otrzeźwienie i myśl, że trzeba dzwonić na policję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.