Kolczyki Ilikeit ;)-oceń ;-) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-22, 18:30   #1
ilikeit
Przyczajenie

GG do ilikeit Send a message via Skype™ to ilikeit
Cool

Kolczyki Ilikeit ;)-oceń ;-)

Hello! ;-) Może się przedstawię, żeby nie było Jestem Karolina, mam 17 lat, chodzę do 2 kl. LO :P i lubię robić kolczyki postanowiłam wrzucić fotki, żeby to ktoś obiektywnie ocenił obadajcie, dziewczyny i napiszcie coś dopiero zaczynam i robię podstawową techniką... rozwijam się :p proszę o komenty!

http://karolajna17.fotosik.pl tutaj są wszystkie kolczyki jakie do tej pory zrobiłam nie mogę załadować zalączników...

pozdrawiam *

aha, i ile byście za nie wzięły na allegro? (elementy posrebrzane)

LINK POPRAWIONY! ;D

Edytowane przez ilikeit
Czas edycji: 2007-09-22 o 19:02 Powód: ZŁY LINK
ilikeit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-22, 18:49   #2
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne
Dot.: Kolczyki Ilikeit ;)-oceń ;-)

link otwiera strone rejestracji

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

solagne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-22, 18:51   #3
Lady Eileen
Zadomowienie

GG do Lady Eileen

Zły link podałaś..

Zmniejsz zdjęcia dodaj jako załącznik, bo prawdopodobnie były za duże i dlatego wizaż je odrzucał.

A co do cen to chyba najlepiej zamieśc fotki na "Biżuteryjnym cenniku"..

Mój flickr

Lady Eileen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-22, 19:03   #4
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne

http://karolajna17.fotosik.pl/

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

Stary 2007-09-22, 19:20   #5
Viris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilikeit Pokaż wiadomość

aha, i ile byście za nie wzięły na allegro? (elementy posrebrzane)

Witam serdecznie, za większość pa, był na allegro zaproponowała po 3 zł. Może niektóre za 4 zł. Ale wątpię żeby się sprzedały. I nie traktuj moich słów jako ataku.. ale po prostu zanim coś wystawisz na allegro to zrób coś wyjątkowego, poćwicz trochę. Ja mimo że robię kolczyki trochę dłużej od Ciebie to nie wystawiam praktycznie nic na allegro. Uważam że jest wiele na prawdę pięknych prac wystawionych na tym portalu, a wcale sie nie sprzedają. Więc po co tam jeszcze ja.... Życzę wytrwałości i błyskawicznego rozwoju w biżuteryjkowaniu.

Popracuj na loopikami. Nie mają ładnego kształtu i sprawiają wrażenie niedociśniętych. Musisz też poprawić zdjęcia. Powodzenie w sprzedaży ( przynajmniej a necie) jest zależne także od zdjęć.

18,8 kg mniej od 26.01.2007 . Zamiast XL - M/S
Viris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-22, 19:37   #6
Miśka30
Rozeznanie

Jeżeli mam ocenić- to nie za bardzo mi się podobaja Twoje kolczyki, ale to tylko moje zdanie, trochę w nich mało inwencjitzw twórczej, a większość to nakładanie koralików jeden na drugi, czy taka twórczośc może się podobać, czy ja wiem, może inni Cię docenią, ponoć wszystko znajduje swojego amatora. Zdjęcia też pozostawiają wiele do życzenia. Pracuj, rozwijaj się, pozdrawiam
Stary 2007-09-22, 19:45   #7
Viris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miśka30 Pokaż wiadomość
Jeżeli mam ocenić- to nie za bardzo mi się podobaja Twoje kolczyki, ale to tylko moje zdanie, trochę w nich mało inwencjitzw twórczej, a większość to nakładanie koralików jeden na drugi, czy taka twórczośc może się podobać, czy ja wiem, może inni Cię docenią, ponoć wszystko znajduje swojego amatora. Zdjęcia też pozostawiają wiele do życzenia. Pracuj, rozwijaj się, pozdrawiam
Weź pod uwagę że to początki. Nie każdy od pierwszego dnia robi super biżuterię z najdroższych materiałów i najbardziej wymyślnych konstrukcjach. Bardziej skupiłabym się na technicznych radach co poprawić niż na takich ocenach. Też wg mnie twoje początki nie były biżuteryjnym odkryciem 2007..

Stary 2007-09-22, 20:00   #8
Miśka30
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Viris Pokaż wiadomość
Weź pod uwagę że to początki. Nie każdy od pierwszego dnia robi super biżuterię z najdroższych materiałów i najbardziej wymyślnych konstrukcjach. Bardziej skupiłabym się na technicznych radach co poprawić niż na takich ocenach. Też wg mnie twoje początki nie były biżuteryjnym odkryciem 2007..
Jasne Viris że to początki, ale ja od razu też nie chciałam sprzedawać moich kolczyków na allegro, nawet przez mysl mi to nie przeszło. Oczywiście,że moje początki nie były i nie są odkryciem 2007 roku. Moje słowa nie sa również atakiem, choc tego nie zaznaczyłam tak jak Ty.
Wyraziłam Tylko swoje zdanie i nie chciałam nikogo zniechęcić do robienie biżu, a zachęcic do pracy i rozwoju.
Pozdrawiam
Stary 2007-09-22, 20:01   #9
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne

ważne że pochlonęło cię tworzenie każdy kiedyś zaczynał masz zapał więc powinnaś dalej pracować nad warsztatem

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

Stary 2007-09-22, 21:24   #10
ilikeit
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez solagne Pokaż wiadomość
ważne że pochlonęło cię tworzenie każdy kiedyś zaczynał masz zapał więc powinnaś dalej pracować nad warsztatem
dzięki, wiem- najważniejszy jest zapał a ja lubię to robić
Stary 2007-09-22, 21:26   #11
ilikeit
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Miśka30 Pokaż wiadomość
wiem, ze mało inwencji, poprostu zamawiałam rzeczy pierwszy raz i nie myślałam o kupowaniu rzeczy,które nie wiem do czego służą :P uczę się dzięki za opinię
Stary 2007-09-22, 21:32   #12
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne

ja pamiętam swoje pierwsze zamowienie zupełnie bez głowy potem połowy rzeczy mi brakowało

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

Stary 2007-09-22, 21:35   #13
czarny kot
Zakorzenienie

Tez nie wiedzialam, ale liczy sie inwencja. A wiekszosc twoich prac jest na jedno kopyto: duzy koralik, maly koralik, znowu duzy i wystajacy na gorze drucik. Pokombinuj. Mozesz wygiac jakas forme z drutu, zrobic prosty lancuszek z ogniwek itp itd... Mozliosci jest duzo, nawet przy bardzo prostych materialach. I jeszcze popracuj nad loopikami, narazie przypominaja zagiety drucik.

Nad sprzedaza gdziekolwiek poczekala bym jeszcze. Przynajmniej az prace beda technicznie dobre. Bo jak narazie jeszcze nie masz wprawionej reki.

Wątek z biżuterią
czarny kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-22, 21:55   #14
agaa_p
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilikeit Pokaż wiadomość
wiem, ze mało inwencji, poprostu zamawiałam rzeczy pierwszy raz i nie myślałam o kupowaniu rzeczy,które nie wiem do czego służą :P uczę się dzięki za opinię
ech słońce, i Ty piszesz, że lubisz to robić? coś nie tak. Wygląda na to, że wyczuwasz "łatwy" biznes. Zapewniam CIę, że takim nie jest. Życzę jednak wytrwałości. Tu na forum znajdziesz wiele wskazówek, które pomogą udoskonalić warsztat
agaa_p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 00:09   #15
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Viris Pokaż wiadomość
Witam serdecznie, za większość pa, był na allegro zaproponowała po 3 zł. Może niektóre za 4 zł. Ale wątpię żeby się sprzedały. I nie traktuj moich słów jako ataku.. ale po prostu zanim coś wystawisz na allegro to zrób coś wyjątkowego, poćwicz trochę. Ja mimo że robię kolczyki trochę dłużej od Ciebie to nie wystawiam praktycznie nic na allegro. Uważam że jest wiele na prawdę pięknych prac wystawionych na tym portalu, a wcale sie nie sprzedają. Więc po co tam jeszcze ja.... Życzę wytrwałości i błyskawicznego rozwoju w biżuteryjkowaniu.

Popracuj na loopikami. Nie mają ładnego kształtu i sprawiają wrażenie niedociśniętych. Musisz też poprawić zdjęcia. Powodzenie w sprzedaży ( przynajmniej a necie) jest zależne także od zdjęć.
Nie jestem autorytetem w kwestii wykonywania bizuterii ale wiem, ze na allegro oprocz super genialnej bizuterii hand made (sama kupowalam wiele razy) sa tez prace (na moje oko) bardzo nieudane i prezentujace totalne niedoswiadczenie i brak inwencji tworczej ich autorow. Moim skromnym zdaniem kolczyki autorki watku wcale nie sa najgorsze, a powiem wiecej niezle (choc kompletnie nie w moim stylu - jak ktos slusznie zauwazyl takie nakladanie koralikow na siebie i zgadzam sie z tym), co nie zmienia faktu, ze jesli chcialaby je sprzedawac moze znalezc chetnych na kupno.
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 07:48   #16
Viris
Zakorzenienie

No tak, jest na allegro dużo gów...na i trzeba jeszcze dołożyć bo za mało Sory, ale po co wystawiać coś co nawet po kosztach materiałów nie jest atrakcyjne, a jak się jeszcze ma zapłacić za przesyłkę to już w ogóle masakra? To miałam na myśli pisząc tamten post. Ze wyjątkowych rzeczy trochę już jest, ale toną w ogromie szitu które tam wstawiają dziewczęta robiące biżuterię 3 godziny.

Stary 2007-09-23, 11:10   #17
iguana_night
Zadomowienie

Jak mam być szczera to nie podobają mi się żadne z Twoich kolczyków... no może ostatecznie te ale po co wszędzie ten goły drucik? Ja mam chyba jakąś manię na tym punkcie, ale nie nawidzę gołego drucika... Sama zrobilam chyba tylko 2 pary kolczyków w taki sposób.. Naprawdę radzę Ci wcześniej kończyć kolczyka i trochę je urozmaicić... nie musi być cały czas a b a b przecież już nawet jak nie masz inwencji to raz zrób odwrotnie raz jakieś krótsze itd.. Mam jeszcze pytanie jak długo robisz biżuterię? bo się nie doczytałam..

EDIT: I radzę Ci choćby dla własnego honoru narazie nie wystawiać tych kolczyków na allegro..

iguana_night jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 11:31   #18
lee_monka
Wtajemniczenie

GG do lee_monka

kolczyki to moe trochę za duże słowo kup jakis tani drut i ćwicz lupy-to raz dwa-nie zostawiaj takiego glego drutu, bo ajjj
trzy-szukaj inspiracji, różnych wzorów, bo tu jest właściwie jeden wzór wykorzystany
i naprawdę nie śpiesz się ze sprzedażą, najpierw się trochę poucz, potem będziesz sprzedawać (może)

biorę udział w konkursie welli kto ma ochotę zagłosować, będzie mi miło
lee_monka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 12:11   #19
joanna_k
Joanna d'Moder

na Twoje nieszczęscie kliknęłam na kolczyki,które miały podaną cenę.Na wizażu reklama jest niedozwolona,a za taką właśnie uważamy m.in. opisy "kolczyki,za 8zł puszczę".Usuń link i wklej zdjęcia do wątku,w przeciwnym razie zamknę wątek i dam upomnienie.
Stary 2007-09-23, 14:24   #20
ilikeit
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez joanna_k Pokaż wiadomość
na Twoje nieszczęscie kliknęłam na kolczyki,które miały podaną cenę.Na wizażu reklama jest niedozwolona,a za taką właśnie uważamy m.in. opisy "kolczyki,za 8zł puszczę".Usuń link i wklej zdjęcia do wątku,w przeciwnym razie zamknę wątek i dam upomnienie.
usunęłam ceny z fotosika. czy teraz będzie OK? strasznie dużo bym musiała kopiwać tych linków do fotek... a teraz to już chyba nie reklama,nie? :p
Stary 2007-09-23, 19:18   #21
camika
Raczkowanie

hmm... Jeśli to pierwsze prace to nie jest źle, szkoda tylko że nastawiasz się od razu na handel! To chyba nie tylko na tym polega. Jeśli chodzi o allegro to konkurencja jest niesamowita! Stron z kolczykami ponad 6853 (wlasnie tam spojrzalam !), więc nie oszukujmy się - jeśli nie wystawisz przedmiotu na wyróżnienie (koszt 12zł), to zanim go ktos znajdzie w tej ilości stron - skończy się Tobie aukcja. Ale generalnie - ok. Głównym celem jest frajda a nie zarobek - takie jest moje zdanie
Stary 2007-09-23, 20:07   #22
Kirhia
Raczkowanie

GG do Kirhia

Zgadzam się z Camilką - swoje prace staram się wykonywać pod kątem tego co mi się podoba, a nie żeby się sprzedało zwłaszcza, że siedzę w tym na poważnie od paru miesięcy i myślę, że nie wykombinowałam niczego co odbiegałoby od standardów większości allegrowych kolczyków - w końcu na razie szukam inspiracji.
Kirhia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-24, 08:47   #23
naila
Zakorzenienie

Nie chcę, żebyś się zniechęciła, ale uważam, że jeszcze dużo pracy przed Tobą.. Zacznij od wyćwiczenia równych, pełnych i ładnych loopików.. przechodząc przez ciekawe własne pomysły ... dojdź do instrukcji robienia zdjęć, układu i kompozycji oraz obróbki zdjęć..

Zapał i chęci są, a one są b. ważne!

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-24, 16:42   #24
ilikeit
Przyczajenie

Cool Dot.: Kolczyki Ilikeit ;)-oceń ;-)

Cytat:
Napisane przez camika Pokaż wiadomość
hmm... Jeśli to pierwsze prace to nie jest źle, szkoda tylko że nastawiasz się od razu na handel! To chyba nie tylko na tym polega. Jeśli chodzi o allegro to konkurencja jest niesamowita! Stron z kolczykami ponad 6853 (wlasnie tam spojrzalam !), więc nie oszukujmy się - jeśli nie wystawisz przedmiotu na wyróżnienie (koszt 12zł), to zanim go ktos znajdzie w tej ilości stron - skończy się Tobie aukcja. Ale generalnie - ok. Głównym celem jest frajda a nie zarobek - takie jest moje zdanie

Dzięki za pocieszenie wiem, ze nie są złe, gdzieś widziałam kolczyki droższe i BRZYDSZE od moich- taak brzydsze ;] bynajmniej zdaniem moim i jeszcZe paru osób WIEM, ŻE LICZY SIĘ FRAJDA, ALE SKĄDŚ MUSZĘ BRAĆ KASĘ NA KUPOWANIE MATERIAŁÓW I NIE OBJEŻDŻAJCIE MNIE TAK :P to były kolczyki wykonane z pierwszego zamówienia, zamówiłam podstawowe materiały.

btw kilka par kolczyków sprzedałam już znajomym ;]

pozdro.
Stary 2007-09-24, 17:03   #25
iguana_night
Zadomowienie

Z tego co piszesz wywnioskowałam, że za nic masz rozwijanie swoich jakiś wizji twórczych a chodzi Ci tylko o pieniądze.. A wg. mnie to złe podejście i pewnie za krótki czas przejdzie Ci zapał do robienia biżuteri..

iguana_night jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-24, 19:03   #26
Tońka
Zakorzenienie

GG do Tońka

Ja na początku nie myślałam o sprzedaży. Zrobiłam dla siebie, paru koleżanek. Dopiero potem zaczęłam stopniowo rozrzucać po rodzinie, znajomych. I to po tym, jak nauczyłam się robić porządne loopy i jakieś ciekawsze formy, niż kilka koralików nanizanym na drucik. A wszytsko musiałam z początku kupować za własne kieszonkowe. Sporo kasy wyszło wtedy z kieszeni.

A, żeby uniknąć nieścisłości - zaczynałam, jak miałam 15 lat, teraz też już jestem w 2 LO.
Tońka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-24, 19:16   #27
monius9
Zakorzenienie

a ja [do tej pory tak mam, tylko teraz w mniejszym stopniu] jak pierwszy raz sprzedałam jakieś kolczyki to potem miałam wyrzuty sumienia, że jak ja mogłam MOJE kolczyki komuś sprzedać Nawet jeśli były różowe albo inne których nigdy bym nie założyła

Edytowane przez monius9
Czas edycji: 2007-09-24 o 19:17 Powód: jak zwykle - literówka
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-25, 01:50   #28
Serso___
Przyczajenie

Aż mi się żal zrobiło Ilikeit! Rób te kolczyki skoro sprawia Ci to przyjemność! Jak na pierwsze próby to wcale nieźle sobie radzisz! Dla mnie kolczyki są najtrudniejsze do zaprojektowania i z tego co oglądam na tym forum, nie tylko dla mnie
Serso___ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-25, 06:56   #29
Achnes
Zadomowienie

Ja czasem przestaję się dziwić ludziom jak samo słowo "hand made" kojarzy im się z tandetą, jak zobaczyli chociażby parę takich prac...
Dziewczyno, w tym nie chodzi o to, żeby zamawiać za 200 zł co tydzień :/ Tak sobie nie wyrobisz ani "nazwiska", ani warsztatu. W końcu Twoje koleżanki trafią na kogoś kto robi naprawdę coś dobrego i na Twoje nawet nie spojrzą. Przykro mi, ale taka prawda. Loopy są tragiczne, pomysły jeszcze gorsze, bo praktycznie wszystkie takie same. Kup na allegro szpilki, czy chociażby na miedzianym drucie ćwicz wyginanie loopów, na kartce rozrysowuj projekty. Może zamiast 10 czarnych szklanych kulek warto kupić jakiś 1 minerał, dodać jakąś przekładę, swarka, przyciąć i zrobić ŁADNY loop to i klientki bardziej docenią, i wizażanki mniej zjedzą.
Achnes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-25, 08:24   #30
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Wiadomo początki....... No ale co do allegro.. ja od jakiegoś czasu wystawiam tam swoją biżuterię..... i wiecie co?? tam ludzie potrafią kupić takie kolczyki za 10zł... albo więcej......
Widziałam też,jak ludzie kupowali kolczyki z szklanych perełek i kawałka linki za bagatela 42zł! Czasem się zastanawiam jak to się dzieje....

Nad loopami musisz popracować, to fakt..... ogólnie więcej inwencji.. i na prawdę, nie nastawiaj się od razu na wielkie pieniądze ( oczywiście są ważne, bo za coś trzeba kupować nowe materiały) ale staraj się na razie szlifować warsztat... tu nie chodzi o ilość a o jakość..... zrób 1 starannie wykonaną parę kolczyków i sprzedaj za 10 zł, niż zrób 3 i miej też ok 10 zł..... robiąc staranniej zaoszczędzisz pieniądze ( mniej materiałów zużyjesz na 1 parę niż na 3)
Życzę wytrwałości
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości