![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Kolczyki Ilikeit ;)-oceń ;-)Hello! ;-) Może się przedstawię, żeby nie było ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://karolajna17.fotosik.pl tutaj są wszystkie kolczyki jakie do tej pory zrobiłam ![]() ![]() pozdrawiam ![]() ![]() aha, i ile byście za nie wzięły na allegro? (elementy posrebrzane) LINK POPRAWIONY! ;D Edytowane przez ilikeit Czas edycji: 2007-09-22 o 19:02 Powód: ZŁY LINK |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolczyki Ilikeit ;)-oceń ;-)
link otwiera strone rejestracji
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Zły link podałaś..
![]() Zmniejsz zdjęcia dodaj jako załącznik, bo prawdopodobnie były za duże i dlatego wizaż je odrzucał. A co do cen to chyba najlepiej zamieśc fotki na "Biżuteryjnym cenniku".. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie, za większość pa, był na allegro zaproponowała po 3 zł. Może niektóre za 4 zł. Ale wątpię żeby się sprzedały. I nie traktuj moich słów jako ataku.. ale po prostu zanim coś wystawisz na allegro to zrób coś wyjątkowego, poćwicz trochę. Ja mimo że robię kolczyki trochę dłużej od Ciebie to nie wystawiam praktycznie nic na allegro. Uważam że jest wiele na prawdę pięknych prac wystawionych na tym portalu, a wcale sie nie sprzedają. Więc po co tam jeszcze ja.... Życzę wytrwałości i błyskawicznego rozwoju w biżuteryjkowaniu.
Popracuj na loopikami. Nie mają ładnego kształtu i sprawiają wrażenie niedociśniętych. Musisz też poprawić zdjęcia. Powodzenie w sprzedaży ( przynajmniej a necie) jest zależne także od zdjęć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Jeżeli mam ocenić- to nie za bardzo mi się podobaja Twoje kolczyki, ale to tylko moje zdanie, trochę w nich mało inwencji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wyraziłam Tylko swoje zdanie i nie chciałam nikogo zniechęcić do robienie biżu, a zachęcic do pracy i rozwoju. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ważne że pochlonęło cię tworzenie każdy kiedyś zaczynał masz zapał więc powinnaś dalej pracować nad warsztatem
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ja pamiętam swoje pierwsze zamowienie zupełnie bez głowy potem połowy rzeczy mi brakowało
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Tez nie wiedzialam, ale liczy sie inwencja. A wiekszosc twoich prac jest na jedno kopyto: duzy koralik, maly koralik, znowu duzy i wystajacy na gorze drucik. Pokombinuj. Mozesz wygiac jakas forme z drutu, zrobic prosty lancuszek z ogniwek itp itd... Mozliosci jest duzo, nawet przy bardzo prostych materialach. I jeszcze popracuj nad loopikami, narazie przypominaja zagiety drucik.
Nad sprzedaza gdziekolwiek poczekala bym jeszcze. Przynajmniej az prace beda technicznie dobre. Bo jak narazie jeszcze nie masz wprawionej reki.
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ech słońce, i Ty piszesz, że lubisz to robić? coś nie tak. Wygląda na to, że wyczuwasz "łatwy" biznes. Zapewniam CIę, że takim nie jest. Życzę jednak wytrwałości. Tu na forum znajdziesz wiele wskazówek, które pomogą udoskonalić warsztat
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
No tak, jest na allegro dużo gów...na i trzeba jeszcze dołożyć bo za mało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Jak mam być szczera to nie podobają mi się żadne z Twoich kolczyków... no może ostatecznie te ale po co wszędzie ten goły drucik? Ja mam chyba jakąś manię na tym punkcie, ale nie nawidzę gołego drucika... Sama zrobilam chyba tylko 2 pary kolczyków w taki sposób.. Naprawdę radzę Ci wcześniej kończyć kolczyka i trochę je urozmaicić... nie musi być cały czas a b a b przecież już nawet jak nie masz inwencji to raz zrób odwrotnie raz jakieś krótsze itd.. Mam jeszcze pytanie jak długo robisz biżuterię? bo się nie doczytałam..
EDIT: I radzę Ci choćby dla własnego honoru narazie nie wystawiać tych kolczyków na allegro..
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
kolczyki to moe trochę za duże słowo
![]() ![]() ![]() trzy-szukaj inspiracji, różnych wzorów, bo tu jest właściwie jeden wzór wykorzystany ![]() i naprawdę nie śpiesz się ze sprzedażą, najpierw się trochę poucz, potem będziesz sprzedawać (może ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Joanna d'Moder
|
na Twoje nieszczęscie kliknęłam na kolczyki,które miały podaną cenę.Na wizażu reklama jest niedozwolona,a za taką właśnie uważamy m.in. opisy "kolczyki,za 8zł puszczę".Usuń link i wklej zdjęcia do wątku,w przeciwnym razie zamknę wątek i dam upomnienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
usunęłam ceny z fotosika. czy teraz będzie OK? strasznie dużo bym musiała kopiwać tych linków do fotek... a teraz to już chyba nie reklama,nie? :p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
hmm... Jeśli to pierwsze prace to nie jest źle, szkoda tylko że nastawiasz się od razu na handel! To chyba nie tylko na tym polega. Jeśli chodzi o allegro to konkurencja jest niesamowita! Stron z kolczykami ponad 6853 (wlasnie tam spojrzalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z Camilką - swoje prace staram się wykonywać pod kątem tego co mi się podoba, a nie żeby się sprzedało zwłaszcza, że siedzę w tym na poważnie od paru miesięcy i myślę, że nie wykombinowałam niczego co odbiegałoby od standardów większości allegrowych kolczyków - w końcu na razie szukam inspiracji.
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Nie chcę, żebyś się zniechęciła, ale uważam, że jeszcze dużo pracy przed Tobą.. Zacznij od wyćwiczenia równych, pełnych i ładnych loopików.. przechodząc przez ciekawe własne pomysły ... dojdź do instrukcji robienia zdjęć, układu i kompozycji oraz obróbki zdjęć..
Zapał i chęci są, a one są b. ważne! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Dzięki za pocieszenie ![]() ![]() btw kilka par kolczyków sprzedałam już znajomym ;] pozdro. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Z tego co piszesz wywnioskowałam, że za nic masz rozwijanie swoich jakiś wizji twórczych a chodzi Ci tylko o pieniądze.. A wg. mnie to złe podejście i pewnie za krótki czas przejdzie Ci zapał do robienia biżuteri..
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja na początku nie myślałam o sprzedaży. Zrobiłam dla siebie, paru koleżanek. Dopiero potem zaczęłam stopniowo rozrzucać po rodzinie, znajomych. I to po tym, jak nauczyłam się robić porządne loopy i jakieś ciekawsze formy, niż kilka koralików nanizanym na drucik.
![]() A, żeby uniknąć nieścisłości - zaczynałam, jak miałam 15 lat, teraz też już jestem w 2 LO. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
a ja [do tej pory tak mam, tylko teraz w mniejszym stopniu] jak pierwszy raz sprzedałam jakieś kolczyki to potem miałam wyrzuty sumienia, że jak ja mogłam MOJE kolczyki komuś sprzedać
![]() ![]() Edytowane przez monius9 Czas edycji: 2007-09-24 o 19:17 Powód: jak zwykle - literówka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Aż mi się żal zrobiło Ilikeit! Rób te kolczyki skoro sprawia Ci to przyjemność! Jak na pierwsze próby to wcale nieźle sobie radzisz! Dla mnie kolczyki są najtrudniejsze do zaprojektowania i z tego co oglądam na tym forum, nie tylko dla mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Ja czasem przestaję się dziwić ludziom jak samo słowo "hand made" kojarzy im się z tandetą, jak zobaczyli chociażby parę takich prac...
Dziewczyno, w tym nie chodzi o to, żeby zamawiać za 200 zł co tydzień :/ Tak sobie nie wyrobisz ani "nazwiska", ani warsztatu. W końcu Twoje koleżanki trafią na kogoś kto robi naprawdę coś dobrego i na Twoje nawet nie spojrzą. Przykro mi, ale taka prawda. Loopy są tragiczne, pomysły jeszcze gorsze, bo praktycznie wszystkie takie same. Kup na allegro szpilki, czy chociażby na miedzianym drucie ćwicz wyginanie loopów, na kartce rozrysowuj projekty. Może zamiast 10 czarnych szklanych kulek warto kupić jakiś 1 minerał, dodać jakąś przekładę, swarka, przyciąć i zrobić ŁADNY loop to i klientki bardziej docenią, i wizażanki mniej zjedzą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Wiadomo początki....... No ale co do allegro.. ja od jakiegoś czasu wystawiam tam swoją biżuterię..... i wiecie co?? tam ludzie potrafią kupić takie kolczyki za 10zł... albo więcej......
Widziałam też,jak ludzie kupowali kolczyki z szklanych perełek i kawałka linki za bagatela 42zł! Czasem się zastanawiam jak to się dzieje.... Nad loopami musisz popracować, to fakt..... ogólnie więcej inwencji.. i na prawdę, nie nastawiaj się od razu na wielkie pieniądze ( oczywiście są ważne, bo za coś trzeba kupować nowe materiały) ale staraj się na razie szlifować warsztat... tu nie chodzi o ilość a o jakość..... zrób 1 starannie wykonaną parę kolczyków i sprzedaj za 10 zł, niż zrób 3 i miej też ok 10 zł..... robiąc staranniej zaoszczędzisz pieniądze ( mniej materiałów zużyjesz na 1 parę niż na 3) Życzę wytrwałości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.