![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Tipsy zel
Do czego sluzy ten zel bo juz sie w nich pogubiłam http://allegro.pl/item290340444_5ml_...sy_i_zele.html
A czy to prawda ze jak sie nalozy na paznokcie zel to wtedy sie nie łamią i nie rozdwajają? I szybciej rosną? ![]()
![]() |
#2 |
La Moderatoiure
|
Dot.: Tipsy zel
Ten żel wykorzystuje się przy metodzie żelowej przedłużania paznokci.
Sama nie będziesz umiała się nim posługiwać. Aby to zrobić trzeba iśc na kurs. Bądź przedłużyć sobie paznokcie u stylistki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Chcesz to kupić?
Cytat:
![]() Jak nałoży się na paznokcie żel, to się nie łamią, chyba, że wsadzisz je między drzwi np, albo będziesz otwierać nimi pszki itp ![]() Nie mają się jak rozdwajać pod żelem, ale po ściągnięciu go prawdopodobnie znowu zaczną się rozdwajać, bo żel to nie lekarstwo. Nie rosną szybciej, jedynie są chronione przez żel, więc mogą urosnąć spokojnie, bez łamania, swoim tempem. A ten żel w teorii służy do przedłużania paznokci, ale nie wiem, jak to z takim wynalazkiem byłoby w praktyce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
http://www.allegro.pl/item294055705_...5ml.htmljEDNAK TEN ZAMOWILAM ;P
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dziecko a co ty z nim zrobisz?
![]() zniszczysz sobie paznokcie tylko idz do kosmetyczki albo kup w drogerii odżywkę do paznokci.. a nie żel... masz do tego akcesoria? lampę? pędzelek? pilniki? nie masz .... sama ciężko myślę czy kupować startowy czy dam rade a ta sobie żel kupi... gratuluje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
jak juz koniecznie allegro
http://allegro.pl/item289667134_sall..._as_nails.html http://allegro.pl/item293046139_zlot..._miracle_.html tego obecnie używam i wzmacnia paznokcie http://allegro.pl/item289062972_2_w_...ly_hansen.html tego używałam i też bardzo dobre żel... ehhh... odżywka nie żel... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ej bez przesady wiem co robie i mnie nie pouczaj bo od tego są inni ;p Mam pędzelek pilniki a lampy nie mam bo kumepla ja wziela mamy razem wiec skad mozesz wiedziec ze nie mam ? LOL Ok dzięki ; p
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
pytasz się do czego służy ten żel. więc chyba nie bardzo wiesz co robisz
![]() a inni to znaczy kto ![]() ![]() ![]() miłego żelowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja tez jestem taka :P Wlasnie dzis zamowilam na allegro tipsy zel ozdoby , blok polerski pilniki mam ale kupie u mnie w drogeri nowe. No i mam probelm z lampą kumeplka mowi ze nie dziala;/ Musze kupic nowa ale kasy brak..a jak sądzicie sam zel wyschnie , bo czytalam ze wyschnie ale trzeba dlugo czekac pisalo w jakies gazecie o paznokciach ? Ok dzieki za odpowiedzi xD pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
nie wyschnie. przynajmniej nie tak jak byś chciała. bzdury jakieś piszą ...
jednak radziłabym tak jak dziewczyny wyżej - idz na kurs albo do kosmetyczki... bo możesz sobie narobić szkód a szkoda by było przecież prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ona_szalona14 widzisz, tak to jest z zakupami na allegro, spróbujcie chociaż reklamować tę lampę
![]() A pilniki z drogerii nie nadają się do pracy z żelem. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Tak? A z jakiej? i Jakiej firmy? Ja w drogeriach nie widziałam dobrych pilników, co prawda nie szukam ich tam namiętnie, ale jednak....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
ode mnie tylko:
![]()
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
złe przygotowanie płytki, złe przedłużenie, złe jakość produktów: wybierz sobie, my nie jesteśmy w stanie tego stwierdzić, dlaczego jest zapowietrzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zel nie schnie, a sie utwardza w lampie UV. Pilnikami z drogerii nie opracujesz zelowych paznokci. Jesli sie uparlas, ze kurs Ci nie potrzebny, bo "wiesz co robisz" to dlaczego zadajesz pytania o podstawowe rzeczy? Wlasnie tego ucza na kursie. Zrobisz sobie krzywde. Jestes pewna, ze pedzelki i cala reszta, na ktora wydalas kase w ogole nadaje sie do robienia paznokci? Za pieniadze, ktore wydalas na to wszystko mialabys przedluzone pazurki u profesjonalistki ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Natura pilniki : nazwa "MIX" pędzelki : "KEMPISTY" Tam kupują dobre kosmetyczki akcesoria ;P
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
czesc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Na forum nie uczymy przedłużania paznokci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
szkoda
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Żele z pewnością są z dobrej firmy. jest to Nails Company. Jak zawsze piłuję skórki frezarką, a płytkę paznokcia pilnikiem i blokiem. i nie wiem jaka może być przyczyna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
czy żel emmi neil germany jest dobry ? tak szczerze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tutaj mam takie wskazowki ktore byly w książeczce: Zestaw: 1.Lampa UV 2.Żel jednofazowy 3.Żel budujący 4.Zel wykańczający 5.Pendzelek do nakładania żelu 6.Rolka wacików do wycierania masy żelowej 7.Tipsy 8.Klei do tipsów 9.Blok polerski 10.CLEANER 11.Gilotyna, pilniki, patyczki, itp 1.Paznokieć naturalny spolerować biały blokiem polerskim na matowo (zmatować) 2.Do każdego paznokcia dopasować tips. 3.Nałożyć klej tylko na wycięcie tipsa(do linii krzywej „C” ![]() 5.Skrócić tips za pomocą gilotyny, spiłować do odpowiedniej dla siebie długości 6.Tips należy spolerować blokiem- zmatować 7.Przejście między tipsem a paznokciem naturalnym- spiłować pilnikiem (żeby nie było widać tego przejścia między tipsem a paznokciem naturalnym jak się pokryje żelem) 8.Zmyć CLEANEREM (zmywaczem) 9.Nałożyć cienką warstwę żelu jednofazowego 10.Żel utwardzić pod lampą UV przez 2-3min 11.CLEANEREM zmyć delikatnie warstwę skroploną, aby się nie kleiła. 12. Nałożyć żel budujący (kolor obojętny-różowy, przeźroczysty), nieco więcej dodać żelu na końcówki paznokcia. 13. Utwardzić pod lampą UV 2-3 min. 14.CLEANEREM przetrzeć warstwę skroploną 15.Żel wykańczający 16. Żel utwardzić pod lampą UV przez 2-3min 17. CLEANEREM zmyć delikatnie warstwę skroploną, aby się nie kleiła.
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Kochane witam was wszystkie serdecznie, czytam i oczom nie wierze przecież te tipsy i żele to nie jest jakiś granat że strach do ręki wziąć ja znam grono kobiet które same zakładają sobie paznokcie i nigdy nie były na żadnych kursach a efekty wyśmienite tak więc nie rozumiem po co ta cała propaganda , przecież nie każdego stać na taki kurs. Myślę że większość która tak pisze boi się że za chwile nikt nie będzie korzystał z ich usług i że same sobie kobiety z tym dają rade.
![]() acha i jeszcze jedno to po co te forum agosia przecież trzeba jeden drugiemu pomagac nie bój się nikt ci pracy nie zabierze ![]() Edytowane przez Agoosia Czas edycji: 2008-01-17 o 08:46 Powód: post pod postem - proszę korzystać z opcji edycji i multicytowania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Dziwna ta instrukcja, gdybym nie miała z tym do czynienia to za cholere nic bym nie pojęła!
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
"Warstwa skroplona" rulez
![]()
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Warstwa skroplona
![]() Ja chyba jakas niedouczona jestem ![]() Powtorze jeszcze raz: stylizcj paznokci ani np. fryzjerstwa nie nauczysz sie z ksiazek, gazet, forum interneowych ani innych tego typu zrodel.
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.