|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jaką Suknię ślubną Wybrać...?
Mam pytanie czy jako przyszłe Panny Młode skorzytałybyście z usług stylistki Personal Shopper która doradziłaby Wam w ktorej sukni wyglądacie najlepie i dobrałaby dodatki /buty, bukiet.../ a także przedstawiłaby swoją wizję uioru Pana Młodego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaką Suknię ślubną Wybrać...?
ja osobiscie bym nie skozystala, liczylabym na swoj gust, a pozatym drazni mnie gdy ktos do czegos mnie przkonyje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
to jakies badanie rynku???
przy wyborze sukni sluchałam opinii innych ale żebym miala kogoś do tego wynajmować-zatrudniać to bez przesady... Chyba tylko bliskie osoby potrafią powiedziec nie tylko czy komuś w czymś ladnie ale też czy pasuje do niego jako osoby. Najlepszy komplement jaki usłyszalam o mojej sukni to taki, że pasowała do mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A Ty?
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja skorzystałabym! Choć jestem sama stylistką i projektantem ubioru jednak zawsze oko obiektywnej osoby nie zaszkodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie skorzystała, nie chciałabym, żeby ktoś za pieniądze myślał za mnie.
Wolę pomoc najbliższych mi osób, znajomych, siostry czy samego partnera, który potrafi idealnie dobrać mi coś pod mój gust ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja osobiscie nie. Znam siebie, swoja figure, wiem, jaki mam typ urody, charakter... Dopasowalam wszystko do charakteru uroczystosci i pory roku... Znalazlam 3 propozycje i skonsultowalam sie z 2 najblizszymi mi osobami. Zgodnym chorem stwierdzilysmy, ze ta bedzie najbardziej do mnie pasowac.
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Nie skorzystałabym. Wolę, żeby najbliższe mi osoby (np.Mama) doradzały one zawsze powiedzą szczerze i to do bólu czy w danej sukni jest mi dobrze, bo w końcu zalezy im na tym, żebym wyglądała pięknie w tym dniu
![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
A ja zastanowilabym sie. To ze place takiej osobie oznacza, ze musi wykonac dla mnie jakas prace. Oczekiwalabym od takiej osoby tego ze:
a) wyslucha mnie i podejdzie do pracy patrzac przez moj pryzmat b) bedzie miala dobre rozeznanie w aktualnie panujacych trendach c) laczac dwa powyzsze dobierze wszystko zgodnie z moim gustem i trendami, bo przeciez takiej osobie nie zalezy na tym by mi cos wcisnac, lecz by mnie zadowolic d) ominie mnie bieganie po sklepach Mama / ciocia / kolezanki moga powiedziec "ladna ta suknia, bierz ja" wedlug swoich upodoban, i nie wiedzac ze taka suknia jest oklepana, powiela sie w kolecjach z kilku lat itd. Do tego dobiora bizuterie ktora jest piekna, ale nijak ma sie do sukni. Wszystko zalezy od tego, czego szukacie.
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę jest tak trudno dobrać dla siebie odpowiednią biżuterię, bukiet itp i rezygnować z pomocy bliskich, florystów pracujących w kwiaciarniach na rzecz stylistki? ![]() Gdybym wybierała kogoś do pomocy to na pewno nie pierwszą lepszą osobę do towarzystwa, ale np moją siostrę, która jest już po ślubie i naprawdę może z perspektywy czasu przestrzec mnie przed różnymi czynnikami, obiektywnym okiem doradzić. ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osobiście nie skorzystałabym, gdyż: a) od początku wiedziałam czego chcę i jaka ma być moja wymarzona suknia b) nie mam figury dla której byłaby potrzebna niewiadomo jaka korekta ![]() c) wolałam wybierać suknię z zaufaną osobą i uważam, że padło na na prawdę śliczną sukienkę d) koszty - wolałabym przeznaczyć te pieniądze na coś co bardziej będzie mi potrzebne, choćby profesjonalny makijaż, nowy kosmetyk, perfumy ![]() Choć nie twierdzę do końca, że to jest głupi pomysł. Myślę, że dziewczyny z "trudną" figurą, które nie mogą się zdecydować co wybrać, mogłyby się zdecydować na takie rozwiazanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym się zastanowiła, gdybym miała jakieś poważne problemy, chociaż taki profesjonalista miałby ze mną niełatwe zadanie, bo jestem bardzo krytyczna i na pewno nie uległabym sugestiom, do których nie byłabym w 100% przekonana. No i jeszcze kwestia finansowa, nie wiem, czy nie wolałabym przeznaczyć tych pieniędzy na jakąś atrakcję dla gości.
A po za tym miałam już wesele i byłam bardzo zadowolona ze swojego wyglądu i wszystkich dodatków, niczego bym nie zmieniła, wizaż i porady najbliższych w zupełności wystarczyły, więc wiem, że bez profesjonalisty też można sobie poradzić. A po za tym musiałabym mieć do takiej osoby stuprocentowe zaufanie, bo to w końcu dodatkowe ogniwo w ślubnych przygotowaniach- następna osoba, która może coś zawalić.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
gdybym trafila na profesjonaliste/tke to tak.
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
A ja mam niezbyt dobre doswiadczenia z profesjonalną stylistką i wolę polegać na własnym guście. Przez tyle lat wypracowałam sobie styl i wiem w czym jest mi dobrze a w czym zdecydowanie nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Magda
|
ja bym sie nie zdecydowala, suknia slubna ma byc suknia moich marzen. Ja swoja suknie wybralam sama i juz gdy ja zobaczylam pierwszy raz wiedzialam, ze to TA i zadna inna
![]() Do stylistki za to chetnie zwrocilabym sie o pomoc w dopasowaniu fryzury i makijazu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
![]()
Jest tyle wydatków związanych z przygotowaniem ślubu i wesela, że nie wymyślałabym już kolejnych kosztów, które uważam za zbędne, no chyba, że nie wiedziałabym już co robić z pieniędzmi jak bym miała ich za dużo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.