|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Farbowanie odrostów inaczej niż zwykle
Witam!
Mam pewien problem... Otóż moje włosy są dość niesforne i skore do przesuszania się. Któregoś razu pofarbowałam je całe bardzo jasnym blondem. Wyglądałam jak kurczak (dobrze, że używałam szaponów usuwających ten żółtawy odcień bo pewnie wyglądałabym okropnie). Włosy miałam przesuszone. Aktualnie po użyciu maseczek, olejków i innych takich wracają do siebie. I tak ostatnio włosy farbowałam we wrześniu... Jak się domyślacie, Drogie Wizażanki mam dość spore odrosty... To prawda. Chciałabym zafarbować moje włosy na jasny, popielaty blond (wtedy zakryje te żółte - bo jednak zostały trochę żółte, nigdy się tego nie usunie), ale co z odrostami? Mój naturalny kolor włosów to ciemny blond... Myślałam o tym, żeby zafarbować odrosty henną blond a potem całe włosy daną farbą. Co o tym myślicie? Czy to dobry pomysł? Chyba, że doradzicie mi coś innego. Fryzjer odpada bo farbowanie kosztuje dużo pieniędzy i po prostu mnie nie stać. Jeśli ten temat już się pojawił to od razu go zamykajcie i odsyłajcie do danego tematu! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Farbowanie odrostów inaczej niż zwykle
Po pierwsze henna blond nie rozjaśnia, nada jedynie żółtawo-pomarańczowy blask. Po drugie, włosy potraktowane ziołami nie przyjmą farby chemicznej. Będziesz musiała odczekać jakieś 4-6 miesięcy.
Samodzielnie niestety nie wyrównasz odcienia włosów naturalnych i farbowanych, gdyż sam odrost wymaga wstępnego rozjasnienia. Dopiero potem można na całą długość czupryny nałożyć interesujący Cię kolor. W innym wypadku na odrostach uzyskasz zółć/pomarańcz, a na reszcie jasny blond. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
po farbach ziołowych nie mozna używać tych chemicznych...koleżanka tak zrobiła i wyszły jej ZIELONE
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Czyli na odrosty najpierw użyć rozjaśniacza a potem interesującej mnie farby? Całe włosy nie ulegną zniszczeniu, bo rozjaśniacz dałabym tylko na odrosty, więc czy to mogłoby być dobre rozwiązanie?
A w ogóle to bardzo dziękuję, że powiedziałyście mi o tej hennie bo bym się nieźle wpakowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja to chyba na twoim miejscu przefarbowała całe włosy na ciemny blond albo jasny brąz i poczekała aż te utleniane odrosną i się zregenerują.
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Tylko, że na tych jasnych blond to wyszedłby mi pewnie pomarańczowy albo jakiś rudy... :/ Zresztą mi takie kolory nie pasują za bardzo, ewentualnie ciemny blond, ale ja chcę mieć jasne włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
to może zrób sobie baleyage janobrązowo-blond? wtedy ukryjesz odrosty a nie będziesz musiała całych rozjaśniać. Pozatym jakbyś zrobiła to u dobrego fryzjera to nie wyszedłby ci pomarańczowy. Ja np. właśnie przefarbowałam włosy z platynowego, prawie białego blondu na bardzo ciemny brąz a wiele osób mówiło, że jest to bardzo trudne. Ot co - kwestia tego co kto potrafi.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Pisałam, że fryzjer nie wchodzi w grę bo to trochę drogo, ale może się pokuszę... Poproszę rodziców, żeby dali mi połowę chociaż. A swoją drogą to z tymi pasemkami wcale nie jest głupi pomysł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
anetka_m było trochę męczenia bo nałożyła mi 3 farby (najpierw coś z pigmentem, żeby trochę usunąć utleniacz ale nie była to dekoloryzacja, potem brązowa farba, a potem krem tonujący). Gdy siebie zobaczyłam to płakałam z godzinę bo wydawało mi się, że wyglądam jak morticia z dałnem
![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Tez nastawiam się już na koszta (o ile w ogóle się zdecyduję) , ale co to jest w porównaniu z kasa jaką teraz zostawiam systematycznie u fryzjera na odrosty i świeży baleage. Sama nie wiem, pewnie jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie zanim się zdecyduję ( o ile w ogóle). Z reszta pamiętam moje rozgoryczenie jak zrobiono mi baleage z niby jasnym brązem
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
kutanna,chciałabym z ciekawości się dowiedziec,co masz na mysli mówąc o kremie tonującym?
p.s. nie ma farb,które działaja bez utleniacza,czyli oxydantu ![]() matko,300zL:0!!!!! jestem w szoku!!!!!!!!!!! nie zdażyło mi się nigdy tyle skasować klientki,mimo,ze nie używam tanich produktów. niesamowite,ale w sumie,moze macie inne ceny u siebie w miescie. pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
julia miałam na myśli color touch ale teraz będę używac palette color shampoo schwarzkopf bo jest tańsze. wiesz 300 zł to nic w porównaniu do ceny jaka płaciłam za co miesięczne farbowanie odrostów + color touch zeby nie było zółtego koloru. wydaje mi się, że możnaby to zrobić taniej ale moja fryzjerka jest droga i nie mam jej tego za złe bo jest naprawdę jedna z najlepszych
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Hmm, farbuję od roku farbami chemicznymi i ostatnio zastanawiałam się nad przerzuceniem na ziołowe, bo nie niszczą tak włosów. Nie wiem tylko ile czasu musiałoby minąć zanim mogłabym to zrobić. Chyba, ze takie przeciwskazanie istnieje tylko przy włosach blond? Ja farbuję na ciemny brąz. Chociaż nie wiem czy udałoby mi się znaleźć farbę ziołową o takim odcieniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
hmmmmm.wierz mi ,że są o wiele tańsze i równie dobre rozwiązania,zmniejszające o połowę koszt,o jakim ty piszesz!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zachodzi nieprawidłowa reakcja! i nieważne czy farbowałas wczoraj,czy 3 mieiące temu.po prosau muszą całkowicie zostać ścięte te włoski,ktore były farbowane i odwrotnie,te na ktore nałozyłaś chnę lub basmę. mówię to jako fryzjer i jako nieszczęsny niedowiarek ![]() kiedy byłam jeszcze uczennicą w zawodzie nie chciało mi się wierzyc szefowej,że to taaaaakie straszne!!! więc na włosy uprzednio farbowane chemicznie nałożyłam farbę ziołową-efekt? włlosy mi zaczęły się palić,głowa szczypać,więc szybko zmyłam specyfik. a włosy zostały cudnie odmieniione o odcienie fioletu i zieleni,boskie wręcz!!!!!' na szczęście nosiłam zawsze krótkie fryzurki i dość szalone,więc po 2 tyg obcięłam najkrócej jak tylko się dało. tak się własnie skończyło moje podważanie doświadczenia mistrza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
WOW ![]() Dzieki wielkie, że uchroniłaś mnie przed popełnieniem tak strasznego błędu!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Wogule Dziewczyny Zrezygnujcie Z Ziołowych Farb. Henna,taka Naturalna Nadaje Włosom Jedynie Delikatny Odcieńrudawy,a To Co Mamy W Sklepach To Są Mieszanki Wzbogacane Różnościami,i Coraz Mniej Ma Wspólnego Z Ziołami. Po Za Tym Efekt Grubych Włosów Po Hennie,jest Złudny.jest Tak Ponieważ Hehha Oblepia Włosy Po Wierzchu,a Nie Wnika W Głąb Włosów Tak Jak Farba.niby Fajnie,ale Stasłe Używanie Takich Specyfików Może Włosy Zbytnio Obciążyć ''udusić''co Spowoduje Ich Wypadanie( Nie Jest To Regułą,tak Jak I To Ze Po Farbach Włosy Zbyt Pęcznieją I Się Niszczą) Ale Należy Pamiętać O Tym Zanim Coś Wybieżemy.jest Ogromny Wybór środków Koloryzujących,zapytaj Swojego Fryzjera.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak dokładnie,to dobry fryzjer zawsze ma coś dla każdego.radzę się przejśc do hurtowni fryzjerskiej i poprosić o wymarzony odcień w farbach,które nie zawierają amoniaku. z innych żródeł wiem,że joanna wyprodukowała farby bez amoniaku,które łaczy sie tylk oz przegotowana,chyba 40 stopniową wodą.ale trzeba spróbować ,bo każdy włos jest inny i może wysuszyć,więc radzę po niej regularne odżywki i drogocenny jedwab,na marginesie,najlepszy z joanny!!szcvzerze,nie dajcie się reklamom i naciągaczom,ja pracowałam na kilku profesjonalnych jedwabiach i ten mi najbardziej odpowiada!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.