|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Debata Kaczynski vs Tusk
Zapraszam do dyskusji na temat dzisiejszej debaty
Oj dzialo sie dzialo, chyba Kaczynski sie pograzyl, ale czy Tusk byl na tyle dobry by przekonac zwolennikow PiS'u do PO ? ![]()
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Debata Kaczynski vs Tusk
To była jednak debata
Przeoczyłam, coraz gorzej ze mną
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
pozwolę sobie skopiować swój post z tematu "21 października (...)"
![]() aaa więc moim zdaniem to był inny Tusk niż ten którego znałam z 2005 r., mimo napiętego czasu panował nad sobą, co momentami było trudne, ale tym razem się udało, celnie argumentował, był bardziej wyluzowany i o to chodzi.. takim ludziom się ufa. Kaczyński nie wiedzial w wielu momentach jak ma odpowiadać na zarzuty Donalda. "Zapomnial" nawet o dwukrotnie zadanym pytaniu odnośnie wydatków na obydwie kacze kancelarie moim zdaniem 'wygrał' Tusk.. hmm może przekonał do siebie mały % zwolenników PiSu, ale szczerze wątpie
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
W tej debacie wreszcie usłyszałam jakieś konkrety i normalne odpowiedzi na zadawane pytania - ze strony Tuska oczywiście. W poprzedniej tego niestety nie było, a i dzisiaj ze strony Kaczyńskiego też nie.
Tusk trzymał poziom Nie sądzę. Zwolennicy PiSu to w większości fanatycy z klapkami na oczach, niechętni do otwarcia się na inne opcje
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to zdecydowanie wygrał TUSK
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem ze pewnie spotkam sie z publicznym linczowaniem i wysmianiem , ale jestem za panem Jarosławem.
Przykre było zachowanie publiczność, i nie chcialabym w tej sytuacji znaleźć sie na miejscu Kaczyńskiego. Ale chyba każdy widział jak sie zachowywali zwolennicy PO. Co do samej debaty, fakt, wiele razy Donald zagiął Kaczyńskiego, ale zdenerwowało mnie to , ze potrafił on tylko nabijać się i rzucać oszczerstwami jak to jest źle itd... ale sam nic nie poiwedział o swoim "planie", tylko tyle że go ma. no i pytanie czy kocha polske, oczywiście Donald odpowiedział ze tak, jakby inaczej. Jest patriota, ma wspaniałe wspomnienia z dziciństwa. to czemu chce zamieniać Polskę na Anglie jak powiedział kilka minut wcześniej. Nie moge głosować - brakuje mi jeszcze pół roku. ale gdybym mogła oddałabym głos na Kaczora. Wiem ze teraz bede wysmiana, zlinczowana, bo oczywiscie w sieci internetowej i wogole w społeczenstwie tym bardzij nowoczestnym rzadzi liberalizm. I oczywiście oficjalne nagabywanie na Kaczory. Ludzie ktorzy popieraja PIS nawet niekiedy boją sie do tego przyznać. Wcześniej za innych rzadów nigdy nie było aż tak silnej opozycji i tak silnego "pojeżdżania" prezydenta, i premiera. Nie dziwie sie ze za granicą smieja sie z polskiego rzadu bo jak tu sie nie śmiać. Na początku nieudana koalicja, teraz nowe wybory ? tylko dlaczego cała wina zwalana jest na Kaczki. Wina leży po wszystkich stronach, także tych co nie chcili koalicji i dażyli od samego poczatku do znoszczenia rzadu, który został wybrany na wyborach. takie moje zdanie (pewnie juz parę osób mnie nie bedzie lubić :P)
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Oczywiście uważam że wygrał Donald Tusk dorkaaa nie masz co sie martwic przecież każdy ma swoje poglady |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Tusk zdecydowanie wg mnie wygrał
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tak uważam. Opanowany, rzeczowy, racjonalny. Z klasą. Trochę tak gadka o "kochaniu" na koniec zbyt ckliwa, ale cała reszta w porządku. Podobał mi się jego tekst o tym, że podróżuje po polskich drogach, ale jako kierowca
Kaczyński rzeczywiście często wyglądał tak, jakby nie widział co odpowiedzieć, a jak już mówił, był niemerytoryczny, jego wypowiedzi były chaotyczne, nie na temat. Był skoncentrowany na wytykaniu "błędów" i robieniu przytyków i na niczym poza tym właściwie. Budzi we mnie totalną niechęć. Cytat:
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ Edytowane przez Jula Czas edycji: 2007-10-12 o 22:54 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żałuję, że nie widziałam tej debaty, ale osoba pana Tuska ogólnie zdecydowanie mnie nie przekonuje, pcha się do władzy i pcha, ale jakoś nie może się dopchać
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Tusk powiedział bardzo mądrą rzecz na temat korupcji - nikt nie lubi dawać łapłówek. Ludzie zaczynają to robić gdy nic po ludzku nie da się załatwić,gdy biurokracja utrudnia ludziom życie,a urzędnicy są zaślepieni "papierkami" i często bezsensownymi przepisami. Nic się nie bierze bez przyczyny - korupcja również. Na co oczywiście Kaczyński odpowiedział że właśnie "pan Tusk właśnie pokazał że popiera korupcję". Śmiechu warte. Oj Kaczyński... Ja tylko czekam na to aż 18,19 października nagle CBA zatrzyma kogoś z PO,ewentualnie okaże sie że babcia Donalda była tajnym agentem
naprawdę jestem ciekawa co też wymyśli PiS by odzyskać część wyborców.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Jula, zgadzam się z Tobą.
Mówię tylko i wyłącznie na podstawie własnych obserwacji.
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
dorkaaa- cieszę się, że są ludzie, którzy potrafią się do takich rzeczy 'przyznać'. 'przyznać' napisałam w cudzysłowie, bo nie uważam, żeby głosowanie na PiS było wstydem. bardzo mnie denerwuje to powszechne przekonanie o tym, że Tusk od Kaczyńskiego lepszy, liberalny, otwarty, etc. szkoda, że niektórzy w kółko gadają o swoim popraciu dla Tuska dla samego bycia trendy i dżezi. :/
a tak w ogóle to uważam, że oni z tej samej gliny ulepieni. na żadnego z nich głosować nie będę, bo nie są z mojej bajki. ja bardziej na lewo. Tusk też zbyt prawicowy (tak, tak!) dla mnie. |
|
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie bardzo podobał się Donald Tusk! I to on według mnie wygrał tą debatę!
Być może się mylę, ale Tusk jak dla mnie jest najnormalniejszym politykiem jakiego "znam"! Dzisiaj zadawał pytania i wytykał Kaczyńskiemu rzeczy, które miałby ochotę wytknąć każdy przeciwnik PiS, np. pytanie "Gdzie jest 3 miliony mieszkań?" Mówił prosto z mostu, językiem "wyborców/elektoratu" i za to zyskał moją sympatię, np.kiedy mówił o korupcji. Mój tata co chwila krzyczał do telewizora "Dobrze mu Tusk powiedział"; " Ma racje!" ![]() Natomiast Kaczyński cały czas mówi o "rozbiciu układu" albo o tym jak walczą z korupcją! ![]() Ciekawa jestem czy dojdzie do debaty Tusk- Kwaśniewski ![]()
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Ja na przykład prawdopodobnie zagłosuję na Kaczyńskiego i nie uważam się za fanatyczkę z klapkami na oczach, więc nie pisz takich rzeczy, bo ja czuję się urażona Twoim stwierdzeniem i pewnie nie tylko ja. Wychodzi na to, że to Ty się zamykasz na inne opcje.
|
|
#19 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tia, takie same jak te farmazony o układzie. czemu żerować na błędach innych? nie lepiej mówić o własnym postępowaniu?
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
według mnie definicja "ludzi z klapkami na oczach" odnąsząca sie do osób popierajacych PIS jest niesłuszna, to samo można powiedziec o tych co popierają PO. Wiadomo ze każdy ma swoje przekonania. i ma prawo sie ich trzymac i ich bronić. Co do publiczności - macie racje, pewnie dla osób siedzących po stronie pana tuska to co mówił Kaczor było kłamstwem.... ale bez przesady, niekiedy było to dla mnie - jako widza, słuchacza - bardzo nieprzyjemne, a co dopiero dla Kaczki. Moim zdaniem powinni oni troche przystopowac i wykazać wiecej kultury osobistej.
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
No niestety nasi politycy to potrafia najlepiej
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałam, że w większości tak jest i że to tylko moje obserwacje. Wniosek? Znaczna większość osób, które znam i które są za PiSem właśnie takie są. (Mogę podać przykłady.) Nie napisałam, że wszyscy tacy są. Nie dodawaj żadnej ideologii do kilku zdań, które tutaj wyprodukowałam.
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
zdecydowanie Kaczynski wygrał. Tusk był miałki, nijaki, nieprzygotowany i zupełnie bez klasy.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
według mnie też wygrał Tusk
|
|
#25 | |
|
Raczkowanie
|
Debata... Na pewno ciekawsza, niz ta Kaczynski vs. Kwasniewski ; ].
Cytat:
Osobiscie (jak wiekszosc : d) uwazam ze o wiele lepiej wypadl Tusk,,, |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja, mimo że jestem jak ty za Kaczką, uważam że Tusk niekiedy potrafił pokazac klasę. Jednak mnie nie przekonał. Nie powiedział nic, poza tym że ma "plan" ( o którym nic wiecej nie wspomniał), natomiast wiele miał do powiedzenia na temat jaki to Kaczor jest zły, jaka polska jest zła.
|
|
|
#27 | ||
|
Zadomowienie
|
Debata Kaczynski vs Tusk
Cytat:
W takim razie to samo można napisać o zwolennikach każdej partii, podkreślam każdej i też można podać przykłady. Tylko po co to w ogóle pisać ![]() Cytat:
![]() Edit:sorry za post pod postem
Wątek wymiankowy- zapraszam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=281525 Książki szukam/wymienię https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...21#post9464921 Edytowane przez rambo Czas edycji: 2007-10-12 o 23:32 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
moim zdaniem wygrał Tusk.
Ale to co mi osobiście przeszkadzało i co mi sie nie podobało to niestety publiczność. Nie rozumiem jakiś głupich okrzyków i dopowiedzeń czy uwag To moja zdanie.
"Pan widzi: krzesło, ławkę, stół a ja - rozdarte drzewo. bo ja jestem, proszę Pana, na zakręcie. Ode mnie widać niebo przekrzywione." "Spadają Na Ziemię Bomby Nienawiści, Ludzkie Serca Zarażone Piekłem"
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast zgadzam się z bnnk, że zachowanie publiczności było skandaliczne.
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale u osób, o których mówię, posiadanie klapek na oczach wiąże się z pewną zażartością I są to osoby starsze, bardzo "wpatrzone" w Radio Maryja. W tym jest np. kobieta, która nie ma żadnego kanału telewizyjnego poza Trwam. Wg mnie coś tu nie gra O takim fanatyzmie mówię. Dlatego też mam w głowie właśnie taki obraz elektoratu PiSu. Fakt faktem - nie znam chyba żadnej młodej osoby, która byłaby za PiSem (a jeśli są takie w moim otoczeniu, to o tym nie wiem - generalnie nie dyskutuję o polityce z osobami, które nie są mi bliskie). Polecam dystans do siebie. Umbra, przykładowo, napisała, że dla niektórych bycie "za" Tuskiem jest trendi i dżezi. Ja do siebie tego nie biorę, nie oburzam się - może dlatego, że wiem, że mnie to nie dotyczy? ![]() Dla mnie EOT, bo to off-top ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.

moim zdaniem 'wygrał' Tusk.. hmm może przekonał do siebie mały % zwolenników PiSu, ale szczerze wątpie 

naprawdę jestem ciekawa co też wymyśli PiS by odzyskać część wyborców.