|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
BLOND - czy uda mi się ufarbować?
Witajcie Wizażanki
![]() Jeśli taki temat jest już na forum to bardzo przepraszam, piszę w biegu, więc przyznaję bez bicia, że nie sprawdzałam czy podobny topik został już założony. Zacznę od tego, że moje włosy są w kolorze ciemnego blondu (mniej więcej taki kolor: http://imworld.aufeminin.com/dossier...w-124518_L.jpg). Włosy są naturalne, nigdy nie farbowane. Jako dziecko miałam włosy w bardzo jasnym, popielatym blondzie, z czasem mi ciemniały. Co nieco o moim typie urody: - bardzo szybko się opalam, od razu na mleczny brąz, żadnych poparzeń - mam ciemną oprawę oczu - oczy w kolorze złotego brązu Chciałabym rozjaśnić włosy, żeby miały mniej więcej taki kolor: http://www.kozaczek.pl/img/g/231.jpg Czy jedna sesja u fryzjera byłaby w stanie rozjaśnić moje włosy do w/w koloru? Pozdrawiam Babie Lato |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: BLOND - czy uda mi się ufarbować?
Tak
![]() ![]() swietny wybor i piekny kolor ![]() podchodzi mi tu pod farbowanie 3D lub gra cienia . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc to na obu zdjęciach kolor jest bardzo podobny, moim zdaniem na drugim zdjęci jest w zasadzie kolor z pierwszego + delikatne, rozświetlające pasemka, przez co wydaje się troszkę jaśniejszy
Bez problemu fryzjer powinien uzyskać na Twoich włosach za jednym razem Jak mogę coś doradzić - nie zgadzaj się na nałożenie rozjaśniacza na włosy, taki efekt można uzyskać bez problemu nakładając jaśniejszą farbę z odpowiednio wysokim oksydantem ( a to znacznie mniej niszczy włosy)
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem Twój naturalny kolor podchodzi bardziej pod jasny brąz niż ciemny blond jeśli rzeczywiście zdjęcie oddaje sedno sprawy.
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
dobry fryzjer zrobi takie włosy za jednym razem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z dziewczynami Twoje włosy to jasny brąz a nie ciemny blond jeśli faktycznie masz taki kolor. Warto pamiętać, że drogi fryzjer wcale nie znaczy dobry... ja bardziej byłam zadowolona z takiego osiedlowego niż z renomowanego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.