Jaki pomysł na kolorową kompozycje ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-29, 20:32   #1
Carlisia
Przyczajenie

Lightbulb

Jaki pomysł na kolorową kompozycje ?

Nie mam żadnego pomysłu na kolorową kompozycje na studia.. muszę wykonać dwie takie prace, nawet nie wiem jak się za to zabrać . Może któraś z was wykonywała takie coś ? albo ma jakiś fajny kreatywny pomysł ? czekam na wasze propozycje
Carlisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-30, 12:02   #2
Mitsukki
Naczelny Hipster

Dot.: Jaki pomysł na kolorową kompozycje ?

Cytat:
Napisane przez Carlisia Pokaż wiadomość
Nie mam żadnego pomysłu na kolorową kompozycje na studia.. muszę wykonać dwie takie prace, nawet nie wiem jak się za to zabrać . Może któraś z was wykonywała takie coś ? albo ma jakiś fajny kreatywny pomysł ? czekam na wasze propozycje

Z twojego opisu nie wynika NIC, proponuję zrobić w paintcie kilka kolorowych plam i BUM masz kolorową kompozycję.
Co to za studia w ogóle?

Na wizażu nie odrabiamy zadań domowych

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-30, 12:46   #3
Carlisia
Przyczajenie

chodzi o rekrutacje na studia, dokladniej na architekture i urbanistyke ale musze wykonac 2 takie kompozycje - tylko ze nie wiem jak sie za to zabrac, nie mam pojecia z czego i w jaki sposob to wykonac... czy to moze byc zdjecie jakies ? czy cos narysowanego kredkami, pastelami, jakies wycinanki... i jaki format ma byc takiej pracy . dlatego pytam moze ktoras z Was sie zetknela z czyms takim, idac na studia albo do pracy jakiejs i wie mniej wiecej jak to powinno wygladac
Stary 2012-01-30, 13:13   #4
Mitsukki
Naczelny Hipster

O cholerka, to są jaja niezłe.
Rekrutacja na architekturę i urbanistykę w większości miast opiera się na wynikach egzaminu z rysunku, w jakim to mieście? I to tak na publicznej uczelni?
Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam, naprawdę.
I egzaminy to zazwyczaj bryły + wyobraźnia + model/postać (a to zalezy od miasta z tego co wiem), a nie dowolne kompozycje. No i to wszystko jest rysunek (chociaż technika zależy też od miasta), ale nie zdjęcie.
Nie chce być niemiła, ale nie widzi mi się to jako poważna architektura... Jeśli bardzo ci zależy na tym kierunku to może lepiej iść na kurs rysunku (tylko, że teraz już trochę za późno) i za rok pójść na jakąś ogarniętą uczelnię?
Napisz coś więcej, bo tak to naprawdę cięzko ogarnąć.

Cytat:
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Stary 2012-01-30, 16:57   #5
Carlisia
Przyczajenie

Jest to prywatna uczelnia, studia niestacjonarne. Wybierając ten kierunek jestem zobowiazana rowniez do napisania listu motywacyjnego uzasadniajacego wybor kierunku architektura i urbanistyka, oraz portfolio z 2 kompozycjami kolorowymi i 2 rysunkami w formacie i technice dowolnej. tak bardzo mi zalezy na tym kierunku, ale nie mam pojecia jak zabrac sie za te prace, a chcialabym wykonac je poprawnie. nigdzie nie moge znalezc informacji jak takie cos powinno wygladac na studia. Zapewne tak jak mowisz Mitssuki to decyduje o tym czy wdostane sie na dany kierunek, na koncu jest jeszcze rozmowa kwalifikacyjna, gdzie moge zaprezentowac prace z zakresu fotografii, grafiki, rzezby itp. Wlasnie myslalam czy nie wybrac sie na kurs rysunku, ogolnie to rysuje bardzo dobrze wiec dalabym jeszcze rade.
Zaczynam miec powoli obawy co do wyboru kierunku, ale zawsze chyba warto sprobowac ?
Stary 2012-01-30, 17:14   #6
3asiex
Zadomowienie

Znajdź kogoś kto rok temu zdawał i spytaj się go co i jak a jak nie google/grafika/kolorowa kompozycja i miłego szukania inspiracji...

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

3asiex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 11:57   #7
Mitsukki
Naczelny Hipster

Jeśli dobrze rysujesz - idź na kurs, może to ci tylko pomóc. Nie myślisz o uczelni publicznej? Zawsze chyba fajniej nie płacić za studia, nie?
Kolorowa kompozycja - poszaleli
Tak jak mówię na uczelniach publicznych egzamin składa się z kilku części, zazwyczaj to rozwiązywanie brył, wyobraźnia i coś jeszcze. Nie mam pojęcia co ci doradzić, bo może to być cokolwiek tak naprawdę Jeśli masz dać dwa rysunki w technice dowolnej, to wciąż muszą być to rysunki, technika odnosi się do wykonania (np. akwarela) <chociaż z definicji rysunek, a malowanie to co innego, no ale>, nie do zdjęć czy czego tam jeszcze. Muszą widzieć twoją kreskę, czy perspektywę. Radzę pooglądac strony szkół rysunku w internecie - tam często są przykładowe prace, może to da ci pojęcie co narysować. A jak pójdziesz na kurs to może tam ci coś doradzą.
Co do architektury samej w sobie - jeśli idziesz na architekturę, bo lubisz rysować - odpuść. Architektura to tak naprawdę w efekcie niewiele rysowania (i to już bardziej techniczne są rzeczy, nie super kreatywne nie wiadomo co), większość rzeczy wykonujesz w programach, noce spędzasz na robieniu projektów i renderowaniu No i bardzo dużo przedmiotów jest powiązanych z matematyką i fizyką - jeśli jesteś w stanie się ich uczyć, to jasne, studia są świetne, sama bym chciała to studiować, uwielbiam architekturę, ale brak talentów artystycznych posłał mnie na historię sztuki

Wpisywanie losowo w google kolorowa kompozycja
Kolorową kompozycją mogą być nawet trzy kolorowe plamy na kartce, a nie o to w architekturze chodzi.

Cytat:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-01, 12:20   #8
Kloe
Zadomowienie

Kolorowa kompozycja, hmm.. a nie sprecyzowali wam dokładniej jaka ma być? Też mam zrobić kompozycje u siebie i myślałam, że może ktoś mnie tu natchnie .
Kloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości