|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
dokąd w Polskę na jesień? :]
witam wizażo-podróżniczki
![]() postanowiliśmy z Tż wyjechać gdzieś z okazji naszej rocznicy no i w końcu odpocząć. tak się złożyło, że ja całe wakacje pracowałam a urlop dostałam dopiero na październik i listopad ![]() z początku myślałam o załatwieniu sobie urlopu typową zimą i pojechanie w góry ![]() ![]() ![]() później stanęło na górach w listopadzie, ale obawiam się, że pozamykają szlaki, albo, że dzień w dzień będzie lało i w sumie nie będzie co robić. wtedy ani zwiedzić, ani pochodzić... ![]() kolejną opcją byłoby świnoujście lub nawet coś bliżej niemiec i jeżdżenie sobie co dzień do niemiec... w opcji jest też hel albo jakaś jurata, tylko też nie wiem po co, bo jesteśmy z trójmiasta ![]() może Kraków? ![]() byłabym wdzięczna za jakieś ciekawe propozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: dokąd w Polskę na jesień? :]
Jesienią to tylko Bieszczady!
![]() Widoki, spacery, spokój i kolory... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, jakieś niższe góry - Bieszczady, Sudety (Góry Stołowe)
![]() Albo jakieś miasto - Kraków, Wrocław... A może Roztocze? Na pewno piękne jesienią, a to fajna baza wypadowa do ciekawych miast - Zamościa, Kazimierza Dolnego, Sandomierza, Lublina... Nie są to mikroskopijne odległości, ale jak się jedzie na trochę dłużej to warto troche pokrążyć po tamtych okolicach ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
tylko Bieszczady jesienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
no dobrze
mogą być Bieszczady nie byłam jeszcze w tamtych rejonach więc warto się wybrać dzięki za pomysł ![]() EDIT. choć z drugiej strony strach, że dzień w dzień będzie lać ![]() Edytowane przez alufa Czas edycji: 2008-09-13 o 10:03 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
a może właśnie warto poczekać na zimę i zacząć jeździć na nartach? napewo się wam spodoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
szlaków nie pozamykają! Ja od siedmiu lat jeżdżę zimną w Tatry i głównie chodzę, na nartach spędziłam tylko ostatni wyjazd. Chodzi się inaczej niż latem, ale warto spróbować (przygotować się trzeba solidnie na warunki atmosferyczne). Jesienią w Tatrach jest najpiękniej, te kolory... polecam Ci jeszcze Tatry Słowackie, robią dużo większe wrażenie niż Polskie, a to tylko rzut beretem. Cały wyjazd wychodzi poza tym tam nieco taniej (noclegi są tańsze).
Bieszczady i Pieniny to też jest super pomysł. Jesień tam jest urocza. Szczególnie dzikie Bieszczady (od Cisnej na zachód) o tej porze roku to bajka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Dokładnie
![]()
![]() |
#10 |
Podróżniczka
|
Tylko Bieszczady. Ewentualnie Beskidy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
W Krakowie jest bardzo fajnie
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Podstawowe pytanie: na ile dni chcecie jechać? Jeśli chodzenie po górach nie jest waszą pasją to po 4 dniach będzie się wam tam nudzić.
Z kolei jeśli chcecie jechać na 7 dni, to chyba jednak taniej was wyjdzie Tunezja niż pobyt w Polsce. Nocleg ze śniadaniem w skromnym pensjonacie to koszt ok. 60 zł/os, w większym ośrodku np. z sauną i basenem - jakieś 100 zł/os + dojazd + pozostałe posiłki - na takim wyjeździe łatwo wydać jakieś 700-900 zł. To ja już bym wolała dołożyć te 200 zł i się wygrzewać na plaży w Tunezji pijąc drinka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
postawiliśmy na zakopane, z którego planujemy odwiedzić Kraków, Słowację, Czechy i Wadowice
![]() znaleźliśmy super ofertę w Bieszczadach, albo Beskidach (chyba w tych drugich, głowy nie dam ![]() ![]() a Tunezję czy inne Egipty mamy w planach za rok. Tż-woi przydałby się paszport ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Polecam o tej porze Gorce ,piękny krajobraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
u mnie juz drzewa potraciły liscie to i gorach chyba nie jest tak kolorowo...????
kto był na dniach w gorach i moze cos podpowiedziec? - chciałabym pojechac na weekend 11 listopada, ale nie wiem czego sie spodziewac, bo najpozniej to byłam w gorach we wczesnym pazdzierniku, albo zupełna zima... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja 11 listopada zeszlego roku bylam w Tatrach i na sankach jezdzilam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Mam podobny dylemat, bo urlop będę mieć w zasadzie na sam koniec roku. Święta spędzę tu, z rodzina, ale marzy mi się wyjazd do jakiegoś cieplejszego kraju. Do tej pory zawsze jeździłam w polskie góry zimą, ale tym razem taki plan odpada po kontuzji :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.