|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
spin doctor
|
Zapach perfumerii:)
Zastanawiam się czy są perfumy, które pachniałyby takim zapachem jaki się czuje wchodząc do perfumerii, myślę, że wiecie o co mi chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapach perfumerii:)
O tak... wspaniały pomysł na wątek Małgosiu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
czyli Endżi
|
Faaajny jest ten zapach
![]() ![]() Zapach Sephory - zdecydowanie Cinema YSL. Mieszanka różnych sephorowych różności. Od razu tak mi się skojarzył ten zapach. Zapach sklepu Yves Rocher - na pewno Neonatura Cocon. Nieraz widziałam jak ekspedientki rozpylają ją we wnętrzu sklepu.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja również lubię ten charakterystyczny Sephorowy zapach, który unosi się dookoła po wejściu do perfumerii
![]() ![]() ![]() Żaden inny zapach nie przychodzi mi do głowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A ja mam takie własnie ogólnoperfumeryjne skojarzenie podczas noszenia Eau de Merveilles.
Ten zapach jest dla mnie koktajlem róznych woni , czyli tak jak w perfumerii a ogólnie daje takie jednak luksusowe wrażenie. Bo perfumeria to nie tylko damskie zapachy, ale w ten ogólny melanż wkrada się i nieco męskich nut a może i pudrowe i jeszcze jakieś kosmetyczno-kąpielowe zapachowe cząsteczki. I tak właśnie odbieram EdM.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Fajnyt pomysł na wątek
![]() Równie często rozmarzam się przekraczając próg perfumerii.. Może w końcu jakiś pan nosek zamknie to wszystko w jednej buteleczce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
spin doctor
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj testowałam Armani Diamonds i pierwsze nuty trochę skojarzyły mi się właśnie z zapachem perfumerii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Tak, tak pierwsze nuty Armani Diamonds są bardzo zbliżone i kojarzą się z luksusem jednak po chwili czuc już za dużo słodyczy i luksus znika... Ja używam tego zapachu raczej na spotkania rodzinne
![]() Niech nasze noski nadal poszukują.. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Zapach Douglas, zawsze podobała mi się ta mieszanka zapachów. Kiedy poznałam E. Ungaro Apparition stwierdziłam ze to właśnie zapach unoszący się w perfumerii.
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2008-11-12 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
spin doctor
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Też lubię zapach perfumerii, ale nie z powodu samej mgiełki różnych pachnideł; uwielbiam zapach kolorowych kosmetyków
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
a dla mnie sephora pachnie agentem p.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Bardzo wiele opinii (Choć raczej w negatywnym kontekście, nie wiem
![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
A może My Torrente?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
spin doctor
|
Podnoszę staaary wątek, bo nadal szukam "zapachu perfumerii"
![]() Z ostatnich nowości bliski ideału jest CK Reveal-pachnie mi Sephorą ![]() Moze jeszcze jakies propozycje? ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Małgosiu, wyprzedziłaś mnie, właśnie miałem napisać o Reveal CK, dla mnie zapach sephory nie jest zbyt przyjemny, pachnie troche ambrowo, animalnie, piżmowo zalatuje nieco skórą po solarium, a to za sprawą składników bazy większości perfum takich jak rożne piżma i molekuły woody amber takie jak ambroxan, iso e super, labdanum, hedione, evernyl, salicylan benzylu, wanilina itp, pachną po prostu składniki które są dodawane do perfum w dużym stężeniu lub ogólnie są w dużej ilości zapachów, inne akordy gdzieś gubią się w tej mieszance wszystkiego a czuć to czego jest najwięcej we wszystkich perfumach, czyli syntetyczna lepka dusząca piżmowo-ambrowa papka. Także to czysta matematyka i logika skąd pochodzi zapach perfumerii.
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Time Lord
|
Zapach perfumerii
Hej, dziewczęta! Przychodzę do Was, jako zapachowych ekspertek, z prośbą o pomoc.
Przerobiłam kilka kompozycji zapachowych, od Neroli Yves Rocher, do cięższych, waniliowych nut w Deep Red Hugo Boss, ale w każdym czułam się, jakbym po kryjomu, z braku laku, podkradła komuś flakon. Żaden zapach nie był "mój", z żadnym nie siedziałam z nosem w nadgarstku. I tu uświadomiłam sobie, że wcale nie potrzebuję wyszukanego połączenia składników zapachowych. Zachwyca mnie aromat unoszący się w perfumeriach, coś, czego nie umiem sklasyfikować. Niby nic konkretnego, zdaje się zwyklak, nienachalny, kwiatowy zapach, a nie umiem przejść obojętnie koło takiej Sephory. No kuszą mnie. ![]() Zależy mi, żeby zapach był trwały i nie bliskoskórny. Jeżeli znacie flakon, który wpisuje się w moje wyobrażenia, proszę, podzielcie się - może w końcu znajdę zapach, który mnie otuli. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Dot.: Zapach perfumerii
Cytat:
![]() a żeby można było Ci jakoś pomóc, podpowiedzieć, musiałabyś jednak co nieco napisać o swoich preferencjach zapachowych - choćby czy bardziej podobał Ci się Deep Red czy Neroli YR, czy może żaden z nich
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() ![]() Abarello tutaj jest identyczny watek. Przeczytaj, niestety nie jest dlugi. Padly tam propozycje. Jesli to nie to, to mysle, ze jak podasz dokladniej swoje preferencje to bardziej bedziemy mogly ci pomoc ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 | ||
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
no i dochodzą zapachy kosmetykw - kolorowych i pielęgnacyjnych, często nader intensywne ![]() Cytat:
![]() (choć owo mniej moze nie dotyczyć to części perfumomaniaczek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:58.