PUNKOWY pokój. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-08, 15:58   #1
agi2124
Raczkowanie

GG do agi2124

PUNKOWY pokój.

A więc tak.
Nareszcie! Nareszcie się przeprowadzamy do nowego domu.
Planujemy przeprowadzić się przed gwiazdką. Dom jest wykończony.
Teraz tylko do sklepów meblowych po farby, malowanie i przeprowadzka!

Niestety... Nowe meble do wszystkich pokoi to b. duży wydatek i niestety musimy zabrać niektóre rzeczy ze starego mieszkania. Niedawno mieliśmy remont w mieszkaniu, zmienialiśmy meble niektóre więc teraz żal wyrzucić.

MI przypadła w udziale taka bardzo podobna do tej meblościanki (zdj. 1), tylko bez tych wszystkich "wypukłości" na środku.
Do tego pomarańczowa wersalka jak na zdj. 2 tylko ona jest cała pomarańczowa, bez tych liści. W takie delikatniejsze złote paseczki.
I biurko takie same jak ze zdjęcia nr. 3.

Dołączyłam jeszcze plan mojego pokoju. Wymiary itd.
Niestety jest malutki...

I teraz pytanie.
Co zrobić, aby pokój zyskał styl lekko Punk rockowy. Myślałam żeby pomalować 2 ściany na czarno, drugie 2 i sufit na czerwono.
Na kanapę kupić jakąś czarną narzutę...

Sama nie wiem. Poradźcie coś...
NIe mam pojęcia co zrobić z moim (juz niedługo) pokojem....
agi2124 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 16:04   #2
agi2124
Raczkowanie

GG do agi2124
Dot.: PUNKOWY pokój.

Coś nie chce załadować tego planu... Jakiś błąd wystakuje.
To opisze tan pomkój.
Rozmiary
4 x 2,70m

Na krótszych ścianach na jednej okno na drugiej drzwi.
agi2124 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 22:02   #3
sweetish
Zakorzenienie

Dot.: PUNKOWY pokój.

Witaj
Wkleję kilka swoich propozycji, może coś Ci się spodoba.

I tak,
przede wszystkim zrezygnowałabym z pomysłu malowania dwóch ścian na czarno, a dwóch na czerwono. Pokój masz za mały na takie przedsięwzięcia
Widziałabym go w kolorystyce jak w załączniku 2 , 6, lub 9.
Jak w załączniku 6 pomalowałabym sufit na biało, jedną(ewentualnie dwie) ściany na szaro, dwie na pomarańczowo. Fajnym rozwiązaniem byłaby też tapeta(zamiast malowania ściany na szaro), coś w stylu jak w załączniku 1 i 2, lub 10, z tym, że pasy poziome a nie pionowe.
Na ciemniejszej ścianie postawiłabym sofę, pozostałabym przy pomarańczowej kolorystyce-fajnie komponuje sie z czernią. NIe przykrywałabym niczym soffy, dodałabym tylko czarne poduchy.
Co do meblościanki- no nie wiem, może zrezygnowałabym z tej przeszklonej częsci... ewentualnie ściągnęłabym te drzwiczki i zostawiłabym zwykłe półki. Do tego nowoczesnego wnętrza nie bardzo pasują takie mini barki.
Nie wiem też jaka masz podłogę w pokoju(w jakiej kolorystyce, czy są to panele, czy może jakaś wykładzina).
Wracajac do meblościanki- zrezygnowałabym z ustawiania tam figurek, książek itd.
Muszę jeszcze zastanowić sie jak uzyskac w takim wnętrzu ten efekt PUNK, na ktorym Ci tak bardzo zależy. Poszukam w sieci, może znajde jakas inspirację.

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.

Edytowane przez sweetish
Czas edycji: 2009-11-08 o 22:10
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości