![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Zaręczyny u rodziców
Kilka tygodni temu mój chłopak oświadczył mi się
![]() ![]() ![]() Dziewczyny - czy urządzałyście uroczyste zaręczyny z udziałem rodziców???Czy powinnam zorganizować małe przyjęcie i zaprosić jego rodziców?? Jak to było u Was??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zaręczyny-pytanie do " ślubnych" forumowiczek:)_
Wszystko zalezy od Was
![]() ![]() Chyba nawet lepiej. A teraz jak moj chlopak poporosił mnie o rękę... zrobił to w łózku... włozył mi pierscionek pod poduszkę, nie było zadnej kolacji. Nie ustaliliśmy żadnej daty... a wychodzę za mąż juz 25 czerwca ![]() ![]() Nie robiłam żadnej kolacji, jedynie poinformowałam moją mamuśkę, ze w koncu moj Luby się zdecydował. Ważny jest kolejny krok ... wizyta w USC lub u księdza... jak dla mnie zaręczyny to prywatna sprawa narzeczonych. Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Jeśli czujesz, że takie spotkanie musi się odbyć to jak najbardziej.
Mi facet oświdczył się przy uroczystej kolacji we dwoje. Rodzice poznają się oficjalnie, jak będziemy planować ślub i wyznaczać datę konkretną, bo wypada, żeby się poznali wcześniej niż na weselu dopiero. Polecam wątki: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=dobre+maniery http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ht=zar%EAczyny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Wszystko zależy od podejścia Waszego, no i rodziców. U mnie od zaręczyn prywatnych
![]() Co do przebiegu spotkania- rodzice wiedzieli, że przyjedziemy i w jakiej sprawie, więc byli przygotowani, ale stres nas zżerał równo. Było śmiechu co niemiara, bo mój TZ kupił dla przyszłego teścia whisky, a dla mamy czekoladki, ale jak już zaczęliśmy w końcu "zaczynać", to nie było kiedy tego rozdać ![]() ![]() Ogólnie atmosfera baaardzo miła i nietypowa, ale wiem jedno: na pewno powtórzyłabym to spotkanie... Tylu ciekawych rzeczy dowiedziałam się o zaręczynach moich rodziców i jak im się wiodło ![]() A co do motywów takiej decyzji o oficjalnych zaręczynach: wiedzieliśmy, że rodzice bardzo by chcieli, żeby było zgodnie z tradycją, że narzeczony prosi o rękę rodziców swojej wybranki. A jak wybrance było miło... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
narzeczony oswiadczyl mi sie w lozku po upojnej nocy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
A moj narzeczony oswiadczyl mi sie nad brzegiem morza, na piaszczystej plazy w cudowny czerwcowy wieczor.Bylo wspaniale tymbardziej ze ja o niczym nie wiedzialam, nawet sie niczego nie domyslalam.A aura morza, szum fal zrobily swoje,czulam sie fantastycznie i nawet kilka lez wzruszenia poplynelo po twarzy. Miesiac pozniej rodzice narzeczonego przyjechali do moich rodzicow.Mialy to byc takie oficjalne zareczyny.No i byly,moj narzeczony kupil sliczne kwiaty dla mnie i dla mojej Mamy, ale jak mial juz prosic moich rodzicow o reke to Mu kompletnie zaschlo w gardle i dal rade tylko powiedziac,ze po prostu sobie mnie bierze i juz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Oświadczył sie gdy byliśmy sami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze się nigdy nie zaręczałam, ale na pewno nie chciałabym wiedzieć kiedy i jak to się odbędzie - tylko tym sposobem zareaguję spontanicznie
![]() ![]() Kolacja dla rodziców? To dobry pretekst by się poznali ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam pytanie po jakim czasie powinno się iść z oficjalnymi zaręczynami do rodziców wybranki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaręczyny u rodziców
Oj,my strasznie zwlekaliśmy z tymi oficjalnymi zaręczynami.Najpierw moi rodzice byli na urlopie, potem tata pojechał do sanatorium, potem my w góry. Następnie był problem ze zgraniem wolnego weekendu naszych rodziców. W końcu oficjalne zaręczyny odbyły się bez towarzystwa mamy TŻ w urodziny mojej mamy - 4 miesiące po naszych "prywatnych"
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Chyba nie ma takiego konkretnego terminu. U mnie było to tak, że zaręczylismy się w Święta Bożego Narodzenia, a dopiero teraz w lipcu odbyły się takie oficjalne zaręczyny z rodzicami. Zastanawialismy się nad wyborem restauracji i to było doskonała okazja do wspólnego spotkania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
My moze nie jestesmy najlepszym przykładem ale co tam- popiszę sobie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A u nas było tak
![]() najpierw mieliśmy te nasze zaręczyny (tylko we dwoje), a dopiero po jakimś roku zorganizowaliśmy oficjalne zaręczyny (to przez to, ze moja mama pracuje za granicą i niezbyt często przyjeżdża) ![]() Te oficjalne zaręczyny były u mnie w domu, mój TŻ przyjechał razem ze swoimi rodzicami i z bukietami kwiatów dla mojej mamy i dla mnie oczywiście ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
26.06.2007 - obrona pracy magisterskiej - od teraz Pani mgr inż. ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200109082441.png Nasze zaręczyny http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200402030926.png 15.09.2007 - żoncia to ja ![]() ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070915060114.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
My zareczylismy sie dwa dni przed moimi urodzinamy, kiedy to odbylo sie oficjalne juz z rodzicami
![]()
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
U nas były tylko i wyłącznie oficjalne zaręczyny z rodzicami co prawda tylko moimi bo spontanicznie TZ zagrał to wszystko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
A u nas jako takich zaręczyn u rodziców nie było, TZ oswiadczyl mi sie w marcu tego roku, a po ok. dwóch tygodniach przedstawiłam go Rodzicom (nie znali go), to dopiero bylo dziwne
![]() Po rozstaniu z moim byłym powiedziałam, w żartach Rodzicom, że następnego mojego faceta jakiego do nich przyprowadze przedstawie jako swojego Narzeczonego,i tak wlasnie sie stalo - przypadkiem ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
U nas wszystko odbylo sie w jeden dzien najpierw my we dwoje potem przyjechalismy do moich rodzicow TŻ poprosil mojego tate o reke(rodzice byli przygotowani). Nastepnego dnia powiedzielismy oficjalnie jego mamie ze sie zareczylismy. Pierwsze spotkanie rodzicow odbedzie sie w ta niedziele zeby dogadac sprawy zwiazane ze slubem i zapoznac naszych rodzicow
![]()
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A nasi Rodzice znają się już od czerwca, nawet widzieli się juz kilka razy, przypadli sobie do gustu ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
u nas...zareczylismy sie, powiedzielismy rodzicom. i po 2 miesiacach TZ pogadal z mama zeby wlasnie przyjechac do nas na oficjalne zareczyny. a ona ze nie przyjedzie
![]() i zebym to ja z rodzicami przyjechala. tak zrobilismy, byl grill ale nawet slowem na nim o slubie nie wspomnielismy. wiecej spotkan juz nie planujemy. tym bardziej ze do brata TZa tesciowa w try miga poleciala. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Grzecznosc wymaga by powiadomienie rodzicow o oswiadczynach nstapilo jak najszybciej. W koncu z pewnoscia chca wiedziec o planach zyciowych swych dzieci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja rodzicom powiedziałam następnego dnia po zaręczynach tzn. otrzymaniu ślicznego pierścionka, a takie już oficjalne z Narzeczonym odbyły się dwa tygodnie później.
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
mojej mamie powiedzielismy od razu po powrocie z gor.
a co do tesciowej...coz ona nawet palcem przy naszym slubie nie kiwnie, nie mamy co liczyc nawet na zlotowke. wiec nie szkoda mi tych poficjanych zareczyn, bo nieoficjalnie tez sie dowiedziala jak tylko do niej pojechalismy
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko troche nam sie przykro zrobilo bo jak prosilismy na oficjalne to tesciowa ze nie bo to daleko a ona autobusem nie ma sily jezdzic ( 10 min jazdy, zreszta moja mama by po nia samochodem przyjechala ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
sanetko - bardzo bardzo mi przykro
![]() Cóż teściowa zachowała się bardzo niekulturalnie ![]() Dorośli ludzie, a jak dzieci...
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
zaręczyny- czyli jak zrobił to wasz Tż przy rodzicach???
za nie cały już miesiąc będziemy się zaręczac... no i ból w tym, że moje
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: zaręczyny- czyli jak zrobił to wasz Tż przy rodzicach???
Cytat:
![]() a jak zapytać? Najlepsze rozwiązania są najprostsze. Kupuje bukiet kwiatów dla mamy i dla Ciebie (alkohol dla ojca nie jest konieczny, choć częsty). Po wręczeniu bukietów po prostu: -oznajmiacie, że chcielibyście się pobrać i prosicie o pobłogosławienie tych planów, -pyta: czy oddadzą mi państwo rękę córki? -mówi wprost, że bardzo Cię kocha i chciałby spędzić z Tobą całe życie, w związku z czym prosi o Twoją rękę. Na pewno będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
dzieki... ale jednak wiecie zawsze facetowi może sie poplatać... mój Tz mam tatusia z wielkim poczuciem humoru bo jak jego obecny szwgier pytał o rękę jego siorki to mój przyszły teśc powiedział : "przynieście siekierę... dostaniesz jej reke..."
Lenka i Lilianka 26.04.2011r. Miłosz 19.01.2014r. Edytowane przez bella7 Czas edycji: 2008-02-26 o 18:34 Powód: zła odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.