|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Farbownie ciemnobrązowych włosów
Proszę o polecenie szamponu/farby do koloryzowania ciemnobrązowych włosów.Chodzi mi o uzyskanie koloru jasnobrązowego/ orzechowobrązowego/ciemnoblond. Odbarwienie i ufarbowanie na ten kolor nie wchodzi w rachubę ( mam b. cienkie i delikatne włosy i odbarwianie niszczy je i wysusza do tego stopnia, że zaczynaja się łamać i kruszyć).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Farbownie ciemnobrązowych włosów
Farbami raczej włosów nie rozjaśnisz chyba że ten ciemny kolor jest naturalny. Spróbój może farby Loreala ultrarozjaśniające tylko dla włosów ciemnych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Chodzi mi o uzyskanie odcienia ca. skorupki orzecha włoskiego.Włosy mam natruralnei ciemne. Z prób z jasnym/sarnim brązem wyszłam pokonana- jeszcze bardziej przyciemniły naturalny kolor. Któraś f-a produkuje farbe pt. karmelowa czekolada lub karmelowy brąz, ale nie jestem pewna czy ten ton nie wyjdzie złotawy/żółtawy. Wszelkie rozjaśniania nie wchodzą w grę- zbyt mocno niszczą mi włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z farb możesz spróbować tą nową Garbiera 100% kolor - podobno dobra i nie niszczy włosów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Czyli ew. musiałabym wziać ciemny blond- na to wychodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Maju, mam podobny problem, wiec jak sobie z nim poradzisz, to powiedz ktora farbka dala Ci jasny braz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ciemny blond albo jakiś inny ciekawy, musisz obejrzeć sobie na opakowaniu jakie efekty daje farba na konkretnym kolorze włosów.
Ja mam farbowane i ciemny blond wychodzi mi najpierw jak czarny a potem ciemnobrązowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dam znać, jak tylko wypróbuję. Piękny połysk uzyskiwałam szamponetkami Palette, ale nie produkują juz odcienia pt* czekolada*, który najbardziej mi pasował kolorystycznie, ponieważ nie miał rudawych lyb złotawych refleksów. Poszperam zatem na półce" ciemny blond"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja też mam z natury włosy ciemnobrązowe i jesli chodzi o uzyskanie koloru o którym mówisz(sama kiedyś o takim marzyłam)to nie jest to takie proste.Próbowałam różnych farb,brązy wychodziły prawie czarne,a po ciemnych blondach włosy fakt były jaśniejsze,ale takie troche rudawe.Podobne efekty uzyskiwałam u fryzjera więc już wogóle zwątpiłam,że to możliwe heh.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Ech, no nie jest to pocieszające.Spróbuję moze zacząć od szamponów- zawsze to mniejsza ingerencja. Z farbowania u fyzjera byłam zawsze niezadowolona, bo zawsze kolor wychodził duzo ciemniejszy od tego, który był prezentowny na próbkach włosów w katalowu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja tez mam dosyc ciemne wlosy,bardzo ciemny brąz i marze o tym,zeby znowu wrocic do jasniejszego koloru,np ciemny blad lub bardzo jasny brąz. Probowalam juz wielu farb,i zadna z nich nie pokryła moich wlosow,a jedynie odrosty (moje naturalne to ciemny blad),wiec nie wygladalam zbyt ciekawie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jak widać zostaje nam tylko czekać aż włosy odrosną, teraz możemy tylko delikatnie szamponem koloryzującym wyrównywać kolor
![]() Pocieszam sie tym, że na słońcu włosy same jaśnieją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ciężko rozjaśnić ciemne włosy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
farbowanie:((((((
Wczoraj ufarbowalam sobie wlosy ciemnym naturalnym szatynem z garniera i niestety wyszedl mi strasznie czarny kolor, w ktorym nie czuje sie dobrze(a jeszcze w sobote studniowka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: farbowanie:((((((
jejku farbowalas wlosy dopiero wczoraj. myj codziennie wlosy, kolor sie spierze. mi zawsze jak farbuje brązem wychodzi prawie czarny ale po kilku myciach kolor sie splukuje i zostaje ladny brązik. tak wiec sie nie martw
![]() poszukaj, są podobne tematy ![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć
![]() mniej więcej 3 lata temu zaczęłam farbować włosy, sama. Farbą z Joanny, na czarno. Farbowałam tak 2 lata, potem zmieniłam kolor na burgund. Teraz mam resztki farby /palona kawa/ na włosach. Czy sama mogę przefarbować takie włosy na blond? Zależy mi na odcieniu a la toffi szczególnie. Jakich odżywek, itd. używać, żeby włosy były lśniące, odcień nie schodził, a włosy się nie łamały? Zmienić farbę? Czy udać się do fryzjerki? Mam bladą skórę i szarozielone oczy. Edytowane przez Kira_ Czas edycji: 2010-01-27 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Dot.: Farbowanie z ciemnego blondu
Ja bym proponowała udać ze do fryzjera i nie przeprowadzać samemu eksperymentów schodzenia z koloru. Nie jedna juz zakładała wątek że włosy sobie poniszczyły. Jeśli się nie ma zielonego pojęcia co z czym się je to nie radze ryzykować.
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
No w końcu sensowna rada..............
Tak jak wyżej.....podpisuję się pod tym nogami i rękami ![]() Autorko wątku idź do fryzjera ![]()
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Według mnie zdecydowanie powinnaś skorzystać z usług fryzjerskich. Mnóstwo było wątków zarówno na temat farbowania włosów ciemnych na blond jak i o odżywkach. Poszperaj w forum, na pewno znajdziesz wiele ciekawych i przydatnych informacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Farbowanie z ciemnego blondu do blondu. Dekoloryzacja itd
Witam. Naturalny mój kolor to ciemny blond. Jednak od kilku lat farbuje na brazy itd. Włosy farbuje co pół roku mniej wiecej. W styczniu farbowalam ostatni raz na ciemny brąz. Włosy kiedyś często prostowalam od roku prostuje dość rzadko i tylko końce i włosy z przodu twarzy dlatego końce sa troche suche. Mam duzo masek do wlosow. Włosy sa długie, sięgają za łokcie. Miesiąc temu zrobiłam pasemka blond. U góry sa jasne u dołu jak to bywa na farbie ciemniejsze. AKtualnie chce ZOSTAĆ BLONDYNKA. Mysle nad dekoloryzacja. I stad pytanie czy włosy sie od tego niszczą i wysuszaja? Po dekoloryzacje chciałabym nałożyć od razu farbę z jakimś odcieniem blondu żeby były jasne a po miesiącu znowu pofarbowac farba na jakiś jasny ciepły blond. Nie ma mowy o rozjasniaczu. Chce dojść do tego farbami blond. Dodam ze moje włosy łatwo łapią kolor. Co polecacie? Maci jakieś doświadczenia z dekoloryzacja i takim farbowaniem?
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Up |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Dot.: Farbowanie z ciemnego blondu do blondu. Dekoloryzacja itd
Watek o dekoloryzacji, wystarczy poszukac https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=627505
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.