Farbownie ciemnobrązowych włosów - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-27, 09:35   #1
Maja1970
Przyczajenie

Farbownie ciemnobrązowych włosów

Proszę o polecenie szamponu/farby do koloryzowania ciemnobrązowych włosów.Chodzi mi o uzyskanie koloru jasnobrązowego/ orzechowobrązowego/ciemnoblond. Odbarwienie i ufarbowanie na ten kolor nie wchodzi w rachubę ( mam b. cienkie i delikatne włosy i odbarwianie niszczy je i wysusza do tego stopnia, że zaczynaja się łamać i kruszyć).
Maja1970 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 10:00   #2
cziki
Zakorzenienie

Dot.: Farbownie ciemnobrązowych włosów

Farbami raczej włosów nie rozjaśnisz chyba że ten ciemny kolor jest naturalny. Spróbój może farby Loreala ultrarozjaśniające tylko dla włosów ciemnych
cziki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 10:06   #3
Maja1970
Przyczajenie

Chodzi mi o uzyskanie odcienia ca. skorupki orzecha włoskiego.Włosy mam natruralnei ciemne. Z prób z jasnym/sarnim brązem wyszłam pokonana- jeszcze bardziej przyciemniły naturalny kolor. Któraś f-a produkuje farbe pt. karmelowa czekolada lub karmelowy brąz, ale nie jestem pewna czy ten ton nie wyjdzie złotawy/żółtawy. Wszelkie rozjaśniania nie wchodzą w grę- zbyt mocno niszczą mi włosy.
Stary 2006-04-27, 10:12   #4
cziki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja1970
Chodzi mi o uzyskanie odcienia ca. skorupki orzecha włoskiego.Włosy mam natruralnei ciemne. Z prób z jasnym/sarnim brązem wyszłam pokonana- jeszcze bardziej przyciemniły naturalny kolor. Któraś f-a produkuje farbe pt. karmelowa czekolada lub karmelowy brąz, ale nie jestem pewna czy ten ton nie wyjdzie złotawy/żółtawy. Wszelkie rozjaśniania nie wchodzą w grę- zbyt mocno niszczą mi włosy.
Może spróbuj z jakimiś szamponami koloryzującymi albo coś jak henna (?) Nie polecam Palette bo niszczą włosy no i pamiętać trzeba żeby wybierać odcień jak najjaśniejszy bo efekt jest zazwyczaj dużo ciemniejszy niż na opakowaniu.
Z farb możesz spróbować tą nową Garbiera 100% kolor - podobno dobra i nie niszczy włosów
Stary 2006-04-27, 10:19   #5
Maja1970
Przyczajenie

Czyli ew. musiałabym wziać ciemny blond- na to wychodzi.
Stary 2006-04-27, 10:35   #6
guia
Zadomowienie

GG do guia

Maju, mam podobny problem, wiec jak sobie z nim poradzisz, to powiedz ktora farbka dala Ci jasny braz
guia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 10:50   #7
cziki
Zakorzenienie

Ciemny blond albo jakiś inny ciekawy, musisz obejrzeć sobie na opakowaniu jakie efekty daje farba na konkretnym kolorze włosów.
Ja mam farbowane i ciemny blond wychodzi mi najpierw jak czarny a potem ciemnobrązowy A Tobie przy naturalnie ciemnych włosach będzie łatwiej coś dobrać. Podobno z Safiry są b. dobre farby i jest tam taki jasny.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-27, 10:50   #8
Maja1970
Przyczajenie

Dam znać, jak tylko wypróbuję. Piękny połysk uzyskiwałam szamponetkami Palette, ale nie produkują juz odcienia pt* czekolada*, który najbardziej mi pasował kolorystycznie, ponieważ nie miał rudawych lyb złotawych refleksów. Poszperam zatem na półce" ciemny blond" i dam znać o efektach.
Stary 2006-04-27, 10:56   #9
cziki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja1970
Dam znać, jak tylko wypróbuję. Piękny połysk uzyskiwałam szamponetkami Palette, ale nie produkują juz odcienia pt* czekolada*, który najbardziej mi pasował kolorystycznie, ponieważ nie miał rudawych lyb złotawych refleksów. Poszperam zatem na półce" ciemny blond" i dam znać o efektach.
O właśnie! Ani czekoladki nie ma ani nawet jasnego brązu! Nie mam sobie czym zafarbować odrostów teraz chlipp
Stary 2006-04-27, 11:03   #10
Mycha
Raczkowanie

Ja też mam z natury włosy ciemnobrązowe i jesli chodzi o uzyskanie koloru o którym mówisz(sama kiedyś o takim marzyłam)to nie jest to takie proste.Próbowałam różnych farb,brązy wychodziły prawie czarne,a po ciemnych blondach włosy fakt były jaśniejsze,ale takie troche rudawe.Podobne efekty uzyskiwałam u fryzjera więc już wogóle zwątpiłam,że to możliwe heh.
Mycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 11:48   #11
Maja1970
Przyczajenie

Ech, no nie jest to pocieszające.Spróbuję moze zacząć od szamponów- zawsze to mniejsza ingerencja. Z farbowania u fyzjera byłam zawsze niezadowolona, bo zawsze kolor wychodził duzo ciemniejszy od tego, który był prezentowny na próbkach włosów w katalowu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-28, 11:22   #12
Cioccolatto Bianco
Przyczajenie

Ja tez mam dosyc ciemne wlosy,bardzo ciemny brąz i marze o tym,zeby znowu wrocic do jasniejszego koloru,np ciemny blad lub bardzo jasny brąz. Probowalam juz wielu farb,i zadna z nich nie pokryła moich wlosow,a jedynie odrosty (moje naturalne to ciemny blad),wiec nie wygladalam zbyt ciekawie...
Cioccolatto Bianco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-28, 11:29   #13
cziki
Zakorzenienie

Jak widać zostaje nam tylko czekać aż włosy odrosną, teraz możemy tylko delikatnie szamponem koloryzującym wyrównywać kolor

Pocieszam sie tym, że na słońcu włosy same jaśnieją
Stary 2006-04-28, 13:43   #14
Ninedin
Zakorzenienie

Ciężko rozjaśnić ciemne włosy ale jeżeli ten ciemny kolor jest naturalny tzn. nie ma na nim farby to myślę, że da się zrobić a skoro masz słabe, łamliwe włosy to zamiast kombinować z kolorami w domu( zawsze istnieje ryzyko, że nie wyjdzie tak jak byś chciała) lepiej wybrać się na wziytę do fryzjera masz wtedy gwarancję,że kolor będzie taki jak chcesz,a co najważniejsze nie zniszczysz włosów Pozdrawiam
Ninedin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 16:55   #15
claudina666
Raczkowanie

GG do claudina666
farbowanie:((((((

Wczoraj ufarbowalam sobie wlosy ciemnym naturalnym szatynem z garniera i niestety wyszedl mi strasznie czarny kolor, w ktorym nie czuje sie dobrze(a jeszcze w sobote studniowka) i mam pytania co zrobic, aby rozjasnic odrobine wlosy, chodzi mi o domowe sposoby, slyszalam, ze sok z cytryny wywabia kolor czy to prawda??
claudina666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 17:32   #16
untouchable
Wtajemniczenie

Dot.: farbowanie:((((((

jejku farbowalas wlosy dopiero wczoraj. myj codziennie wlosy, kolor sie spierze. mi zawsze jak farbuje brązem wychodzi prawie czarny ale po kilku myciach kolor sie splukuje i zostaje ladny brązik. tak wiec sie nie martw

poszukaj, są podobne tematy
Stary 2010-01-27, 12:49   #17
Kira_
Przyczajenie

Lightbulb Farbowanie z ciemnego blondu

Cześć
mniej więcej 3 lata temu zaczęłam farbować włosy, sama. Farbą z Joanny, na czarno. Farbowałam tak 2 lata, potem zmieniłam kolor na burgund. Teraz mam resztki farby /palona kawa/ na włosach.
Czy sama mogę przefarbować takie włosy na blond? Zależy mi na odcieniu a la toffi szczególnie.
Jakich odżywek, itd. używać, żeby włosy były lśniące, odcień nie schodził, a włosy się nie łamały?
Zmienić farbę? Czy udać się do fryzjerki?
Mam bladą skórę i szarozielone oczy.

Edytowane przez Kira_
Czas edycji: 2010-01-27 o 12:50
Kira_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 13:14   #18
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha
Dot.: Farbowanie z ciemnego blondu

Ja bym proponowała udać ze do fryzjera i nie przeprowadzać samemu eksperymentów schodzenia z koloru. Nie jedna juz zakładała wątek że włosy sobie poniszczyły. Jeśli się nie ma zielonego pojęcia co z czym się je to nie radze ryzykować.

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 13:44   #19
przytulanka87
Zadomowienie

No w końcu sensowna rada..............
Tak jak wyżej.....podpisuję się pod tym nogami i rękami
Autorko wątku idź do fryzjera

18.08.2012 - 15.00

Bloguję sobie
http://agadidesign.blogspot.com/

Zajrzyj też proszę tutaj
https://www.facebook.com/agaczesze

przytulanka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 13:46   #20
kiika
Zadomowienie

Według mnie zdecydowanie powinnaś skorzystać z usług fryzjerskich. Mnóstwo było wątków zarówno na temat farbowania włosów ciemnych na blond jak i o odżywkach. Poszperaj w forum, na pewno znajdziesz wiele ciekawych i przydatnych informacji.
kiika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-22, 19:15   #21
Karolajna1993
Raczkowanie

Farbowanie z ciemnego blondu do blondu. Dekoloryzacja itd

Witam. Naturalny mój kolor to ciemny blond. Jednak od kilku lat farbuje na brazy itd. Włosy farbuje co pół roku mniej wiecej. W styczniu farbowalam ostatni raz na ciemny brąz. Włosy kiedyś często prostowalam od roku prostuje dość rzadko i tylko końce i włosy z przodu twarzy dlatego końce sa troche suche. Mam duzo masek do wlosow. Włosy sa długie, sięgają za łokcie. Miesiąc temu zrobiłam pasemka blond. U góry sa jasne u dołu jak to bywa na farbie ciemniejsze. AKtualnie chce ZOSTAĆ BLONDYNKA. Mysle nad dekoloryzacja. I stad pytanie czy włosy sie od tego niszczą i wysuszaja? Po dekoloryzacje chciałabym nałożyć od razu farbę z jakimś odcieniem blondu żeby były jasne a po miesiącu znowu pofarbowac farba na jakiś jasny ciepły blond. Nie ma mowy o rozjasniaczu. Chce dojść do tego farbami blond. Dodam ze moje włosy łatwo łapią kolor. Co polecacie? Maci jakieś doświadczenia z dekoloryzacja i takim farbowaniem?

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Up
Karolajna1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-22, 19:22   #22
201607040946
Konto usunięte

Dot.: Farbowanie z ciemnego blondu do blondu. Dekoloryzacja itd

Watek o dekoloryzacji, wystarczy poszukac https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=627505
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości