Najlepiej pieniący się szampon to ... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-25, 13:57   #1
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Najlepiej pieniący się szampon to ...

Dziewczyny, kończy mi się szampon i muszę kupić nowy. Myję włosy zawsze 2 razy - najpierw szamponem który ma oczyścić włosy, a potem szamponem który ma przeciwdziałać wypadaniu włosów (te drugie niestety z reguły się słabo pienią ) Dodatkowo przed myciem stosuję nafte kosmetyczną i przez nią mam duże problemy z myciem (mogę co najwyżej wklepywać rozwodniony szampon w głowę ) dlatego też potrzebuję szampon do pierwszego mycia, który będzie się baaardzo dobrze pienił.

Puki co używałam szamponu z Avonu 3w1 do codziennej pielęgnacji włosów, ale w skali od 1 do 5 łatwość pienienia się (nie wiem czy jest takie słowo w języku polskim ale co tam )oceniam na 3,5-4 .

Z pewnością jest wiele osób które uwielbiają jak podczas mycia szampon pieni się mocno bo łatwiej jest wtedy dobrze umyć włosy.
Proszę was więc o wpisywanie nazw szamponów które waszym zdaniem pienią się najlepiej
Stary 2007-09-25, 13:58   #2
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: Najlepiej pieniący się szampon to ...

Jak dla mnie świetnie pienią się wszystkie Clairole, są tez wyjątkowo wydajne.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-25, 14:00   #3
Narek
Zakorzenienie

Ja używam Head&Shoulders(do włosów normalnych, aktualnie) i bardzo dobrze się pieni Tylko uprzedzam, że to dzięki SLS-om.

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-25, 14:04   #4
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Pantene Pro-v osobiście używałam do włosów farbowanych, wystarczyła odrobina i całe włosy w pianie (chociaż nie wiem czy to jest dobre jak szampon się tak pieni )

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-25, 14:16   #5
Anethka
Zakorzenienie

Ze wszystkich szamponów jakie używałam, szampon "Dove z jedwabiem" pienił się najlepiej chociaż czytałam, że to nie jest dobrze jeśli szampon bardzo się pieni.
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-25, 14:30   #6
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez Anethka Pokaż wiadomość
Ze wszystkich szamponów jakie używałam, szampon "Dove z jedwabiem" pienił się najlepiej chociaż czytałam, że to nie jest dobrze jeśli szampon bardzo się pieni.
u mnie niestety przy moich bardzo słabych włosach jeśli szampon się nie pieni to przy myciu wyszarpuję bardzo dużo kłaczków
Stary 2007-09-25, 15:46   #7
neseczka
Raczkowanie

leć po szampon nivea-one sie nie przeciętnie pienią i niektórych to nawet denerwuje. nie mozna go duzo brac bo na prawde sie niesamowicie pieni a włosy są potem mieciutkie i lsciące
neseczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-25, 17:35   #8
TOMKA
Raczkowanie

Z mojego doświadczenia najbardziej wydajny i bardzo pieniacy jest apteczny w żelu Pregeine /nie wiem czy dobrze nazwe napisałam/ potem Biolage nawilżajacy,Ce-Ce regeneracja włosów.
TOMKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-25, 21:02   #9
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez neseczka Pokaż wiadomość
leć po szampon nivea-one sie nie przeciętnie pienią i niektórych to nawet denerwuje. nie mozna go duzo brac bo na prawde sie niesamowicie pieni a włosy są potem mieciutkie i lsciące
a ten Nivea to konkretnie który?
Stary 2007-09-26, 17:19   #10
neseczka
Raczkowanie

nivea hair care protein repair szampon regeneracja i wygładzanie do włosów suchych i zniszczonych. uwielbiam ten szampon,na pewno bedziesz zadowolona
neseczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-26, 19:41   #11
Keira87
Raczkowanie

Absolut Repair Dla mnie on nawet strasznie się pieni, jest bardzo wydajny. Chcę kupić sobie dużą butlę na allegro, ale ten mały zakupiony w salonie mam już 3 miesiące i jeszcze mam go sporo
Podobno te, którę się tak pienią mają SLS i to źle, ale np. Dermena, którą tez myje włosy wcale się nie pieni i muszę dać pół butelki na głowę, co też wcale fajne nie jest;(
Keira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-26, 20:06   #12
mirynka
Wtajemniczenie

niewem czy to prawda ale czytalam kiedys ze szmpon nie powinien sie mocno pienic gdyz oznacza to wtedy ze ma dodane duzo skladnikow kosmetyczny niekoniecznie dobrym do wlosow i sprawia to ze wlosy sie przesuszja, niszcza itp, dlatego tez duzo szmponow leczniczysz dostepnych w aptekach wlasnie nie pieni sie tak mocno jak szmapony kosmetyczne.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141

Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku.
/Antoine de Saint-Exupéry/
mirynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-26, 20:32   #13
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez mirynka Pokaż wiadomość
niewem czy to prawda ale czytalam kiedys ze szmpon nie powinien sie mocno pienic gdyz oznacza to wtedy ze ma dodane duzo skladnikow kosmetyczny niekoniecznie dobrym do wlosow i sprawia to ze wlosy sie przesuszja, niszcza itp, dlatego tez duzo szmponow leczniczysz dostepnych w aptekach wlasnie nie pieni sie tak mocno jak szmapony kosmetyczne.
Wszystko rozumiem, ale jak nałoże na włosy szampon z apteki lub jakiś ziołowy to on wogóle mi się nie chce pienić (a po nałożeniu nafty to już wogóle) i żeby nie wyszarpać zbyt wiele włosów po prostu go wklepuję w głowę, ale to przecież nie umyje ich dobrze roię tak, że przy pierwszym myciu myję włosy takim szamponem który się dobrze pieni a przy drugim jakimś leczniczym szamponem.

W sobotę lub niedzielę będę w sklepie i kupię albo ten Nivea hair care protein repair szampon regeneracja i wygładzanie do włosów suchych i zniszczonych albo Absolut Repair (on jest L'Oreala, prawda? )
Stary 2007-09-27, 11:03   #14
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Mysza, kup lepiej szampon ziołowy, bo co Ci reklamowana Nivea do włosów suchych i zniszczonych pomoże na wypadanie? Dobrze pieni sie np. szampon z rzepą Evy, dostępny w Rossmanie.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 11:44   #15
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Mysza, kup lepiej szampon ziołowy, bo co Ci reklamowana Nivea do włosów suchych i zniszczonych pomoże na wypadanie? Dobrze pieni sie np. szampon z rzepą Evy, dostępny w Rossmanie.
Jeśli chodzi o Evę to mam tataro-chmielowy i brzozowy i się wogóle nie chcą pienić, nie mówiąc już jak wygląda sytuacja przy pierwszym myciu

Moje włosy są suche i zniszczone więc może pierwsze mycie Nivea wpłynie na poprawę wyglądu a drugie mycie np. Seboradinem na wypadanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 21:43   #16
lea88
Zakorzenienie

A mi sie swietnie pieni Bambi szampon dla dzieci i naprawde oczyszcza (zawiera SLS), a nie nieszczy tak wlosow i skory glowy.
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 21:52   #17
dolare
BAN stały

GG do dolare

co to jest SLS i dlaczego to jest złe?
dolare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 22:07   #18
lea88
Zakorzenienie

SLS to skladnik, ktory wlasnie powoduje, ze szampon (zel pod prysznic itp) sie pieni. Jest on jednak chemiczny i u niektorych podraznienia skory (np. u mnie :/). Teoretycznie kosmetyki, ktore sie nie pienia zawieraja go mniej i sa zdrowsze.. oczywiscie w praktyce roznie to bywa. Nie zawiera go wiele szamponow dla dzieci (np. BabyDreams, Hipp). Jednak uzywajac lakierow, pianek itp nalezy dokladnie oczyszczac wlosy i przynajmniej raz na jakis czas uzywac szamponu z SLS (szampony bez SLS moga byc zbyt delikatne).
Ja uzywam szampony Bambi z SLS do pierwszego mycia, wlasnie dlatego ze sie dobrze pieni i oczyszcza Do drugiego mam juz szampon bez SLS.
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 22:19   #19
Smile_Smile
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lea88 Pokaż wiadomość
SLS to skladnik, ktory wlasnie powoduje, ze szampon (zel pod prysznic itp) sie pieni. Jest on jednak chemiczny i u niektorych podraznienia skory (np. u mnie :/). Teoretycznie kosmetyki, ktore sie nie pienia zawieraja go mniej i sa zdrowsze.. oczywiscie w praktyce roznie to bywa. Nie zawiera go wiele szamponow dla dzieci (np. BabyDreams, Hipp). Jednak uzywajac lakierow, pianek itp nalezy dokladnie oczyszczac wlosy i przynajmniej raz na jakis czas uzywac szamponu z SLS (szampony bez SLS moga byc zbyt delikatne).
Ja uzywam szampony Bambi z SLS do pierwszego mycia, wlasnie dlatego ze sie dobrze pieni i oczyszcza Do drugiego mam juz szampon bez SLS.
popieram w 100% zaleznosc jest taka ze im wiecej piany tym bardziej wysusza wlosy. mniej pienia sie polskie szampony typu eva natura itp. raz kupilam sobie elserve nutri przeswitujacy pomaranczowy to az bylam w szkou majac na glowie jedna wielką piane a pozniej na glowie kołtun. Pianie mowimy stanowczo nie!! polecam elserve różowy-pieni sie ale jakos nie koltuni az tak chociaz i tak ma SLS duzo.
Smile_Smile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-28, 20:30   #20
ally5
Zakorzenienie

według mnie najlepiej pieni sie schauma. Miałam kokosową do włosów zniszczonych w takim brązowym opakowaniu. Sliiicznie pachnie, ma raczej lekką konystencje i naprawde mocno sie pieni. Zdziwilo mnie to wręcz przy pierwszym umyciu, ale potem sie przyzwyczaiłam szampon jest dosc wydajny i niedrogi, bo w promocji dałam za niego 3,99
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 18:10   #21
SaiTai
Rozeznanie

Ostatnimi czasy zdecydowanie CLEAR
Choć nie powiem że jest dobry, bo na moje włosy raczej źle wpływa, ale ma go moja siostra i mama, i chwalą sobie...
Siostra ma ten: CLEAR Szampon Lodowy Chłód 2 w 1
Po pierwsze piany jest w ch** znaczy dużo hehe
Po drugie przepięknie pachnie!!!
Po trzecie uczucie chłodu jest niesamowite! Taka hmmm zimność
Po czwarte bardzooooo wydajny!
SaiTai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 21:35   #22
Celestia
Zakorzenienie

pantene pro-v
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości