|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej pieniący się szampon to ...
Dziewczyny, kończy mi się szampon i muszę kupić nowy. Myję włosy zawsze 2 razy - najpierw szamponem który ma oczyścić włosy, a potem szamponem który ma przeciwdziałać wypadaniu włosów (te drugie niestety z reguły się słabo pienią
![]() ![]() Puki co używałam szamponu z Avonu 3w1 do codziennej pielęgnacji włosów, ale w skali od 1 do 5 łatwość pienienia się (nie wiem czy jest takie słowo w języku polskim ale co tam ![]() Z pewnością jest wiele osób które uwielbiają jak podczas mycia szampon pieni się mocno bo łatwiej jest wtedy dobrze umyć włosy. Proszę was więc o wpisywanie nazw szamponów które waszym zdaniem pienią się najlepiej ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepiej pieniący się szampon to ...
Jak dla mnie świetnie pienią się wszystkie Clairole, są tez wyjątkowo wydajne.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja używam Head&Shoulders(do włosów normalnych, aktualnie) i bardzo dobrze się pieni
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Pantene Pro-v
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ze wszystkich szamponów jakie używałam, szampon "Dove z jedwabiem" pienił się najlepiej chociaż czytałam, że to nie jest dobrze jeśli szampon bardzo się pieni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
leć po szampon nivea-one sie nie przeciętnie pienią i niektórych to nawet denerwuje. nie mozna go duzo brac bo na prawde sie niesamowicie pieni a włosy są potem mieciutkie i lsciące
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Z mojego doświadczenia najbardziej wydajny i bardzo pieniacy jest apteczny w żelu Pregeine /nie wiem czy dobrze nazwe napisałam/ potem Biolage nawilżajacy,Ce-Ce regeneracja włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
a ten Nivea to konkretnie który?
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
nivea hair care protein repair szampon regeneracja i wygładzanie do włosów suchych i zniszczonych. uwielbiam ten szampon,na pewno bedziesz zadowolona
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Absolut Repair
![]() ![]() Podobno te, którę się tak pienią mają SLS i to źle, ale np. Dermena, którą tez myje włosy wcale się nie pieni i muszę dać pół butelki na głowę, co też wcale fajne nie jest;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
niewem czy to prawda ale czytalam kiedys ze szmpon nie powinien sie mocno pienic gdyz oznacza to wtedy ze ma dodane duzo skladnikow kosmetyczny niekoniecznie dobrym do wlosow i sprawia to ze wlosy sie przesuszja, niszcza itp, dlatego tez duzo szmponow leczniczysz dostepnych w aptekach wlasnie nie pieni sie tak mocno jak szmapony kosmetyczne.
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sobotę lub niedzielę będę w sklepie i kupię albo ten Nivea hair care protein repair szampon regeneracja i wygładzanie do włosów suchych i zniszczonych albo Absolut Repair (on jest L'Oreala, prawda? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Mysza, kup lepiej szampon ziołowy, bo co Ci reklamowana Nivea do włosów suchych i zniszczonych pomoże na wypadanie? Dobrze pieni sie np. szampon z rzepą Evy, dostępny w Rossmanie.
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje włosy są suche i zniszczone więc może pierwsze mycie Nivea wpłynie na poprawę wyglądu a drugie mycie np. Seboradinem na wypadanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A mi sie swietnie pieni Bambi szampon dla dzieci i naprawde oczyszcza (zawiera SLS), a nie nieszczy tak wlosow i skory glowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
co to jest SLS i dlaczego to jest złe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
SLS to skladnik, ktory wlasnie powoduje, ze szampon (zel pod prysznic itp) sie pieni. Jest on jednak chemiczny i u niektorych podraznienia skory (np. u mnie :/). Teoretycznie kosmetyki, ktore sie nie pienia zawieraja go mniej i sa zdrowsze.. oczywiscie w praktyce roznie to bywa. Nie zawiera go wiele szamponow dla dzieci (np. BabyDreams, Hipp). Jednak uzywajac lakierow, pianek itp nalezy dokladnie oczyszczac wlosy i przynajmniej raz na jakis czas uzywac szamponu z SLS (szampony bez SLS moga byc zbyt delikatne).
Ja uzywam szampony Bambi z SLS do pierwszego mycia, wlasnie dlatego ze sie dobrze pieni i oczyszcza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
według mnie najlepiej pieni sie schauma. Miałam kokosową do włosów zniszczonych w takim brązowym opakowaniu. Sliiicznie pachnie, ma raczej lekką konystencje i naprawde mocno sie pieni. Zdziwilo mnie to wręcz przy pierwszym umyciu, ale potem sie przyzwyczaiłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Ostatnimi czasy zdecydowanie CLEAR
Choć nie powiem że jest dobry, bo na moje włosy raczej źle wpływa, ale ma go moja siostra i mama, i chwalą sobie... Siostra ma ten: CLEAR Szampon Lodowy Chłód 2 w 1 Po pierwsze piany jest w ch** ![]() Po drugie przepięknie pachnie!!! Po trzecie uczucie chłodu jest niesamowite! Taka hmmm zimność ![]() Po czwarte bardzooooo wydajny! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
pantene pro-v
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.