Debata Kwaśniewski vs. Kaczyński - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Kto wygrał debatę?
Jarosław Kaczyński 20 28,57%
Aleksander Kwaśniewski 50 71,43%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-01, 23:13   #1
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Debata Kwaśniewski vs. Kaczyński

Nie zauważyłam byście o tym pisały, a w sumie to całkiem ciekawe. Oglądałyście? Waszym zdaniem kto wygrał? Wypelnijcie ankiete

Moim zdaniem wygrał Kwasniewski, chociaz nie do konca mi sie podobał. Szczególnie nie podobało mi się, że przerywał swojemu oponentowi, gdy tamten miał czas by mówić. Powiedział oczywiście wszystko to co mói wielu Polaków w swoich domach i tu trzeba mu przytaknąć. Kaczyński natomiast ciagle tkwił w swojej obsesji na temat układu itp.

Ogólnie to ta debata zbyt wiele nie wniosła do życia publicznego moim zdaniem, ot taka pyskówka nieco.

A jakie jest wasze zdanie?

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 00:14   #2
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Dot.: Debata Kwaśniewski vs. Kaczyński

Brakuje trzeciej opcji - żaden

Słuchałam tej debaty i każdy z panów nie wyszedł poza standartowe hasełka skierowane do swojego elektoratu. Kaczyński był lepiej przygotowany w konkretach, Kawaśniewski luźniejszy i miał kilka niezłych bon motów. Przerywanie było celowe i miało wyprowadzić premiera z równowagi, co się udało w samej końcówce, kidy Kaczyński nie wytrzymał - "niech pan się nie przedrzeźnia" zabrzmiało nieco rozpaczliwie.

Kaczyński wygrał w sprawie ułaskawień, Kwaśniewski zmuszajac Kaczyńskiego do wskazania układu - premier strzelił sobie w stopę mówiąc "na przykład pan Kaczmarek i..." na co sala "HAHAHAHA", co skrzętnie wykorzystał Kwaśniewski mówiąc, że to faktycznie najbardziej zdemoralizowany rząd od 89 roku.

Generalnie nuda <zieeew>, obaj panowie niczym nie zaskoczyli.

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 00:34   #3
paulinka3110
Wtajemniczenie

Obydwaj mówili "ogólnikowo" wg.mnie!

Ale bardziej podobał mi się Kwaśniewski...Może dlatego że wzbudza u mnie większą sympatię. Na Kaczyńskiego już patrzeć nie mogę- w kółko powtarzał coś na temat korupcji i bezradności a jak ludzi bili mu prawo to się odwracał i głupkowato usmiechał!

Ale z tym "Niech się pan nie przedrzeźnia" to wygrał...

Moja książkowa wymiana. Zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630571http://
paulinka3110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 00:39   #4
201607211724
Konto usunięte

myślałam, że bedę miała bardziej jednoznaczne odczucia. Ale tak trochę było jak przepowiadał Wałęsa - każdy wygrał - jeden w piłkę nożną, a drugi w hokeja
Ach gdzie te czasy co to na debatach nogi się chciało podawać
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 00:43   #5
Luba
Zakorzenienie

A ja nie oglądałam. Z premedytacją odpusciłam sobie te przyjemność. Tak sobie pomyslałam, że oni nic nowego nie powiedzą...

Shem, była mowa o debacie w wątku: wizazanki do urn...

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 08:18   #6
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nie oglądałąm. Wystarczająco na co dzień mam w tiwi pustych, politycznych haseł

Aczkolwiek uważam, że Kwaśniewski kulturą słowa i inteligencją wypowiedzi zawsze przewyższał Kaczyńskiego.

BTW, to hasło Kaczyńskiego o przedrzeźnianiu to od razu mi się skojarzyło z przedszkolakowym "prose pani, bo on sie przedrzeźnia" albo "jesteś u pani!!!"
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 08:35   #7
yeah
Zadomowienie

mi się chyba jednak Kwaśniewski bardziej podobał, miałam wrażenie, że jednak nie był tak agresywny i bezczelny jak Kaczyński.

oczywista oczywistość
yeah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 08:36   #8
agness86
Zakorzenienie

Moim zdaniem, Kwaśniewski zawsze będzie przewyższał Kaczyńskiego....I nie tylko wzrost mam tutaj na myśli

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 08:58   #9
yeah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agness86 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem, Kwaśniewski zawsze będzie przewyższał Kaczyńskiego....I nie tylko wzrost mam tutaj na myśli
apropos:
- co robią panowie K. na korcie tenisowym???
- grają w siatkę
yeah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 09:06   #10
agness86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yeah Pokaż wiadomość
apropos:
- co robią panowie K. na korcie tenisowym???
- grają w siatkę
Dobre

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 09:11   #11
Tusio
Wtajemniczenie

tylko zerknelam, wiec ciezko mi sie wypowiadac; ale zgadzam sie: brakuje odpowiedzi "zaden"
Stary 2007-10-02, 09:20   #12
kochana-plotkara
Wtajemniczenie

GG do kochana-plotkara

"-Ale pro.. ale pro.. pro.. prosze mnie nie przedrzeźniać!"
Oni wszyscy są żałośni
Stary 2007-10-02, 09:22   #13
maswerka
Zadomowienie

Nie oceniam tamtej debaty w kategoriach wygrał-przegrał. Miała być merytoryczna dyskusja, a zrobiło się z tego widowisko. Męczący był chaos organizacyjny, pomyłki dziennikarzy, oklaski na sali.
Liczyłam na interesującą rozmowę, ale się zawiodłam.

maswerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 10:31   #14
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez maswerka Pokaż wiadomość
Nie oceniam tamtej debaty w kategoriach wygrał-przegrał. Miała być merytoryczna dyskusja, a zrobiło się z tego widowisko. Męczący był chaos organizacyjny, pomyłki dziennikarzy, oklaski na sali.
Liczyłam na interesującą rozmowę, ale się zawiodłam.
zgadzam się. pierwsza dziennikarka była fatalna, zaczeła sie fajna dyskusja a ona do nich z mową ze czas mu sie skonczył. i te oklaski, no jej po co one, aby czas przedłużały. natomiast strasznie podobała mi się czesc prowadzona przez panią olejnik. i ten drugi facet tez był fajny-umieli zachowac porządek.
tylko sie zastanawiam po co monice olejnik była ksiazka z marylin monroe?

co do samej debaty to czasami dobre wypowiedzi miał Kaczynski a czasami kwasniewski. nie mozna skreslac premiera bo sie go nie lubi, i nawet jesli cos mądrego powiedział to mowic, ze jest idiotą. zgadzam sie z nim kiedy powiedział, ze kwasniewski po swoich gafach powinien zastanowic sie co mowi o polskiej dyplomacji.
natomiast szkoda ze nikt, z tego co mi wiadomo, nie poruszył spraw kobiet. no po prostu.
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 11:39   #15
madziunia80
Zakorzenienie

GG do madziunia80 Send a message via Skype™ to madziunia80

Cytat:
Napisane przez BabciaWeatherwax Pokaż wiadomość
Brakuje trzeciej opcji - żaden

Słuchałam tej debaty i każdy z panów nie wyszedł poza standartowe hasełka skierowane do swojego elektoratu. Kaczyński był lepiej przygotowany w konkretach, Kawaśniewski luźniejszy i miał kilka niezłych bon motów. Przerywanie było celowe i miało wyprowadzić premiera z równowagi, co się udało w samej końcówce, kidy Kaczyński nie wytrzymał - "niech pan się nie przedrzeźnia" zabrzmiało nieco rozpaczliwie.

Kaczyński wygrał w sprawie ułaskawień, Kwaśniewski zmuszajac Kaczyńskiego do wskazania układu - premier strzelił sobie w stopę mówiąc "na przykład pan Kaczmarek i..." na co sala "HAHAHAHA", co skrzętnie wykorzystał Kwaśniewski mówiąc, że to faktycznie najbardziej zdemoralizowany rząd od 89 roku.

Generalnie nuda <zieeew>, obaj panowie niczym nie zaskoczyli.
Podpisuję się. Cała ta debata nie była niczym innym jak kolejnym wyborczym gniotem. Kwaśniewski swoją drogą też się zbłaźnił, bo przecież już skończył z polityką - tak twierdził , a kiedy Kaczyński powiedział, że jego czas się skończył, to Kwachu odparł, że dopiero się zaczął, po czym szybko przerwał, jakby ugryzł się w język...za dużo powiedział, wyszła jego zakłamana natura??...Dla mnie obaj są przegranymi, obu czas się, mam nadzieję, skończył.

udziału w sondzie nie biorę, bo jest dla mnie za uboga w opcje - to trochę tak, jak przy każdych wyborach w naszym kraju
Stary 2007-10-02, 11:42   #16
izia17
Zadomowienie

GG do izia17

Nie oglądałam z premedytacją, ale podobno nic nie straciłam, bo nic nadzwyczajnego nie powiedzieli...
izia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 11:57   #17
natkaa
Zadomowienie

Kaczyński to koszmar....Przecież ten człowiek nie zna poprawnej polszczyzny i wysłowic się nie umie. Gafa za gafą. Ja zwykle. Strasznie mnie to razi, że tzw. elita polityczna, człowiek, który nas na salonach reprezentuje, premier, a mówi: zrobiom, leżom, kichnełem, nie zna form czasownikowych. itp. Dramat... Nie chodzi tylko o ostatnie ywstapienie, bo kotś powie emocje, itp. On to robi zawsze i ta okropna maniera oblizywania się, mlaskania. Obrzydlistwo. Wstyd mi za niego.
Merytorycznie, też dno. Populista i tyle.
Stary 2007-10-02, 12:03   #18
Nadin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izia17 Pokaż wiadomość
Nie oglądałam z premedytacją, ale podobno nic nie straciłam, bo nic nadzwyczajnego nie powiedzieli...
Miałam wrażenie że probowali się prześcignąć pod względem zarzutów. Kto komu więcej zarzuci ten lepszy Moim zdaniem nic odkrywczego nie powiedzieli ani nie zasugerowali. Obrzucali sie błotem, no i te przedłużane wymowy pana Kwaśniewskiego, odniosłam wrażenie że politycy nie lubią się trzymać ustalonych wczesnej reguł, no bo po co?

Nadin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 12:13   #19
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness86 Pokaż wiadomość
akurat wzrostem Kwaśniewski niewiele Kaczyńskiego przewyższa. Wczoraj się przyjrzałam
Cytat:
Napisane przez ufcio
zgadzam sie z nim kiedy powiedział, ze kwasniewski po swoich gafach powinien zastanowic sie co mowi o polskiej dyplomacji.
zgadzam się
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 12:17   #20
aśki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziunia80 Pokaż wiadomość
Podpisuję się. Cała ta debata nie była niczym innym jak kolejnym wyborczym gniotem. Kwaśniewski swoją drogą też się zbłaźnił, bo przecież już skończył z polityką - tak twierdził , a kiedy Kaczyński powiedział, że jego czas się skończył, to Kwachu odparł, że dopiero się zaczął, po czym szybko przerwał, jakby ugryzł się w język...za dużo powiedział, wyszła jego zakłamana natura??...Dla mnie obaj są przegranymi, obu czas się, mam nadzieję, skończył.

udziału w sondzie nie biorę, bo jest dla mnie za uboga w opcje - to trochę tak, jak przy każdych wyborach w naszym kraju
W końcu jakiś rozsądny głos Spadła ta zakłamana maska z "mordy" Kwaśniewskiego, szkoda tylko że tak mało ludzi to zauważa Przecież ta jego "elokwencja i obycie" to tylko przykrywka. A tak naprawdę jest cwanym chamem i prostakiem bez klasy, co kilka razy ostatnio bezsprzecznie pokazał.Kilka miesięcy temu byłam zaskoczona, że tak sie odkrył w Mieście Kobiet. A ostatnie wydarzenia pozostawię zupełnie bez komentarza.

Nie jestem również zwolenniczką Kaczyńskiego - żadnego. Trzęsie mną jak słyszę jak kaleczy język ten Polak patriota. O jego propagandowym stylu wypowiezdi i działan też nie wspomnę.
Uważam że w tej chwili nie ma na scenie politycznej żadnych osób które są "czyste", kierują się rzeczywiście dobrenm kraju a nie własnym interesem, nie wybijają się żadne jednostki.

A podsumowując wczorajszą debatę-była miałka i jałowa, ale niczego innego się nie spodziewałam. Dla mnie nie było zwycięzcy bo wszyscy oni są przegrani.
Natomiast uważam że to pan Kwaśniewski wytrącił się nieco z równowagi i nie potrafił do końca zachowac swojego ułudnego fasonu, a Kaczyński mówiąc o przedrzeźnianiu powiedział to bardzo sympatycznie i ujął to w żart. Dziwi mnie to, że młode bystre pokolenie ma takie klapki na oczach.

Nie przyjmijcie tego jako ataku, tylko wyrażenie własnej opinii
aśki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 12:22   #21
nebraska
Zakorzenienie

Debata była beznadziejna. Pomysł, żeby trójka dziennikarzy po kolei prowadziła, jak i cały układ debaty - poroniony.Wyszedł z tego tylko bałagan i przerywanie politykom, kiedy dochodzili do sedna sprawy.

Nie usłyszałam nic dotyczącego przyszłości - same odgrzewane kotlety, czyli wyliczanie swoich rzekomych sukcesów, podczas, gdy druga strona notorycznie je negowała.

Pytania od dziennikarzy też mało konkretne. Jednym słowem, lub, że użyję ulubionego powiedzonka Kaczki "krótko mówiąc" najsłabsza debata jaką w ogóle widziałam.

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 12:41   #22
madziunia80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aśki Pokaż wiadomość
W końcu jakiś rozsądny głos Spadła ta zakłamana maska z "mordy" Kwaśniewskiego, szkoda tylko że tak mało ludzi to zauważa Przecież ta jego "elokwencja i obycie" to tylko przykrywka. A tak naprawdę jest cwanym chamem i prostakiem bez klasy, co kilka razy ostatnio bezsprzecznie pokazał.Kilka miesięcy temu byłam zaskoczona, że tak sie odkrył w Mieście Kobiet. A ostatnie wydarzenia pozostawię zupełnie bez komentarza.

Nie jestem również zwolenniczką Kaczyńskiego - żadnego. Trzęsie mną jak słyszę jak kaleczy język ten Polak patriota. O jego propagandowym stylu wypowiezdi i działan też nie wspomnę.
Uważam że w tej chwili nie ma na scenie politycznej żadnych osób które są "czyste", kierują się rzeczywiście dobrenm kraju a nie własnym interesem, nie wybijają się żadne jednostki.

A podsumowując wczorajszą debatę-była miałka i jałowa, ale niczego innego się nie spodziewałam. Dla mnie nie było zwycięzcy bo wszyscy oni są przegrani.
Natomiast uważam że to pan Kwaśniewski wytrącił się nieco z równowagi i nie potrafił do końca zachowac swojego ułudnego fasonu, a Kaczyński mówiąc o przedrzeźnianiu powiedział to bardzo sympatycznie i ujął to w żart. Dziwi mnie to, że młode bystre pokolenie ma takie klapki na oczach.

Nie przyjmijcie tego jako ataku, tylko wyrażenie własnej opinii
Kwaśniewski już dawno się skończył, szczerze mówiąc to skończył się, zanim się dobrze zaczął. Aśki masz rację dyskusja miałka i jałowa była. Nie podoba mi się, że wiele osób ocenia ją nie przez pryzmat tego, co zostało powiedziane, ale przez pryzmat rządów. To jest dość smutne i nie rodzi wielu nadziei na poprawę sytuacji po 21 października.
W sumie to i jak ona ma się poprawić, skoro wybór, jaki nam obywatelom dano, jest co najwyżej ŻADEN.

Kaczyńscy, obawiam się, znowu wygrają te wybory, będziemy mieli powtórkę z rozrywki, ponieważ zapewne i PO wejdzie z podobną ilością mandatów do parlamentu i znowu nie będą w stanie się dogadać. I zamiast naprawiać chorą sytuację Polski, zamiast pomagać ludziom, zamiast dać coś tym młodym, wykształconym, którzy uciekają z kraju, aż się kurzy, będą się Tusk z Kaczyńskim obrażać na siebie ...
Stary 2007-10-02, 12:56   #23
aśki
Raczkowanie

madziunia80 oczywiście, będą znowu przepychanki miedzy tymi samymi figurantami, ale dla mnie wynik jest ciężki do przewidzenia. Ludzie są potwornie zmęczeni i zniesmaczenia całą tą sytuacją, rozczarowani totalnie zachowaniem naszych prawicowych polityków i obawiam się, że jedynymi którzy na tym skorzystają będą postkomuniści. Lewica zbiera siły, mimo tego że jest rozbita i ciagle się kompromituje. Jej wyborcy się zmobilizują i pójdą do urn, a prawica może się przejechac i rozkład sił może byc trochę inny niz przewidują to najbardziej "wiarygodne" sondaże
Sczerze mówiąc sama jestem tak wkurzona, że zastanawiam się czy w ogóle oddac ważny głos ale obawiam się, że taka manifestacja pojedynczych osób na nic się zda Bo co innego gdyby w ramach protestu przy frekwencji 80 % jakaś połowa to byłyby głosy nieważne. To byłby dopiero pat ale może coś by się ruszyło, jakieś nowe formacje, nowi ludzie bo w tej chwili to środowisko jest okropnie przegniłe i nawet 4 ziobra nic nie wskórają...
Stary 2007-10-02, 13:00   #24
kasiarutka
Raczkowanie

witampewnie że oglądałam i sie troche uśmiałamwedług mnie to Kaczyński wygrał i bardzo dobrze
kasiarutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 13:02   #25
madziunia80
Zakorzenienie

Cytat:
madziunia80 oczywiście, będą znowu przepychanki miedzy tymi samymi figurantami, ale dla mnie wynik jest ciężki do przewidzenia. Ludzie są potwornie zmęczeni i zniesmaczenia całą tą sytuacją, rozczarowani totalnie zachowaniem naszych prawicowych polityków i obawiam się, że jedynymi którzy na tym skorzystają będą postkomuniści. Lewica zbiera siły, mimo tego że jest rozbita i ciagle się kompromituje. Jej wyborcy się zmobilizują i pójdą do urn, a prawica może się przejechac i rozkład sił może byc trochę inny niz przewidują to najbardziej "wiarygodne" sondaże
Sczerze mówiąc sama jestem tak wkurzona, że zastanawiam się czy w ogóle oddac ważny głos ale obawiam się, że taka manifestacja pojedynczych osób na nic się zda Bo co innego gdyby w ramach protestu przy frekwencji 80 % jakaś połowa to byłyby głosy nieważne. To byłby dopiero pat ale może coś by się ruszyło, jakieś nowe formacje, nowi ludzie bo w tej chwili to środowisko jest okropnie przegniłe i nawet 4 ziobra nic nie wskórają...
aśki masz 100% rację...i tego powrotu postkomunistów boję się chyba jeszcze bardziej niż kolejnej kadencji lub półkadencji pisowców... nie wszystkie decyzje PiSu pochwalam, ba, większości nie pochwalam, ale wiele dobrego moim zdaniem zrobił lub starał się zrobić Ziobro, chociaż oczywiście metody i wyniki nie takie, jakby się chciało. Niestety nieudolność jest jedną z podstawowych cech większości polskich polityków.
Stary 2007-10-02, 13:10   #26
aśki
Raczkowanie

A oni są dodatkowo baaardzo nieudolni medialnie co skrupulatnie wykorzystuje opozycja. Mi bardzo wiele rzeczy u nich nie odpowiada, podobnie jak u PO. PIS oczywiście nie miał łatwej drogi, ale sam sobie ją przygotował już na początku. A PO niestety nie ma dobrego przywódcy i za dużo w tej partii niezdecydowania...
Stary 2007-10-02, 13:23   #27
madziunia80
Zakorzenienie

Cytat:
A oni są dodatkowo baaardzo nieudolni medialnie co skrupulatnie wykorzystuje opozycja. Mi bardzo wiele rzeczy u nich nie odpowiada, podobnie jak u PO. PIS oczywiście nie miał łatwej drogi, ale sam sobie ją przygotował już na początku. A PO niestety nie ma dobrego przywódcy i za dużo w tej partii niezdecydowania...
Dokładnie, jednym słowem - wybór żaden, a wybory coraz bliżej (powtórzenie zamierzone) . I obywatele znowu w kropce...
Stary 2007-10-02, 14:25   #28
basienka:)
Raczkowanie

Ta dyskusja była żałosna. Nie wprowadziła niczego, to było tylko wzajemne obrzucanie się oskarżaniami. Zero konkretów. To była raczej walka na słowa. I chyba dobro państwa się w te kampani najmniej liczy...

Ale gdybym już miała wybrać pomiędzy tymi dwoma panami, to wybrałabym z pewnością Kaczyńskiego. Wg mnie osoba publiczna, która popełnia takie "gafy" jak kwaśniewski jest dla mnie skreślona.
basienka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 14:44   #29
aśki
Raczkowanie

Właśnie przeczytałam że będzie powtórka z rozrywki. Ponieważ ta debata miała rekordową oglądalnośc politycy postanowili spotkac się raz jeszcze
Stary 2007-10-02, 14:49   #30
Tusio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natkaa Pokaż wiadomość
Kaczyński to koszmar....Przecież ten człowiek nie zna poprawnej polszczyzny i wysłowic się nie umie. Gafa za gafą. Ja zwykle. Strasznie mnie to razi, że tzw. elita polityczna, człowiek, który nas na salonach reprezentuje, premier, a mówi: zrobiom, leżom, kichnełem, nie zna form czasownikowych. itp. Dramat... Nie chodzi tylko o ostatnie ywstapienie, bo kotś powie emocje, itp. On to robi zawsze i ta okropna maniera oblizywania się, mlaskania. Obrzydlistwo. Wstyd mi za niego.
Merytorycznie, też dno. Populista i tyle.
o, przypomnialo mi sie, jak kwasniewski wytykal kaczynskiemu jego "oczywista oczywistosc"...a pamieta ktos moze "plusy dodatnie" kwacha?

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości