|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Mycie zebow w przedszkolu - jak to jest rozwiazane?
Witam kochane mamusie przedszkolakow.
Juz pierwszego wrzesnia moja prawie 3 letnia coreczka idzie do przedszkola, zatem wiadomo przygotowuje sie pewne wyprawki dla malucha. Moje pytanie jest dosc trywialne, ale powiedzcie mi jak rozwiazna zostala sprawa mycia zabkow i warunkow przechowywania szczoteczki i pasty do zebow w przedszkolu, zwlaszcza ze mamy takie czasy, gdzie szerza sie rozna ustrojstwa typu meningokoki, sepsa etc.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2009-08-25 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mycie zebow w przedszkolu - jak to jest rozwiazane?
U nas, jest po prostu półka, na której każde dziecko ma swój, podpisany kubek a w nim szczoteczkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
U nas jest dokładnie tak samo, każde dziecko ma swój kubeczek podpisany a w nim szczoteczkę i pastę do zębów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
W moim przedszkolu jest półeczka na szczoteczkę w zeszłym roku maluchy nie myły zębów ponieważ ledwo dosięgały do kraników, myjąc rączki musiały je mieć w gorze i wszystko się lalo po nich i na podłogę ale z tego co się orientuje to teraz jest to w nowej podstawie programowej. Martwi mnie tylko maluch z taką szczoteczką w łazience bo niektóre się o własne nogi na prostej drodze przewrócą. Trzeba opanować popychani i mieć oczy dookoła głowy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
W moim przedszkolu nie myje się zębów - ponieważ wg wytycznych sanepidowskich każde dziecko musiałoby posiadać osobną zamykaną szafkę na szczoteczkę (poprzednio dzieci miały swoje kubeczki(podpisane) i szczoteczki z nasadkami zabezpieczającymi)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.