|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Co z tym zrobić?
Moje pytanie może sie wydać takie...troche dziwne,ale co tam :P Pod okiem zrobiła mi się taka duza krostka, ale odrazu zaznacze że to niejest pryszcz. Jest to takie duże, czerwone, wygląda jak pryszcz ale to niejest to. Mam to juz tydzien i wogole mi nie znika, naprawde jest to bardzo denerwojące. Czasami jak dotkne to miejsce to mnie boli. Mam wrązenie jak by w środku coś bylo,ale to niedojrzewa,niema czubka do wyciśnięcia(z tego wnioskuje ze to nie pryszcz) sama niewiem co to jest. Wiem że trudno rozpoznac po moim opisie co to jest ale co ja mam z tym robić aby szybko znikneło? Przyłożyć kostke lodu czy coś mi sie kiedys obiło u uszy (tak sie robi jak ma sie jęczmien) aby torebke z herbaty przylozyc w to miejcse gorącą odrazu po zaparzeniu.
Miałyście kiedyś coś takiego? Co ja mam z tym zrobić...takie ogolnie porady,może mi pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co z tym zrobić?
hmm no nie wiem, a moze to 'jeczmien', z tym ze przewaznie on sie pojawia na powiekach. hmmm
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Z opisu wynikało by że to jęczmień...Ja miałam raz jako dziecko i pamiętam że mama kupiła mi na to jakąś maść w aptece,ale to było tak dawno że nie przypomnę sobie nazwy...
Może pójdź do apteki i poproś o pomoc aptekarkę-powinna wiedzieć co Ci dać na to oko. Jeśli nie to do lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie, może jak podejdziesz do apteki to Ci pomogą, a najlepszym wyjściem byłaby wizyta u dermatologa - wtedy już napewno dokładnie dowiesz się co to jest.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a ja myśle że może to być gradówka(popularna nazwa.. niestety drmatologię pożyczyłam i nie mogę znaleźć fachowej nazwy..)często jest ona twarda,zaczerwieniona i napewno się jej nie wyciska..a usuwa sie to przez tzw. łyżeczkowanie lub sama znika..moja mama ma czesto i po ok.2 tyg.znika..ale tobie proponuję udać się do lekarza..jeśli to jest na powiece(dolna,gorna) to proponuje okulistę..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
ale gradowki to sie chyba robia na gornej powiece przynajmniej u mojej mamy tak bylo.
moze to byc jeczmien lub kaszak wybierz sie do lekarza pierwszego kontaktu a on w razie potrzeby skieruje cie do odpowiedniego lekarza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.