![]() |
#1 |
Rzabbocop
|
Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II
Link do poprzedniego wątku : http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=138243
Zapraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II
Hura ,jestem pierwsza w nowej części.
![]() Serdecznie witam i zapraszam. Piszcie dziewczyny ,nie śpijcie. Wrzucam fotkę Ninki jak zabiera pieskowi swoją zabawkę . Pies myślał ,ze to w ramach zabawy tak się ciągają tą gąsienicą i nie chciał oddać . podcięłam Niśce włoski z tyłu ,tzn. troszkę jej zcieniowałam ,bo jeszcze końcówki miała takie jak pióreczka 9 to z tych pierwszych kudełków). Aha, w biedronce znowu jest promocja na pampersy ( te z ich linii) i sa fajne zabawki .Nie miałam wczoraj auta więc nie kupowałam ,bo za duzo miałbym do zabrania ,ale dziś kupię jej taka kulę -sorter i klocki do tego.Są też gąsiennice na sznurku i telefony. |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Gosiula to ja bede 2
![]() ![]() Monka robilam Twoj test ![]() ![]() ![]() Posmarowalam malej dziasla wczoraj i spala calusienka noc, bez zajakniecia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
No to ja jestem 3 he he.
Gosiula oglądałam te zabawki w biedronce sa bardzo fajne. Sliczna panienka a te blond włoski cudo,
#5 |
Zakorzenienie
|
to ja 4
![]() Śnieżynka mi też zaserwowali smażonego bociana ![]() Ala nie daje mi pisać ![]() Gosiula uwielbiam Ninkę, cudne ma włoski ![]() ![]() Mówicie, ze fajne są zabawki w Biedronce? A jak ceny? aaa, mamy już górne czwóreczki, Ala ma gorszy apetyt i ciagle masa kup (3-5)
#6 |
Raczkowanie
|
Byliśmy dziś u lekarza, bo Tymolek miał problemy ze snem przez ten katar. Dostał Pyrosal, Nasivin, maść majerankową, Disne Mar i Olbas. Zobaczymy jak to zadziała.Też wpadnę dziś do Biedrony zobaczyć te zabawki
![]() Kasiu to fajowo, że Igorkowi już lepiej. Monka ile mądrości dietetycznych ![]() ![]()
#7 |
Rozeznanie
|
Hi HI Hi a ja bylam zdziwiana ze tak malo napazgaliscie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Alabamo zdrówka dla Tymusia, niby zwykły katarek ale jak utrudnia życie i męczy, prawda?
Byłam na chwilkę na podwórku ale ciągle sypie sypie i sypie, chwila moment i cała buzia mokra, dobrze, ze nie jest bardzo zimno. U nas juz duuużo śniegu ![]() ![]() Kilka fotek, marna jakość ale ciągle sypało.
#9 |
Zadomowienie
|
Doridee Aluśka super wugląda w tej czapie.
U nas tez non stop sypie a temp 0 albo w +. A zabawki w biedronce maja dosć przystęne ceny te o których pisała Gosiula czyli tel,jest tez jakis zamek kosztuja 19.99zł. Ja chciałam wieżę z klockami o różnych kształtach ale juz nie było.http://www.biedronka.pl/str/2/i/659.php Za to świetne misie przytulanki są
#10 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Goisla hehe smieszne te dziciaki zwlaszcza jak sie bawia ze zwierzakami he Siezynka haha jak tam bociek dobry byl? ![]() ![]() Doridee no czadeeeeeeeeeera jakie foty fajne hehe a jak Aluska zareagowala na snieg ja to malemu pewnie musialabym wyklad robic NIE JEDZ ZOLTEGO SNIEGU haha foty wymiataja .Gratulacje zebola to ile juz macie? U nas gora juz pelna prawie przynajmniej przod gorny na dole chyba 3 jeszcze nie ma no i pare tylnych juz ma sama nie wiem ile tego jest. Alabama oby dzis bylo lepiej w nocy napewno bedzie jak juz macie lekarstwa. ![]() ![]() Amelka no moj tez cos jeszze usypia ![]() Kasia fajne te zabawki ![]() Ale mialam sen normalnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Cześć!!
![]() ![]() ![]() Doridee u nas też tak było,nawet jest nadal.Dzisiaj znowu byłam z Darią u lekarza,bo od wczoraj znowu jej sie nawróciła biegunka no i nic pić nie chce ani jeść! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A fotki przeslodkie ![]() ![]() ![]() Monka test fajny,ale mi wyszedl w miare normalnie... ![]() Ale sobie walnelas podpis!!!!Pewnie na ten nowy watek co? ![]() ![]() ![]() No a u nas remontu ciag dalszy!!!wszedzie kuurz!!!!!!!!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Doride ale super zdiecia-alunia slicznie wyglada nasniegowym tle
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny zapomnialam sie zapytac jak moge wkleic zdiecie tu gdzie pisze moj profil tu na lewej stronie????????,:confused :
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
DjAmelka masz już śliczne zdjęcie w avantarku!
![]() Tak,tych wirusów to jest coraz więcej a ja myślę że to przez to że niema pożądnej zimy ![]() ![]() ![]() A myślicie że ten wybuch w Czarnobylu to co? Przyczynia się do wielu chorób ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co to za zima? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Monika no miejmy nadzieje ze malej szybko to cholerstwo przejdzie a waga sie nie martw i tak wiecej wazy od mojego Zato jak juz wyzdrowieje to nadrobi wszystko i z dodatkiem
![]() ![]() Kurzem to ty sie wogule nie martw potem zobaczysz jak bedzie fajnie i ladnie Nie ma nic za darmo ![]() Amelka no a jednak sie udalo ![]() ![]() Moj dzidek jeszcze zasypia ![]() Naspialm dzis mamie smsa " jestem w ciazy a u ciebie co?" haha i wrocilam z pracy zaraz skyp i mi awija co ty co ty w ciazy jestes ? ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2007-11-27 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Djamelka super avatarek.
Monka ach te Twoje sny.Głodnemu chleb na myśli hi hi. A ja dzis kupiłam małemu śpiworek do wózka.bo z tymi kocami to dajcie spokój. Ciasno i nie wygodnie.
#17 |
Zakorzenienie
|
Kasia to napewno nie z glodu
![]() Zupe dzidkowi gotuje ![]() Doridee jak Aluska zareagowala na ta meksykanska zupe nie miala jakis wzdec spala ladnie w nocy? Siezynka jak z twoim bonsaji bo mojemu liscie zolkna to normalne? |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Słyszeliście o tej tragedii we Wrocławiu?normalnie ryczeć mi się chciało jak to oglądałam..
![]() Moj Bartosz ma 4 latka,nie wyobrazam sobie bolu tej matki...mi by serce pekło... |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Monika jaka tragedia, ja nie słyszałam bo nie oglądałam dzis wiadomości
![]() Zdrówka Daruni ![]() Ala już widziała wcześniej śnieg ale do tej pory nie padało jak wychodziliśmy i była bardzo zdziwiona co to leci jej na buźkę, zimne i mokre - ale podobało się ![]() ![]() Monka snami jak zwykle wymiatasz ![]() ![]() Ala po zupie meksykańskiej nic nie miała, ale zjadła jej mało, tak tylko na spróbowanie. Djamelka, Monika śliczne nowe avatarki ![]() Jestem padnieta, mam okres i nic mi sie nie chce.. Niby jutro maja obrączki przyjsć, no ciekawe ciekawe ![]() Byłam dzis w Biedronce obadać te zabawki, niby fajne ale stwierdziłam, ze nic nowego nie wniosą w "zabawkowe" życie Ali ![]() ![]() EDIT: Boże doczytałam w internecie,... Monika znaleźli matke tych dzieci???
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
We Wrocławiu z 7 pietra z okna wypadlo dwoje dzieci 4 letni chlopiec i 7 letnia dziewczynka,prawdopodobni e chcieli sobie wziac snieg z parapetu i wtedy oboje wypadli,mamy akurat nie bylo w domu wyszla po zakupy,chlopiec zginal na miejscu a dziewczynka jest w ciezkim stanie,prawdopodobnie jak spadala to zachaczyla sie o antene telewizyjna i to zamortyzowalo jej upadek...szok
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Monika ja slyszalam lewym uchem bo cos robilam w kuchni Straszne to tragedia dla matki dla rodziny .
Doridee kuruj sie bo do weselicha zostalo pare dni i humorek i eNergia sie napewno zajdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Właśnie przeczytałam o tym na TVN24. Ty pewnie widziałaś w wiadomościach.. znaleźli już matkę? Jak można zostawić tak małe dzieci same w domu
![]() ![]() ![]() ![]()
#23 |
Zakorzenienie
|
Doridee widac ludzie tak robia Moze babka myslala A po co wezme dzieciaki do sklepu jak tylko wyskocze np po margaryne to tylko 5 min.I masz tragedia sie stala ale z drugiej strony tak jak mowisz Wyjdzie sie np do drugiego pokoju po cos tam i tragedia gotowa bo akurat maluchowi jakis pomysl przyszedl do glowy czy jak mowisz Aluska sie zakrztusila Ja tak miala z malym jak go prad pokopal Ja do lazienki tylko po miotle moja mam siedziala na fotelu i co nie zuwarzyla jak wsadza klucze w kotakt bo to sekunda byla .
Nie mozna tez zwariowac bo chcac niechcac czasem sie nie dopluje dzieci a przeciez w kajdanki sie nie zapnie i do kaloryfera I siedz tu to dla twojego bezpieczenstwa Wazne zeby takie duze dzieci jak ta dziewczynka uswiadamiac mowic o niebezpieczenstwie albo nie wiem jakas blokada na okno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Monka fakt, nie da rady być non stop z dzieckiem i nawet jak jesteś to nie ma gwarancji ze sobie czegos nie zrobią... Wystarczy wzrok odwrócić, nie trzeba nigdzie wychodzić. Albo coś chwycą albo gdzieś łapska wsadza
![]() ![]() Ja też sie tłukłam z siostrą ale ukatrupić chyba jej nie chciałam ![]() ![]() Powiedz ile chcesz zrzucić??? Właśnie zaczęła się "Perfekcyjna..." na TVN Style ![]() ![]()
#25 |
Zakorzenienie
|
Doridee z tym pozbyciem sie brata to hehe takie nie doslowne
![]() Ile chce zrzucic? hmmm tyle zebym byla zadowolona ![]() ![]() oooo dzieki za cynk ![]() ![]() Szukam co by tu ugotowac jak tz bedzie mial wolne narazie znalazlm jakis gulasz moze dobry bedzie ale dalej grzebie na tym necie tyle jedzenia a ja nie wiem co wybrac. |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Hej Szczypiorki
![]() Jak to dobrze,ze mam ten wizaz, przynajmniej z wiadomosciami jestem na bierzaco. Straszna tragedia,takie male dzieci,ojej ![]() Monka ja niby mam tego Bonsai, ale sama sie na nim nie znam ![]() ![]() ![]() ![]() Doridee Alusia wyglada bombowo w tej czapeczce, wogle albo mi sie wydaje, albo Wasze dzieci szybciej rosna ![]() ![]() A zapomnialam napisac : dzisiaj siostra dzwoni i tak sobie gadamy, gadamy i mowie w koncu do niej, ze jutro bedzie pelny miesiac, jak mala pilnuje i przywioze jej kase, a ona do mnie : Czys Ty zwariowala?? w zyciu od Ciebie kasy nie wezme, bo byc moze ja bede kiedys potrzebowala, zebys z malym mi zostala, i tez mi tak duzo pomoglas, normalnie ![]() Monka ladny podpis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Sniezynka mi tez liscie opadaja i zolte sie robia chyba to naturalne jak z drzewami Bede musiala podjechac do kolesia i sie zapytac .Daj te przepis
![]() ![]() ![]() Chyba sie zdecydowalam zrobie jutro gulasz i jakas lasagne hehe az glodna sie zrobilam strasznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Monka Prosze bardzo
![]() Faszerowane pieczarki Przygotowanie: 15 min Trudność: bardzo łatwe Składniki • 10-12 dużych pieczarek • 1 jajko • 1 średnia cebula lub 1/2 cebuli i szczypiorek • 3-4 łyżki tartego żółtego sera • sól, pieprz • bułka tarta • tłuszcz do smażenia Etapy przygotowania 1. Pieczarki oczyścić (jeśli myjemy je należy zrobić to szybko, a nastepnie dobrze osuszyć). Nogi oddzielić od kapeluszy tak aby nie uszkodzić kapeluszy. Nóżki posiekać na drobno, włożyć na odrobine tłuszczu i podsmażyć, dodać pokrojoną drobno cebule , sól, pieprz i na końcu ser. Do farszu można dodać 1-2 łyżki bułki tartej, wszystko wymieszać, napełnić wgłebienia w pieczarkach. 2. Jajko roztrzepać, dodać sól .pieprz lub inną ulubioną przyprawę. Pieczarki panierować w jajku i tartej bułce, smażyć w głębokim oleju i podawać zaraz po przygotowaniu. Smacznego! O ktorej Ty spac chodzisz ???? I co Ty tyle czasu na tym necie robisz??? Ja juz siedze chwilke, poczytalam co mozna bylo i nudy. Moze znasz jakies ciekawe stronki ![]() Edit: Znalazlam swietna stronke z przepisami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Ja tez nie ogladałam wczoraj tv i tak czytam co piszecie .Jestem w szoku co za tragedia.
Prawda,ze nie trzeba wychodzić z domu zeby tragedia się stała. Kiedyś byłam w toalecie a mój KAcper wspioł się na szafke i ona spadła. Całe szczęscie,ze nie na niego.ja byłam wystraszona a on jeszcze bardziej.
#30 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za tyle miłych słów odnośnie mojej córci.
Rzeczywiście jest słodka ,ale wszystkie nasze dzieci są takie. Doridee- u nas wczoraj zaczęło padać dopiero późnym popołudniem ,ale już jak zaczęło to na dobre. Fajnie Ala wygląda na śniegu. Moja Ninka boi się śniegu i nie lubi go. Ale dziś ma iśc z nianią troszkę na podwórko ,bo od soboty była tylko na chwilkę ze względu na kaszel.Kaszle dalej ale już nie tak mocno . Przez to nie mogę też is na szczepieni , trudno. Nawet nie próbuje sobie wyobrazić co musi czuć ta kobieta ,o której piszecie.Tragedia straszna. monka -ja tez mam rodzeństwo( młodsze-brata i siostrę- bliźniaków) i tez miałam czasami podobne myśli. Ale teraz ,kiedy jesteśmy dorośli to wiem,ze często bez mojego brata nie dałabym sobie rady w życiu ( bardzo wiele mi pomógł w trudnych chwilach) .Z siostrą jest inaczej ,bo ona od wielu lat mieszka za oceanem ,więc moze liczyć tylko na wsparcie przez telefon.chociaż zdarzyło mi sie byc u niej . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.