Nietypowy problem z 7 tyg dzidzią - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-24, 15:51   #1
ml843
Raczkowanie

Nietypowy problem z 7 tyg dzidzią

WITAM WIZANKI
zwracam sie do Was o rady otórz moj synek <7 tygod wczoraj ma nieprzyjemny zapach z buzi ,od 19 marca zmienilismy według zalecen pediatry mleko z NAN1 na NAN HA1,Krzys robi zadziej kupki widac ma z tym problem <nie to jak po nanie 1 było super >mleko zmienilismy ze wzgledu na szorskie policzki-skaza Mialam dzisiaj isc do lekarza ,ale nie ma pani doktor do konca tyg ,wiec zadzwonilam do srodowiskowej opowiedziałam jej o mleku i o tym zapachu z buzi mowila ze nie trzeba isc do lekarza ze to moze ze wzgledu na mleko no ale czy wy dziewczyny spotkałyscie sie z czyms takim moze wasi znajomi mimo to co mi powiedziała srodowiskowa jak to mama chcialabym byc pewna a jak to cos innego??aha i p. srodowiskowa kazalła podawac przez 5-10 dni lakcid 1 ampulke dziennie Prosze pomozcie co mam robic
Mowilam tez ze plesniawki nie zauwazyłam zeby mial pozatym czy plesniawki moga byc głebiej?i jezyka przy przelyku i czy one tak smierdza??
Stary 2009-03-24, 21:41   #2
magina
Raczkowanie

Dot.: Nietypowy problem z 7 tyg dzidzią

Cytat:
Napisane przez ml843 Pokaż wiadomość
WITAM WIZANKI
zwracam sie do Was o rady otórz moj synek <7 tygod wczoraj ma nieprzyjemny zapach z buzi ,od 19 marca zmienilismy według zalecen pediatry mleko z NAN1 na NAN HA1,Krzys robi zadziej kupki widac ma z tym problem <nie to jak po nanie 1 było super >mleko zmienilismy ze wzgledu na szorskie policzki-skaza Mialam dzisiaj isc do lekarza ,ale nie ma pani doktor do konca tyg ,wiec zadzwonilam do srodowiskowej opowiedziałam jej o mleku i o tym zapachu z buzi mowila ze nie trzeba isc do lekarza ze to moze ze wzgledu na mleko no ale czy wy dziewczyny spotkałyscie sie z czyms takim moze wasi znajomi mimo to co mi powiedziała srodowiskowa jak to mama chcialabym byc pewna a jak to cos innego??aha i p. srodowiskowa kazalła podawac przez 5-10 dni lakcid 1 ampulke dziennie Prosze pomozcie co mam robic
Mowilam tez ze plesniawki nie zauwazyłam zeby mial pozatym czy plesniawki moga byc głebiej?i jezyka przy przelyku i czy one tak smierdza??
Bardzo chciałabym doradzić cos,ale powiem szczerze,ze chyba trzeba skontaktowac sie z lekarzem.Jaki to zapach?Czy dziecko goraczkuje?Czy malenstwo ma tak tylko po mleku,czy tez po herbatce?Moze rzeczywiscie to jest zapach z zoładka,bo zarzuca tresć pokarmową,czyli odbija mu sie i ulewa.Może inny lekarz przyjmie maluszka na wizyte?Ropne zapalenie gardła powoduje bardzo nieprzyjemny zapach z buzi.Dziecko ma apetyt?
Pozdrawiam?
magina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 08:23   #3
ml843
Raczkowanie

zapach bardzo intensywny powiedziałabym zetaki chemiczny raczej,maluch normalnie ma apetyt nie goraczkuje ,dzwonilam wczoraj wieczorem do srodowiskowej bo myjac mu jezyk dotarłam do konca jezyczka koło tzw blisko przełyku i na pieluszce byla plamka brudnawa jakby zielona -srodowiskowa mowiła ze moze to od mleka. Dzisiaj rano dzwoniłam do rejestracji wszystkie numerki zajete ,mam dzwonic o godz 11 do p. doktor czy sie zgodzi mnie przyjac mam nadzieje ze mnie przyjmie martwie sie niby zachowuje sie normalnie ale to jest bardzo dziwne aha i srodowiskowa kazała mi przejsc spowroteem z nan ha na nan 1 i zobaczyc czy zapach zginie ,jednaak zapach utrzymuje sie juz sama nie wiem moze za krótki czas zeby zapach zginol odezwe sie pozniej
Stary 2009-03-25, 09:08   #4
ira21
Zadomowienie

moja 11 tygodniowa córcia ma też nieprzyjemny zapach z buzi,ale u nas to akurat "zasługa" mleczka,ma alergie i pijemy Nutramigen,lekarka mi wyjaśniła ze po mleku eliminacyjnym może być ten specyficzny zapach w buzi oraz efektem ubocznym są zielonkawe kupki

Uzębienie
ira21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 21:22   #5
ml843
Raczkowanie

dokładnie tak jak pieszesz ira byłam dzisiaj u lekarza odkładam NAN HA1 maluszek ma skaze białkowa i od dzisiaj mleczko Bebilon Pepti, ale strachu sie najadłam ten nieprzyjemny zapach to od trawienia Ira a ty ile czasu dajesz to mleko jakie teraz sa kupki zmieniły sie z zielonych?mam robic jeszcze kapiele z krochmalu a ty co stosujesz na podrazniona skóre??Pozdrowionka
Stary 2009-03-26, 10:11   #6
ira21
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie tak jak pieszesz ira byłam dzisiaj u lekarza odkładam NAN HA1 maluszek ma skaze białkowa i od dzisiaj mleczko Bebilon Pepti, ale strachu sie najadłam ten nieprzyjemny zapach to od trawienia Ira a ty ile czasu dajesz to mleko jakie teraz sa kupki zmieniły sie z zielonych?mam robic jeszcze kapiele z krochmalu a ty co stosujesz na podrazniona skóre??Pozdrowionka
my jestesmy na Nutramigenie od 4 tygodnia zycia,czyli już 7 tygodni,kupki na początki były zielonkawe,ale jakoś po tygodniu zrobiły sie normalne i bardziej zwarte,kąpaliśmy w krochmalu na samym początku ale raczej nie widziałam efektów,teraz kąpiemy w oilatum co 2 dzien,plus rano i wieczorem krem oilatum na buzke,i co drugi dzien smaruje mała kremem z wit A,i poprawa jest spora,buzka jest czysta i gładka,ciało jest troche szorstkie ale już bez suchych plackow.W naszym wypadku jest spora róznica niz przed rozpoczęciem leczenia,aha no i oliwkuje mała przy kazdej zmianie ubranka,czyli 2,3 razy dziennie.Pozdrawiam gorąco

Uzębienie
Stary 2009-03-27, 15:32   #7
ml843
Raczkowanie

IRA 21 mam pytanko moj maluszek robi kupke jedna dziennie daje mu inne mleko od 25 marca czyli trzy dni a jak bylo u ciebie co ile sie wypoznialo twoje malenstwo i jeszcze jedno teraz tez zapach z buzi jest coprawda mniejszy ale jeszcze wystepuje tez tak mialas to normalne??rowniez pozrawiam
Stary 2009-03-27, 15:43   #8
ira21
Zadomowienie

Cytat:
IRA 21 mam pytanko moj maluszek robi kupke jedna dziennie daje mu inne mleko od 25 marca czyli trzy dni a jak bylo u ciebie co ile sie wypoznialo twoje malenstwo i jeszcze jedno teraz tez zapach z buzi jest coprawda mniejszy ale jeszcze wystepuje tez tak mialas to normalne??rowniez pozrawiam
Moja mała robi jedną kupke dziennie i to zazwyczaj o tej samej porze,czyli ok12,13,po tym mleku to jest raczej normalne,jak była jeszcze na piersi to kupke robiła raz na 3 dni,teraz jest raz diennie,pediatra mi powiedziała ze po mleku eliminacyjnym kupki bedą bardziej zwarte i ok1,2 na dobe,u nas tak własnie jest,zapach z buzi z czasem ustąpi,u Małej już prawie nie czuje,czasem sie zdarzy ale raczej rzadko.pozdrawiam

Uzębienie
Stary 2009-03-27, 17:31   #9
ml843
Raczkowanie

ira21 dzikruje bardzo za odpowiedzdobrze ze jest to forum i mozna sie wymieniac informacjami a tak wogole to zauwazylam ze moj maluch bardzo sie slini czyzby zapoczatkowanie zabkowania ira ponownie sle do ciebie pytanko jak twoj maluszek
Stary 2009-03-27, 17:43   #10
ira21
Zadomowienie

hehe,ciesze sie że troche Ci pomogłam

moja mała jutro konczy 11 tygodni też bardzo sie slini,i wpycha rączki do buzi,ale chyba na ząbki jeszcze za wcześnie,pytałam pediatre wczesniej i ona powiedziała ze ok 3 miesiaca slinianki produkują prawie tyle samo sliny jak u dorosłej osoby i maluszek jeszcze nie umie do konca z tą slina radzić i połykać,dlatego tak sie slini,moja to ostatnio nauczyła sie robić balony ze śliny,a jaki ubaw ma przy tym.
Zdarzją sie przypadki wczesnego ząbkowania,ale raczej rzdko

a Twój maluszek też wpycha łapki do buzi?

Uzębienie
Stary 2009-03-27, 17:49   #11
ml843
Raczkowanie

tak wpycha zwlaszcza prawa roczke malo jej ni epolknie ciesze sie ze mi pomoglas jakby nie bylo uspokoilam sie to moj pierwszy dzidzius wiec zero jakiego kolwiek doswiadczeniaira21 bedziemy w kontakcie???jakby co : fajnie sie wymieniac informacjami tymbardziej ze nasze dziecie sa zblizone wiekowo
Stary 2009-03-27, 17:55   #12
ira21
Zadomowienie

Cytat:
tak wpycha zwlaszcza prawa roczke malo jej ni epolknie ciesze sie ze mi pomoglas jakby nie bylo uspokoilam sie to moj pierwszy dzidzius wiec zero jakiego kolwiek doswiadczeniaira21 bedziemy w kontakcie???jakby co : fajnie sie wymieniac informacjami tymbardziej ze nasze dziecie sa zblizone wiekowo
bardzo sie ciesze ze mogłam pomóc:P to też mój pierwszy maluszek i bardzo sie bałam macierzyństwa,ale nie jest zlePodrawiam Ciebie i Maleństwo

a jak ma na imie synek?6 tygodni przed porodem dowiedziałam sie ze bedzie córcia,na 2 usg byłam i lekarz zapewniał ze bedzie synek,ale widocznie siurek mu odpadł i jest córciadobrze że poczekałam z dzidziowymi zakupami

Uzębienie
Stary 2009-03-27, 18:00   #13
ml843
Raczkowanie

u mnie w 6 miesiacu lekarz mi powiedziła ze chlopiec i tak tez bylo mam synka Krzysiaale z z akupami tez woalam poczekac z tym ze jak juz cos nie cos kupowalam to kolory zielone zołte zeby wrazie czego pasowaloira a ile twoja corcia wazy u nas waga 4900 60 cm
Stary 2009-03-27, 18:11   #14
ira21
Zadomowienie

Cytat:
u mnie w 6 miesiacu lekarz mi powiedziła ze chlopiec i tak tez bylo mam synka Krzysiaale z z akupami tez woalam poczekac z tym ze jak juz cos nie cos kupowalam to kolory zielone zołte zeby wrazie czego pasowaloira a ile twoja corcia wazy u nas waga 4900 60 cm
moja mała ważyła 4100 przy urodzeniu i 57 cm,u rodziła sie 5 tygodni przed terminem,poród expresowy,nie narzekam,w 6 tygodniu mała ważyła 5230,no i teraz dobijamy do 6kg i wzrost 63 klocuś z niej niezły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zuzia 050.jpg (151,8 KB, 13 załadowań)

Uzębienie
Stary 2009-03-30, 08:42   #15
ml843
Raczkowanie

slodka dziewczynka jak bede miala chwilke tezdam zdjecie mojego dzidiziusiaPozdrowionka dla Was
Stary 2009-06-05, 10:20   #16
ml843
Raczkowanie

witam cie ira co tam u ciebie jak córeczka??moj synek miewa sie dobrze wprowadziłam mu do jadłospisu kaszke ryzowa i bobovite soczki i deserki a ty jak tam u cebie z karmieniem pozdrawiam
Stary 2009-06-05, 10:29   #17
ira21
Zadomowienie

Cytat:
witam cie ira co tam u ciebie jak córeczka??moj synek miewa sie dobrze wprowadziłam mu do jadłospisu kaszke ryzowa i bobovite soczki i deserki a ty jak tam u cebie z karmieniem pozdrawiam
a witam,u nas tez jedzonko pełna parą,ze wzgledu na dużą wage małej ,bo ponad 8 kg nie daje jej kaszek,ale warzywka jak najbardziej,za 5 dni kończy 5 miesiecy to wprowadzamy miesko.

Moja deserków jakoś nie lubi,tzn gruszki i jabłuszko dla niej afepluje sie strasznie,najbardziej polubiła ziemniak-dyniaa sok pije tylko winogronowy ze względu na allergie.

a tak dużo sie śmieje,przewraca sie z brzuszka na plecki,i narazie z plecków na boki,potrafi sie przemieścicić zeby siegnąć po zabawke

a u was jakie osiągniecia ?sadzasz maluszka już?bo moja cały czas sie rwie do siadania,nie lubi być noszona poziomo.

Uzębienie
Stary 2009-06-06, 09:53   #18
ml843
Raczkowanie

nasz maluch co bym mu nie zawiesiła to urywa tak ciaga te zabawki na sznurkach ze same szkody nie zabardzo sie przewraca na drugo bok ale juz widzie postepy ze z dnia nadzien cosraz lepiej do picia daje jabłuszko i marchewke i nie ma nic na skórze a twoja niunia miała?dawałas inne soczki??krzys wazy 6900 kaszke robie ryzowa na bebilonie robie zadsza zeby pił przez butelke
Ira a jak wasza córcia przesy[ia cale noce??nasz czesto tak ,ale sa noce ze sie budzi na jedzenie kolezanka ma dziecko starsze o 2 miesiace i podaje mu na noc grysik i przesy[ia jej cała noc nie wiem juz sama slyszłam rózne opinie na temet grysiku ponoc bardzo tuczy
a moze masz jakies rozwiazanie zeby sie bardziej zasycał na noc??
Pozdrowionka
Stary 2009-06-06, 10:07   #19
ira21
Zadomowienie

moja idzie spać o 20 i śpi do 6.30,7, ale raz na tydzień zdzarzy sie noc co budzi na jedzenie ok 3 i po jedzonku śpi tak ok do 9.

Moja nie chciała pić ani brzoskwiniowego,ani gruszkowego czy marchewkowego soczku,także daje jej winogronowy.Moja pannica jest z tych większych bo waży ponad 8kg,dlatego nie daje jej kaszek za namową pediatry żeby jej nie utuczyć jeszcze bardziej.

u nas też budzi zainteresowanie małej wszystko co wisi,porusza,ostatnio dorwała mi do gazety i powiem podarła wszystko

Uzębienie
Stary 2009-06-07, 11:59   #20
ml843
Raczkowanie

w pietek ide na szczepienie zapytam co mozna podawac cos napewno bardziej gęstego ,zeby moj brzdąc spal całe noce i z tego wiem kazy pediatra ma odminne zdanie na temat grysiku ale wsumie co mi szkodzi spróbowC")pozdrowionka ira odezwij sie czasem

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości