|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
University of Derby - studentki obecne i przyszłe.
Hej!
Chciałabym się dowiedzieć czy któraś z Was studiowała, studiuje bądź wybiera się w tym roku na studia na University of Derby. Od września - o ile zdam maturę na odpowiednią ilość % - wybieram się na studia na tym uni na kierunku American Studies & Film and Television Studies. Dlatego też piszę, może któraś z Was także wybiera się od września na te studia - można byłoby się dogadać i wynająć razem mieszkanie, wiadomo w więcej osób zawsze raźniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: University of Derby - studentki obecne i przyszłe.
ja się zastanawiałam nad studiowaniem w Anglii gdyż mam chrzestną, która mieszka właśnie w okolicach Derby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Trzeba zdać maturę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
jak to nie trzeba mieć certyfikatu? żadnego? a matura? pewnie tylko rozszerzona, co? Skrobnij coś więcej,bo ja zielona...
![]() Z tego tylko co się orientuję, to czas składania podań już minął, czyż nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=pannawtrampkach11;1 763060ak to nie trzeba mieć certyfikatu? żadnego? a matura? pewnie tylko rozszerzona, co? Skrobnij coś więcej,bo ja zielona...
![]() Z tego tylko co się orientuję, to czas składania podań już minął, czyż nie?[/QUOTE] Nie, nie trzeba posiadać certyfikatu, tak maturka rozszerzona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
a co to jest za firma? ja niestetymam podstawe;/ co prawda na 98%, ale co to daje... musiałabym jeszcze raz pisać...
p.s rok temu zdawalam (; |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Wiesz co to episteme, wpisz w googlach wyskoczy Ci stronka. Wiem, że osoby po podstawowym też dostawały się na uni, tylko wiadomo jest wyższy próg %. Najlepiej skontaktuj się z tym biurem, trzeba w mailu do nich podać nr telefonu, oni się z Tobą skontaktują i wszystko powiedzą, bo znają się na rzeczy
![]() ![]() Nad jakim kierunkiem studiów myślałaś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
public relations
![]() zawsze to było moje marzenie.. w tym roku studiowałam lingwistykę stosowaną.. ale poszłam chyba tylko dlatego, że.. nie miałam gdzie pójść:P Miesiąc temu rzuciłam,teraz siedzę w UK i język szkolę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
to super
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
ojjj tak,tu się zgodzę. w UK jestem od wczoraj i już łapię się na tym, że zaczynam myśleć po angielsku:P W PL miałam straszną barierę językową... Tutaj po prostu MUSZĘ mówić i jest fajnie póki co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Hah
![]() ![]() ![]() ![]() W Anglii pracujesz? W jakim mieście? A co z tymi studiami? Wymyśliłaś coś? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Hej.. podbijam temat... jak Wam idą studia w Derby ? Czy studiowała któraś z Was na odziale w Buxton ? Ja tam idę w tym roku dlatego pytam ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Trochę odkopuję wątek, ale ciężko trafić na forum z jakimiś aktualnymi wpisami na temat studiów w Derby..
Wybiera się ktoś może w tym roku? Zawsze łatwiej jest jak się już kogoś zna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.