![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
koloryzowanie życia?
Zdarza się wam? Koloryzować, ubarwiać opowiadane przez Was historie z życia wzięte?
Nie mam na myśli tu całkowitego ściemniania, jedynie takie hmm... przerysowywanie szczegółów ![]() Przyznam się, że czasami mi się to zdarza- nie często, ale zdarza się. [nawet chyba tego nie kontroluję ![]() A jak jest z Wami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: koloryzowanie życia?
Nie.
i doprowadza mnie to do szalu u innych. Albo cos bylo albo nie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie potrafie tego robic nawet...
moje koleżanka czasem koloryzuje, ale to są bardzo drobne rzeczy, troche przerysowywuje i mówi bardzo ekspresyjnie...świetnie opowiada historie.. za to u innych mnie to denerwuje, bardzo często daje się poznac czy coś jest przerysowane czy nie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tak, w zwyczajnych sytuacjach to nie.
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Nie. U niektórych brzmi to bardzo sztucznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja koleżanka miała ostatnio taką "wpadkę"- opowiadała komuś historię [którą ja już wcześniej od niej znałam] i temu komuś opowiadała niby to samo, ale jednak szczegóły były trochę bardziej barwne, tak, że całokształt był o wiele ciekawszy i intrygujący. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Raczej nie, ale czasem dana sytuacja, która miała miejsce zasługuje na takie podkoloryzowanie, bo wtedy zapada w pamięć
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nigdy.. jakoś tego nie potrzebuję i chociaż moje życie jest naprawde nudne to nie wymyślam czegoś co nie miało miejsca. Drażni mnie to bardzo u innych i najczęściej to wyczuwam... niektórzy sami się wkopują zresztą
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie tak samo
![]() Pamietam, ze za czasow LO, mialam kolezanke/znajoma, ktorej...co chwile ktos umieral, a to wujek, babcia, ciocia, chlopak sie powiesil, a najlepsza przyjaciolka rzucila pod pociag... [i rzeczywiscie w tej jej miejscowosci co chwile ktos umieral, ale nie byli to jej, jak sie pozniej okazywalo, jacys dobrzy znajomi/"jej" faceci/rodzina Jej babcia /ktora ze 2 miesiace wczesniej usmiercila/ wypija 0.7 wodki i prowadzi...Etc. Czasem sie zastanawiam, z czego to wszystko wynika, komu sie wydaje, ze ciekawszy jest opowiadajac takie glupoty?
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Nie. Nigdy tego nie robiłam, nie robię i robić nie będę - nie potrafiłabym nawet.
Ewentualnie zmieniam pewne słowa, gdy historia jest już starsza, bo nie sposób zapamiętać wszystkiego słowo w słowo. Tak w ogóle to mam wujka Mitomana(?). Tak koloryzuje, wyolbrzymia, przywłaszcza sobie ogromne zasługi, że czasami słuchać się nie da:/
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Nie , bo po co ?
Ale znam osoby ktorych historie za każdym razem brzmia inaczej ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Zdarza mi się.
Ale Nie dodaję faktów które nie miały miejsca, nie zmieniam biegu wydarzeń - opowiadam po prostu bardziej ekspresyjnie, często to koloryzowanie polega na opisie moich wrażeń... Zachowuję umiar. Są ludzie, którzy tego umiaru nie mają i dopiero wtedy brzmi to sztucznie. Ale ja nie potrafię opisać dnia w taki sposób: "weszłam, zobaczyłam, wyszłam". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O dobieranie odpowiednich słów, by całość była bardziej ekspresyjna. Owszem są ludzie, którzy tego umiaru nie znają, ale o nich to już faktycznie bajkopisarze się mówi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Bardziej ekspresyjna??
ale po co? skoro jechalam na uczelnie rozklekotanym ikarusem i poderwal mnie niebieskooki blondyn to po co mam to opowidac 'jechalam limuzyna wynajeta dla mnie przez szejka' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
niecierpię tego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dla mnie bardziej ekspresyjnie byłoby gdyby dodać jak bardzo w złym stanie był ten Twój transport, że zaraz się rozwali etc- choć tak naprawdę był tylko rozklekotany ![]() Niby ta sama historia, ale opowiedziana troszkę inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Koloryzować nie lubię.
Jedynie czasami pomijam niektóre negatywne aspekty mojego życia,bo w końcu nie wszyscy muszą o wszystkim wiedzieć.I po co dołować innych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to samo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
bo przekroczysz granicę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
no sypnie sie, ale uwierz mi - 'drobne' bajania tez sie sypia.
Jestem za mowieniem prawdy, jestem uczulona na ubarwiania, zatajania, dodawania, przekrecania oraz zwykle klamstwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Masz rację
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak i mam to 5 dni w tygodniu dlatego tez rzygam. male rzeczy i duze rzeczy. dziekuje, postoje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
nie stwarzam.
znam niestety prawdziwych mitomanów....toz to tragedia jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chyba że nie zrozumiałam autorki, która miała na myśli drobne kłamstewka. Bo faktu koloryzowania ciężko jest udowodnić - opowiem jak było, ale kto sprawdzi to, że tak a nie inaczej czułam się podczas jazdy tym autobusem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile wiekszosc z nasz koloryzuje np tak 'prawie umarlam z pragnienia' 'prawie sie posikalam ze smiechu' to inni koloryzuja swoje zycie/historyjki juz uciekajac sie do klamstwa. Wiec z pks'ow robia sie limuzyny, babcie umieraja i zmartwychwstaja 3 razy w miesiacu, samoloty prawie sie rozbijaja podczas kiedy nawet nie mialy turbulencji malenkich. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dla każdego inne. To ja jestem w tej wiekszości, co umiera z pragnienia albo sika ze śmiechu, i nadaje wiele, wiele innych koloryzacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
oooo ja mam takiego kolegę w pracy...uwielbia wymyślać historyjki na swój temat...zaliczył przy tym parę wpadek i teraz jak zaczyna coś opowiadać wszyscy się śmieją...mimo to robi to nadal. Jego ojciec za każdym razem jest o dziwo kimś innym w zależności na jaki temat rozmawiamy. Był już żołnierzem, chirurgiem, głównym projektantem lotniska we Wrocławiu i wiele innych
![]() ![]() ![]() ![]() Takie historyjki to tylko z zakompleksienia się biorą. Musi się chłopaczyna dowartościować ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.